BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Val Thorens

Reviews Val Thorens

60% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.0 op basis van 3806 reviews.

  • Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied en uitbundige après-ski.
  • Zwakke punten: Niet echt sfeervol, duur en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Val Thorens?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast932
    Gast932 31 augustus 2018 · 10:40

    Super skigebied, groot en voor ieder wat wils! Brede pistes, goeie liften en ieder jaar wel weer iets nieuws (pistes en liften). Vergeet ook zeker niet van de Tobogan te gaan. Echt te gek!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • agrior
    agrior 30 april 2018 · 15:14

    Ik ben dit jaar tweemaal hier geweest (4 dagen en 6 dagen). Eenmaal in maart en eenmaal in april. Fijn gebied. Ook zonder de uitgebreide pas genoeg te beleven. Piste-onderhoud is goed. Een dag gehad dat door wind alles stil lag. Einde middag is het gebied toch weer open gegaan voor twee uur, dat vond ik netjes. Het dorp zelf is best duur. Er zijn wel goedkope appartementen te vinden en wat grotere supermarkten wat scheelt in prijs.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast582
    Gast582 5 januari 2018 · 20:31

    mooie pistes, hoog gelegen dus weinig bomen, prijzen liggen hoog, veel groepen.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast374
    Gast374 9 november 2017 · 23:01

    + Zeer uitgebreid skigebied + Goede off-piste mogelijkheden + Bruisend nachtleven + Bruisende apres-ski + Veel gezelligheid - Duur! - Druk tijdens vakanties - Duurste skipas van EU.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Wai
    Wai 12 maart 2017 · 17:23

    +: mooie lange pistes. Vriendelijk personeel in het hotel waar we verbleven, Village Montana. -: hoge prijzen Voor een beginner zou ik zeker de skipas voor alleen Val Thorens aanbevelen. Er zijn genoeg pistes aanwezig om een fijne wintersport vakantie te beleven.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • florisveenhoff
    florisveenhoff 18 januari 2017 · 22:49

    Samen met mijn vader en broertje ben ik twee jaar geleden naar Val Thorens geweest om eens mee te maken hoe de Dutchweek zou uitpakken. Veel positieve verhalen gehoord, maar helaas waren wij er na afloop minder over te spreken. De Dutchweek stond in onze ogen bekend als veel feest, veel gezelligheid en veel après-ski met natuurlijk veel landgenoten. Landgenoten waren er genoeg, maar de sfeer viel ons toch tegen. Door het warme weer en de regen leken de Fransen te verzaken de pistes te prepareren. Sneeuw was er genoeg (ongeveer 70/80 cm), maar de beruchte La Foulie Douce is de volledige week niet open geweest, omdat de sneeuwkwaliteit rondom de bar te slecht zou zijn. Ook veel andere laaggelegen pistes waren gesloten, terwijl de sneeuw nog meer dan genoeg aanwezig was. Ten slotte lag de prijs wel zeer hoog. Natuurlijk kan je daarop rekenen als je Val Thorens wilt proeven, maar je net-gepinde geld weer uit de zakken halen voor drie biertjes voelde voor ons niet goed. Heeft Valtho dan ook positieve punten? Jazeker Val Thorens heeft een enorme diversiteit aan liften en pistes. Zeker als de volledige honderden kilometers geopend zijn, kan je er nooit uitgekeken raken. Zeker de blauwe piste 'Moraine' is echt een dikke aanrader. Ondanks de temperaturen toch heerlijke sneeuw om vol op te carven. Tussen mijn favoriete pistes staan ook de rode en zwarte pistes rond de bergtop tussen Orelle en Val thorens. Wat een uitdaging, ervaring en uitzicht! Zeker de moeite waard. Ik zou zelf in de Dutchweek niet meer terugkomen, tenzij ik goed gespaard heb om te komen voor het drinken met vrienden. Ik geef Val Thorens nog wel een tweede kans voor in een 'echte' winterse week. Ik zou toch de rest van het uitgestrekte skigebied willen proberen. Ik geef Val Thorens een magere 3 sterren.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Maurier
    Maurier 28 december 2016 · 11:33

