BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Tignes

Reviews Tignes

52% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.7 op basis van 3733 reviews.

  • Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied en gezellige après-ski.
  • Zwakke punten: Niet echt sfeervol, duur en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Tignes?


Beoordelingen van gebruikers

  • Marko2
    Marko2 1 februari 2019 · 20:43

    Espace Killy is één van de beste skigebieden. Als ik het vergelijk met de andere skigebieden dan vallen me een paar dingen op: - binnen no-time sta je midden in het skigebied. - vanuit het dorp heb je veel keuze qua richting. Hier is het niet iedere ochtend dezelfde lift. Vanuit Tignes Val Claret kan je vier kanten op. - liften sluiten goed op elkaar aan. Met weinig liften kan je veel skien. Misschien is Tignes niet het goedkoopste of mooiste dorp, maar het centrum is best gezellig. Leuke restaurants en mooie skiwinkels en toch ook wat barretjes. Qua skien is krijg je in Tignes (Espace Killy) gewoon echt waar voor je geld. Hou je van pittige pistes en ski je graag totdat je erbij neervalt dan is Tignes het gebied om naar toe te gaan. In het dorpje zijn leuke restaurant en ook aan de piste zijn er leuke restaurants. Aanrader is de Panoramic bij de uitgang van de funiculaire naar de Grande Motte. Hier is een snack, een zelfbedieningsrestaurant en een restaurant a la carte. (de prijzen zijn oplopend met de opsomming). Als nadelen zou je afwezigheid van bomen (afgezien van de lagere delen) kunnen noemen. Verder als het kouder weer is, is het hier echt koud. Verder is het gewoon genieten. Voor iedereen is er wel een piste op niveau. Er zijn echter niet zo veel groene pistes. Je moet dus wel blauwe pistes aankunnen. Verder zijn de dalafdalingen naar Val d'Isere geclassificeerd door iemand die kleurenblind is, Er zijn blauwe afdalingen die in andere gebieden donkerrood zouden zijn en de rode zwart. Dit heeft te maken met de steilheid van de wanden rondom het dorpje. Het is allemaal te doen hoor maar een beginnend skier kan lelijk verrast worden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast262
    Gast262 6 januari 2019 · 17:17

    +Geweldig gebied voor gevorderde skiërs / snowboarders. Veel variatie in type afdalingen - gebruik de pistemap om op het eind van de dag op onze eindbestemming te zijn, borden naar Tignes 1800 wijzen je een route langs erg veel liften die aan het eind van de dag stil kunnen staan, +dan kun je altijd nog wel met de skibus terug

    Met familie Skiër
  • Tiny-M
    Tiny-M 17 december 2018 · 15:17

    Erg mooi uitgestrekt gebied! Toen we er waren, was helaas de eerste dag alles dicht wegens sneeuwstormen. De 2e dag maar een klein deel open en konden we voor een gereduceerde prijs de piste op. Dag erna zoveel mogelijk open en goed geprepareerd! Er zijn zeker nog wat oudere liften, maar ik heb dit niet als storend ervaren. Onderstaande reacties snap ik beide niet en zeggen niets over het skigebied zelf: bij de aankoop van de passen wordt hij al op naam gezet, dit wordt ook aangegeven en je moet zelf nota bene je naam opgeven. En het niet terugkrijgen van geld als je een ongeluk krijgt: Je kunt zelf ervoor kiezen of je hier bij de aankoop van een pas een verzekering op neemt of je moet dit met je reisverzekering regelen (als je via hen al een verzekering hebt lopen).

