'Ski'gebieden in de zomer

Dit onderwerp gaat over de bestemming Tignes

Ik vroeg me af welke skigebieden in de zomer ook de moeite zijn om te bezoeken. Ik ga waarschijnlijk over een paar weken roadtrippen door de Alpen, voor een weekje of 1.5/2. Nou zag ik dat sommige van jullie ook 's zomers richting de Alpen gaan, dus kom maar door met mooie tips! De MTB en racefiets gaan mee. De route ongeveer: langs Tignes en/of Les2Alpes voor wat zomerski, bij Montgenevre oversteken naar Italie, langs Lago Maggiore, misschien door Zwitserland en zo door naar Oostenrijk. Even kijken of de Kitzsteinhorn nog te bereiken is, en dan terug langs de Arlberg en via Duitsland naar huis. Ik hoor het graag!

It's all about the turns duuuuuude!

In Lech is er een trial voor MTB’ers :D

Gang is alles

Als je in Kaprun bent ga dan ook langs Bikepark Leogang :)

http://bike.saalfelden-leogang.com/de/bikeparkleogang/…

Dienten Die Alte schule

In Tignes krijg je bij een overnachting redelijk wat gratis activiteiten: http://www.tignes.net/en/summer-sports/sportignes-card-850.h…

Hopelijk sneeuwt het de komende weken wel nog een beetje, want de condities in L2A en Tignes zien er voor’t moment niet zo goed uit.

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Rijd over de Passo dello Stelvio en ga daar skiën!:D Wij kwamen ook van Lago Maggiore af en zijn via de Stelviopas naar Oostenrijk gegaan:) Ook een uitdaging met de fiets lijkt me haha:p

# skidagen seizoen 2014-2015: 35 :D

Dankje voor de reacties! @snowjan Das ook een goeie ja, Stelvio is prachtig! @Lieven ik zal de webcams eens bekijken…

It's all about the turns duuuuuude!

@Lieven het is zomer heh, als ik ff snel kijk op de webcam ziet het er eigenlijk best goed uit.
De laatste drie jaar was de gletcher mooi zwart om deze tijd en als een gek aan het smelten, nu is die nog redelijk wit en ligt zelfs nog her en der "eeuwige sneew" heb ik al een tijd niet meer gezien daar.

Overigens is Tignes dit weekend wel dicht gegaan voor het zomer skiën, maar volgens de locals hadden ze nog wel ff door kunnen gaan.

Nu al dicht? Ik dacht eind augustus pas… Maar je hebt gelijk. :-(

It's all about the turns duuuuuude!

@Martijn@westhof Vorig jaar lag er alleszins veel meer sneeuw begin augustus (zie https://www.wintersporters.be/forum/topic/116614 ), vandaar mijn bezorgdheid… Ook in Les 2 Alpes komt het ijs toch wel erg bloot te liggen:

null

Wellicht helemaal niet abnormaal voor de tijd van’t jaar, maar toch…

Geek, Snowboarder, iPhone developer

null

met de opmerking dat er afgelopen jaar de helft minder sneeuw gevallen is als vorig jaar ligt het echt niet zo slecht bij. Foto van gister en foto van een exact een jaar terug.
vorig jaar ongeveer 240cm sneeuw en dit jaar 130 cm sneeuw om en na bij.
Dus @lieven zeg het maar.

Ik zal gewoon geluk gehad hebben dat er net voor 1 augustus sneeuw was bijgevallen… Hoe dan ook: tijd dat het terug winter is! :-)

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Plaats een reactie