    Ik verbleef in het centrum van Val Thorens, op wandelafstand van de uitgaansgelegenheden die vlot bereikbaar waren via het winkelcentrum. Altijd leuk om even binnen te wandelen in de warmte in plaats van in de koude. Het skigebied is enorm als je de uitgebreide skipas (Les Trois Vallées) neemt zijn de mogelijkheden eindeloos. Enige wat jammer is, is dat de verbindingen naar andere gebieden in de ochtend natuurlijk druk bezet zijn. Maar dan zijn er in Val Thorens nog genoeg andere mogelijkheden als je niet even zou willen aanschuiven. De pistes zijn erg breed en de drukte viel algemeen goed mee in februari. Toch is het vaak druk wanneer je het centrum nadert. Het prijsniveau is wel hoog voor als je wat wilt drinken of eten op of langs de piste, maar daar staat Val Thorens (helaas) wel om bekend. Kortom een enorm uitgebreid skigebied voor ieder wat wils, ik ga dit seizoen zeker nog eens terug!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast339
    Gast339 19 december 2016 · 11:18

    Prachtig groot gebied voor skiën (en boarden uiteraard), vooral als je een ski pas voor het hele gebied aanschaft en dat is het echt dubbel en dwars waard. Wij komen hier al 4 jaar en zijn in januari geweest, maart en zelfs eind april. Wat ik zelf erg jammer vind is dat het eten en drinken flink aan de prijs is en personeel is merendeels onvriendelijk.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast284
    Gast284 22 september 2016 · 11:50

    + Skien, skien, skien. Geen skibus, autoritjes of drukke gondels, vanuit vrijwel elk appartement sta je direct op de piste. + De pistes worden enorm goed onderhouden, veel beter dan in andere gebieden, is mijn ervaring. Echt alle pistes worden netjes geprepareerd, elke nacht. Iedere 50m staat een sneeuwkanon en omdat het zo hoog ligt, en dus koud is, worden die ook snel ingezet bij weinig sneeuwval. In tegenstelling tot wat warmere gebieden komt hier ook gewoon goede sneeuw uit. + Mooie combinatie van makkelijke en moeilijke pistes. Hier kun je echt heel goed uit de voeten met een groep waarbinnen het niveau verschilt. En je moet echt je best doen om elkaar kwijt te raken, want + Het is het meest overzichtelijke gebied dat ik ken. Ik ben in veel gebieden geweest in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italie, maar ik blijf hier terugkomen met vrienden en familie. Je kunt makkelijk even splitsen en elkaar weer treffen, elders in het gebied of in het dorp. Alles komt op hetzelfde punt uit, het dorp. Geen ingewikkelde verbindingen, je kunt heerlijk vrij skien zonder kaart. + De pistes zijn lang en breed. Je zit niet al na tien minuten skien weer in een lift maar kunt lange afdalingen maken. Fijn voor snowboarders, er zijn weinig paadjes. + Geen drukte. Ik ben er nooit in de voorjaarsvakatie geweest, maar wel met Kerst. Het was toen absoluut niet druk. Als er weinig sneeuw is gevallen, komt heel Meribel en Courchevel naar boven, naar Val Thorens, dus dan kan het drukker worden. Maar die mensen komen niet voor niets omhoog natuurlijk, hier regent het niet ? + Een enorm pluspunt vind ik ook de apres-ski. Geen Oostenrijkse hoempapa- carnavalsmuziek, maar fijne dance met een live saxofonist in La Foulie Douce. Je staat op de piste, in de avondzon, heerlijk. En van daaruit ski je via een blauwe piste in 10 minuten naar je appartement. Niet helemaal laveloos worden dus. +/- Het is er koud. Ik ski veel liever in -10 dan in +10, maar ik heb ook wel eens -25 gehad. Dan moet je je wel goed inpakken. Ik vind dat persoonlijk juist leuk, maar ik geloof dat niet veel mensen die mening delen, want het was erg rustig op de pistes ?. Voordeel: weinig kans op regen. Nadeel: wel kans op ijzige pistes. En ik ski dan weer liever in pap dan op ijs. - Het is veel verder rijden dan Oostenrijkse gebieden en je bent vanaf de snelweg best een poos omhoog aan het kronkelen. Plan je reis zodat je hier voor de grote drukte bent. Ik heb ooit een halve dag vastgestaan op dat stuk van 60km en ik weet van vrienden dat dit geen uitzondering is. - Het eten op de piste is duur. Wij lossen dit op door eten mee de piste op te nemen, 's middags alleen wat te snacken ipv uitebreid te tafelen of even het appartement in te skien en daar uitgebreid te lunchen. Er zijn genoeg supermarkten in het dorp die zeker geen absurde prijzen rekenen, dat valt echt mee. Maar dat vind ik echt een groot nadeel tov Oostenrijk, want wat is het heerlijk om met z'n allen uitgebreid te lunchen op de piste. - Er zijn geen bomen, je zit immers ruim boven de boomgrens. Als het mistig is, kun je daar dus niet opzoek naar wat beter zicht. - Er liggen veel stenen. Dus offpiste als er nog niet veel sneeuw ligt, is echt gevaarlijk. - Het kan er hard waaien. Naast dat dit niet lekker skiet natuurlijk (sneeuw wordt dan van de pistes geblazen), is dit ook vervelend voor de liften. Met een beetje pech worden de gletsjerliften gesloten.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Phan
    Phan 18 mei 2016 · 19:53