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast291
    Gast291 2 april 2018 · 15:48

    Helemaal niet familievriendelijk! Gezien we met 3 koppels waren met kleine kindjes die nog niet de leeftijd hebben te skien beslisten we slechts drie skipassen te kopen (285 euro het stuk) en deze onderling te wisselen zodat we elk 50% konden skien terwijl de anderen bij kindjes bleven. Dit heeft ons twee boetes opgeleverd van telkens (59 euro) omdat een skipas persoonlijk is! SCHANDALIG

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast581
    Gast581 2 april 2018 · 15:33

    We reisden met twee gezinnen met in totaal 4 kinderen waarvan 2 baby’s. We kochten 3 skipassen voor 6d en dachten die onderling uit te wisselen naargelang wie op de kinderen zou passen. OPGELET: de skipassen zijn niet inwisselbaar onder elkaar! Er wordt een foto genomen van je gezicht telkens je een skilift neemt en je skipas blokkeert als de visuele erkenning niet hetzelfde is. Je skipas wordt geblokkeerd, je moet naar het buro van de skipassen en er wordt een administratieve boete opgelegd! Opgelet dus!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast005
    Gast005 1 april 2018 · 18:25

    Prachtig uitgestrekt gebied. Aanrader

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast920
    Gast920 21 februari 2018 · 10:27

    Wij gaan steeds naar Oostenrijk en keerden sinds lang terug naar Frankrijk. Trage verouderd liftinstallaties, sommige liften worden hierdoor zelfs bijna niet gebruikt, zonde van de mooie pistes die er naast liggen... Vermeldenswaardig minpunt : als je gekwetst geraakt krijg je geen terugbetaling voor de skipas, zelfs niet op basis van een medisch attest ! Heel onsportief van Tignes (zeker als je een ongeluk krijgt op dag 1 !

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast487
    Gast487 23 januari 2018 · 14:48

    Dit skigebied biedt voor een ieder geweldige mogelijkheden. Lange mooi glooiende afdalingen tot zeer zwaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig. Buiten de pistes kan binnen de centrale kom bij de dorpen redelijk veilig. Val Claret heeft mijn voorkeur omdat dit hoog ligt en als dorp nog een goede atmosfeer kent. Tignes le Lac heeft dit zeker in het "flat"gedeelte een stuk minder. Tignes 1800 is een leuker kleiner dorp. Tignes is niet goedkoop en zoals gebruikelijk is ook hier een 6 persoons-appartement voor 4 personen bedoelt (slaapbank woonkamer ingerekend) en heeft het niet de sfeer als in Oostenrijk, maar het is super sneeuw zeker en de pistes liggen er altijd top bij. Natuurlijk het is een stuk verder dan de meeste Oostenrijkse skigebieden maar zeker de moeite waard om heen te gaan. Samen met Belle Plagne, Les Arcs en Val Thorans de aanraders voor de Franse Alpen. O ja, Val d'isere ligt ook vlak bij en hier kun je heerlijk flaneren in een prettige (dure) atmosfeer.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • HendrikSki
    HendrikSki 26 december 2015 · 18:01

    De kerst week van 2015 een week in Tignes Brevieres verbleven. We hebben goed kunnen skiën. Door de natuur sneeuw uit november, een centimeter verse sneeuw tijdens de week en de productie van de sneeuw kanonnen. Natuurlijk wel her en der ijzig of stenen. Maar groot voordeel van het gebied is de hoogte van de gletsjer, daar altijd goede condities gehad. We hebben de skipas van Espace Lolly genomen. Dat is zeker aan te raden voor ervaren skiërs, je hebt dan meer mogelijkheden. Dat was welkom omdat met kerst 2015 niet alle pistes open waren.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • tum
    tum 7 april 2015 · 13:57

    Afgelopen week (begin april) via Sunweb in Tignes les Brevieres geweest. Vooraf was ik huiverig over het dorp omdat het me klein, laag en ver weg van het centrum van Tignes en zelfs aan de rand van Espace Killy vond liggen. Echter na een week daar verbleven te hebben wil ik dit wel even rechtzetten. Voordelen: - Rustig en authentiek dorp - Geen hoogbouw - Geen massa tourisme - Gratis parkeren Nadelen: - Aan de rand van het gebied - Geen directe busverbinding