    Om te skiën absoluut een aanrader, wat een aanbod aan pisten! De sfeer is in geen enkel opzicht met het gemoedelijke en gezellige Oostenrijk te vergelijken. Het is vooral gericht op jeugdig uitgaanspubliek in de late uurtjes. Echte apres ski na afloop van een dagje skiën was er niet, behalve bij het uitpuilende Folie Douce. De bereikbaarheid is in het laatste gedeelte minder prettig omdat al het verkeer samenkomt. Maar zoals gezegd: Om sec te skien is het zeker een aanrader.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • LuckyLuke
    LuckyLuke 27 maart 2016 · 11:41

    Uitstekend skigebied met heel veel soorten pistes. Zelfs als je alleen in ValThorens skiet en niet in de andere 2 van de 3 valleien is er genoeg keus. Grootste voordeel is het ski-in ski-out; je hoeft niet meer te sjouwen met je ski's of eerst in zo'n opgepropte skibus. Met gondels op de juiste plekken maak je ook snel hoogtemeters; dus meer ski-tijd en minder lift-tijd. Ook de stoeltjesliften zijn prima en lekker snel (hoewel opvalt dat er in tegenstelling tot een deel van de Oostenrijkse liften geen stoelverwarming / sneeuwkappen op zitten) (maar misschien is dat wel omdat die weer minder gondels hebben en je dan vaker in een stoeltjeslift zit). Ook een groot voordeel: sneeuwzeker! Al drie keer met Konings/Koninginnedag in de sneeuw gestaan. En alles meegemaakt (van papsneeuw en regen in het dal tot poeder aan toe). Lekker lange zonnige dagen en als de sneeuw in het dal (op 2000 m...) minder is, kies je gewoon een van de hoger gelegen pistes van 3000+ m op. En qua dorp: er is van alles bijgebouwd - mijn gevoel is veel hout en weinig beton. En voor alle wensen qua appartementen kun je er terecht. Van crappy appartementen die weinig kosten tot luxere moderne appartementen met ingebouwd zwembad + sauna. Jammer dat het zo'n eind rijden is.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast777
    Gast777 25 maart 2016 · 11:25