    Het dorp: Tignes les Brevieres is een leuk klein en authentiek dorp. Er zitten verschillende kleine restaurants, barren en winkeltjes. Het tourisme en vooral de bebouwing valt in het niet met bijvoorbeeld Tignes zelf. Geen flats of lelijke appartementen complexen, voornamelijk (grote) chalets wat je ziet. Het dorp bestaat uit 1 winkel/hoofdstraat die je van onderaf binnenrijd met aan het eind een grote parkeerplaats bij de cabine die je het gebied in brengt. Tevens vind je daar een personenlift die je naar de chalets brengt, links op de berg. Deze is geopend van 08:00-18.30u, mits hij niet defect is. Is dit wel het geval dan rijden er verschillende busjes van touroperaters op en neer om je die paar meter omhoog te brengen. Voor mensen met een goede conditie is het ook geen probleem om omhoog te lopen (althans vind ik dan ?). Restaurants en apres ski: Tignes les Brevieres heeft ondanks het kleine dorp een groot aantal restaurants en enkele barren waar je prima kunt eten en drinken. Tevens zijn er verschillende winkeltjes, ski verhuur, supermarkt en zelfs een wellness. Wat dat betreft mis je niks. Pistes: Met de sache en vervolgens de Aguille rouge sta je binnen een uur op het centrale plein van Tignes (bij het VVV). Je kunt ook de stoeltjeslift Brevieres pakken en vanuit Tignes les Boisses met de bus verder gaan naar Tignes. Deze bus rijd om het half uur. Vanuit Tignes les Brevieres zelf vertrekt er helaas geen bus omhoog. Afdalen is voor iedereen goed te doen middels de blauwe of rode pistes, de blauwe zijn voor snowboarders niet aan te raden ivm verschillende vlakke stukken. Voor de gevorderde wintersporter kan ik de zwarte Sache naar huis aanraden. Een mooie lange zwarte afdaling met maar een paar echt lastige stukken. Terug met de bus kan tot aan Tignes les Boisses en vanaf daar rest je nog een makkelijke blauwe afdaling. Espace Killy: Wil je naar Val d'Isere of verder dan moet je vroeg op staan, een flinke vaart erin houden en optijd weer omdraaien. Als beginner hoef je geen grote pas te kopen omdat je zover toch niet komt. Als gemiddelde/gevorderde kun je dat prima doen om mooie tochten te maken. Maar ook in het gebied van Tignes zelf kun je mooi rond skien. Sneeuw: Wij zaten begin April en er lag tot aan beneden genoeg sneeuw. De afdalingen zijn ook voorzien van sneeuwkanonnen en kunnen daardoor in prima staat gehouden worden. De ervaring is wel dat pistes aan het eind van het seizoen vol in de zon liggen en daardoor de rode piste 's ochtends behoorlijk ijzig kan zijn, op de blauwe piste valt dit reuze mee.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast757
    Gast757 24 februari 2015 · 10:41

    Het gebied van Tignes en Espace Killy is een gebied waar de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Steeds weer zie je nieuwe liften en pistes waarvan je denkt: "die moet ik ook nog nemen". Het gebied is rustig en je hoeft op een uitzondering na bijna niet te wachten bij de liften. De liften zijn oud en veel minder comfortabel vergeleken met de liften in Oostenrijk. Er zit nergens een kap op. Dit in combinatie met de grote hoogte maakt dat in je in dit gebied meer afhankelijk bent van goed weer. Het gebied is zo groot dat het mij als ervaren skiër moeite heeft gekost om in 1 dag van de ene naar de andere kant van het gebied te komen en weer op tijd terug te zijn voor de sluiting van het gebied. Ik ben er 3 dagen geweest en heb in die dagen vrijwel steeds een andere piste kunnen nemen. Vrijwel overal is het uitzicht prachtig omdat je in één van de hoogste gebieden van Europa bent. In vergelijking met Oostenrijk valt het me op dat de Franse pistes steiler zijn. Een zwarte piste in Oostenrijk zou een rode piste zijn in Tignes. Het leuke van dit gebied is dat je al skiënd verschillende dorpen kunt bezoeken zoals Val Clarét en val d'Isére. Voor deze twee dorpen en Tignes geldt dat lopend naar de liften kunt. Val Clarét is een autovrij dorp. Wie de auto in het dorp parkeert wordt weg gesleept. Er zijn verschillende beveiligde parkeerplaatsen waar de auto voor €15,00 per nacht mag staan. De restaurants zijn absurd duur, maar serveren dan ook prima maaltijden. Wie het er voor over heeft om ongeveer €10,00 per biertje te betalen kan ook prima een avond uitgaan. Uit alles blijkt dat dit gebied meer op het skiën en snowboarden is gericht dan Oostenrijkse gebieden waar ook de apres ski een belangrijke rol heeft.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sarah
    Sarah 17 oktober 2014 · 10:43

    Super gebied met oneindig veel mogelijkheden! Aanwezigheid van gletsjer en sneeuwzeker! We gaan met plezier elk jaar terug!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast268
    Gast268 11 april 2014 · 22:32

    Afgelopen jaar in maart met vrienden 4 dagen wezen skien in het prachtige gebied van Tignes/Val d'Isere. Heb al vele wintersportgebieden mogen aandoen in Oostenrijk en Frankrijk, maar dit is de absolute top. Nog nooit zo'n mooi uitgestrekt gebied meegemaakt met perfect geprepareerde pistes en goede liften. Ook Val Thorens kan hieraan niet tippen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gertenbol
    Gertenbol 18 april 2013 · 10:02

    Afgelopen week in Tignes Val Claret verbleven. Alles wat je hoort en leest over Frankrijk is waar, het is lang niet zo gezellig als Oostenrijk. Maar elke ochtend als je (zonder kater) wakker wordt en alleen nog maar denkt aan de pistes, is het weer puur genieten. Eindeloos veel opties, altijd een piste die aansluit bij je gevoel van dat moment. Het gebied is inderdaad duur maar als je zelf lunch meeneemt en niet al te veel bier drinkt langs de pistes is het goed te doen. La Foulie Douche is een tent op de berg waar elke dag (bij goed weer) een mooi feestje wordt gebouwd!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Antoine
    Antoine 23 december 2012 · 16:15

    weekje Tignes Val Claret, grappig dorpje, eind rijden tov bijv 3V, Paradiski. kleinere broertje van Val d'Isere (dat mondainer is en meer winkel ed heeft). Appartement Les Genepis #9: klein hok, heel erg toe aan opknapbeurt, wel zicht op pistes (en lift naar lager deel van Val Claret). In de week voor kerst veel Engelsen (en ja die zijn 's nachts luidruichtig helaas ? ) Zoals in andere reviews ook al staat: veel berg, met in vehouding weinig pistes erop en dus waan je je in een winters walhala. Qua mogelijkheden om dus niet iedere dag het zelfde begin of einde te moeten doen, beperkt. La Daille was te bereiken zonder zwart, maar de rest van Val d'Isere niet. Dus de uithoeken van Val d'Isere kom je vaak alleen met bussen (in voor/naseizoenen en als je geen gok voor een zwarte piste wil nemen) Qua liften aan het begin van het moderne tijdperk, maar over jaar of 5 max toch echt wel aan vervanging toe om bij te blijven bij Paradiski/3V. Qua eten, word er geteerd op authentiek Savoyardiaans (kaas en fondue in alle soorten en maten), wel grappig aangekleed, maar afhaalpizza's hebben zwaar de voorkeur voor Engelse jongeren. in Val claret 2 supermarkten (Sherpa) met redelijk assortiment om goed de week door te komen. Veel skiverhuur (Intersport, Skiset), dus materiaal genoeg. Zou niet zo snel terug gaan als naar bijv Paradiski/3V, maar wel aan te raden

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 4 december 2012 · 21:15

    In 2012 hebben we een week vanuit Tignes het gebied Espace Killy geskied. We zaten in Tignes-Val Claret waar we via Homeaway.nl een leuk appartement hadden gevonden. Tignes zelf is een leuk dorp met een centrum waar je 's avonds nog eens gezellig doorheen kunt lopen. Het ski-gebied vonden we ook geweldig en kenmerkt zich door de uitgestrektheid met een beperkt aantal pistes per top. Nadeel is de matige verbinding naar Val d'Isère via een smalle vaak gesloten blauwe of een zwarte piste. De Leissieres Express moet je als lift overigens echt een keer doen: een ervaring apart. De liften zijn modern en snel. Trois Vallees staat bij ons qua ski-gebied nog 1 trapje hoger, maar we gaan hier zeker nog eens terug!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gerwin
    Gerwin 6 februari 2012 · 10:24

    Het Espace Killy skigebied is erg uitgestrekt, en heeft veel mooie ski snelwegen, waar je lekker kunt raggen. Ook de off-piste mogelijkheden zijn erg goed. De lift infrastructuur is in orde, al zijn er ook een flink aantal langzamere liften in het gebied. Wachtrijen waren niet aan de orde, maar het duurt zo lang voor je boven bent ?. Ben je in voor voor gezelligheid en een leuke borrel aan het eind van de dag, dan zou ik altijd voor Val d'isere kiezen. Wij zaten in Val Claret maar zijn ook door Le Lac gelopen. We zijn helaas geen gezellige tentjes tegen gekomen waar muziek en een leuke sfeer is (veel tenten waar een olifant nog geen schade loopt)en je een biertje kunt doen na het skiën (veel mensen gaan ook direct richting het appartement). Wel zijn er leuke restaurantjes, en een paar disco's (die gaan pas laat open (23:00 ofzo). Wat dan wel weer erg leuk is: La Folie Doece. Dat zit boven aan de berg (1 lift nemen om weer terug te kunnen skieen naar Tignes), en is waanzinnig qua apres ski. Beetje Ibiza club style, erg gaaf (en duuur)!. Tot 16:45 kun je daar in ieder geval erg leuk vertoeven. Leuk zijn ook de andere activiteiten die te ondernemen zijn in Tignes: Ijs karten, zwembaden, rally rijden in de sneeuw (met eigen auto eventueel ?). etc. Al met al, mooi skigebied maar ik zou de volgende keer zeker voor Val d'Isere kiezen..

  • Casper
    Casper 8 november 2010 · 21:07

    Espace Killy is gewoon een waanzinnig ski-gebied om op en vooral tussen de pistes door te rossen op een snowboard. Als je dan om een uur of 3 's middags een paar honderd meter boven tignes met een halve liter bier in het knuistje met 'z'n allen staat te genieten op een stomende rave met maf-uitgedoste DJ's en andere sujets, zit je vakantie geramd!

  • laura
    laura 21 februari 2010 · 11:17

    We zijn weer terug van de ski?akantie. Het was weer super skie?in tignes, we zijn van 12-02 t/m 20/02 in tignes le lac geweest goed hotel goed eten direct aan de piste maar het is geen goedkoop hotel maar wel een aanrader. WE hebben heel goed weer gehad van zaterdag t.m woensdag, de donderdag is het daar gaan sneeuwen en de vrijdag was de sneeuw val zo erg dat het niet te doen was om de skie's aan te doen dus dat was een dagje om te gaan winkelen. Het was voor ons de derde keer dat we daar zijn geweest maar ook niet de laaste keer hoor volgend jaar weer terug. Ik denk dat het voor ons een vaste stek wordt om te skie?daar het is een mens groot skie gebied dat wil je niet weten, maar als je het eens wilt zien moet je er naar toe gaan. Echt een aanrader.

  • Bram
    Bram 4 januari 2010 · 12:18

    Tignes Val Claret is ingericht zoals veel Franse skidorpen. Functionaliteit staat vooraan, en de directe toegang tot de pistes maakt het erg aangenaam voor de fanatieke ski? Minder lelijk dan Tignes le Lac, maar niet te vergelijken met de zwitserse skidorpen of het nabij gelegen Val d'Isere. Kortom: kom je om te ski?dan zit je hier goed, kom je voor de pittoreske dorpskern dan kun je beter wegblijven.

  • Anoniem
    Anoniem 15 december 2008 · 19:59

    Ben je met nieuwjaar in Tignes? Vier het dan in Tignes le Lac! Buiten in de sneeuw, prachtig vuurwerk en geweldige sfeer door dj\'s die muziek draaien tot diep in de nacht! Alleen hiervoor zou ik terug gaan!...

>