    Perfect off piste skiën, met Tignes en Les Arcs sneeuw & skiparadijs in Europa. Geklaag over de bebouwing van een dorp in Frankrijk is echt uit de tijd. Zijn de zure mensen, lowlifes. Skifreaks die naar Val Tho en Frankrijk gaan houden zich daar totaal niet mee bezig.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast633
    Gast633 10 februari 2016 · 12:09

    Liggen is écht perfect, geen gedoe met treintjes, bussen of gondels om het gebied te bereiken. Nagenoeg ieder hotel heeft ski-in/ski-out. Meerdere keren andere gebieden geprobeerd maar het jaar erna snel weer terug naar Valtho. Mooie vergezichten en sneeuwzeker. Liften zijn goed en er wordt ieder jaar flink geïnvesteerd. Ook veel aanbod qua funpark, bordercross, sleeën. etc. Apres-ski is misschien wat minder (meer gericht op 's avonds stappen). Juist als je dance houdt is Valtho een aanrader, als Nederlander is de 360 bar en Le Monde dan de place to be. La Foulie Douce heeft wel de beste ligging (qua zon en uitzicht) aan het eind van de dag, maar op een of andere manier trekt deze tent mij niet zo...beetje rare/sfeerloze Franzosen tent met net-niet-muziek ? Eten/drinken is niet goedkoop, beetje slim de juist tent uitzoeken scheelt een hoop.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Reynouts
    Reynouts 14 januari 2016 · 13:04

    Val Thorens is een gezellig (Nederlands) dorp. Het ligt hoog op de berg, waardoor je vaak binnen no-time op de piste staat en ook snel weer in je appartement/hotel kunt zijn. Omdat het hoog ligt is het erg sneeuwzeker. Het gebied is erg groot, vooral als je de skipas neemt voor het hele gebied. Je kan elke dag andere pistes pakken. Het is wat verder rijden dan de gebieden in Oostenrijk, maar de prijzen zijn hier ook wat lager. Er zijn goedkope appartementen te boeken (al zijn deze vaak wel erg crappy). Verwacht hier niet teveel van, een 4 persoonsappartement is vaak prima voor 2...

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast993
    Gast993 29 december 2015 · 00:52

    ik ga altijd met vrienden naar Val Thorens. Het is een heel sneeuwzeker gebied. wij pakken altijd wel alleen de ski pas voor val thorens en niet voor 3 vallé. De pistes zijn heel uitgestrekt en off piste heb je hier ook wel veel plezier. omdat het op zo'n grootte hoogte ligt zijn er bijna zo goed als geen bomen of struiken. Voor apré ski kom je hier zeker niks te kort. Je kan het een beetje de Tomorrowland van de ski gebieden noemen. 2 apré ski baren op de piste en dan nog zeker genoeg café's en discotheken waar je tot in de vroege uurtjes je ding kunt doen. De prijzen zijn soms wel voor flauw van te vallen maar dit is tegenwoordig in elk groot frans skigebied wel zo. Ik raad het zeker aan en er is zeker voor iedereen wat te doen.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jos_B
    Jos_B 28 september 2015 · 14:36

    Geweldig skigebied. Het dorp is ski-in ski-out wat wil zeggen dat je bij vele hotels/appartementen tot de voordeur kan skien. Als je er van houdt om mooie tochten te maken dan is het zeker aan te raden om de grote skipas te nemen. Met de grote skipas kun je in de valleien van Meribel en Courchevel. De pistes in Meribel en Courchevel zijn over het algemeen rustiger dan rond Val Thorens. Mocht je gaan lunchen in Couchevel let dan even op de prijzen. Qua sfeer weet je dat je niet in Oostenrijk zit, maar toch kun je in Val Tho goed apres-skien. Op de piste vind je weinig knusse hutjes en/of barretjes. Op de piste zijn La Folie Douce en 360 Bar echt aanraders.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast589
    Gast589 14 januari 2015 · 20:20

    Plus Zeer moderne liften Goede restaurants Sneeuwzeker Je kunt jezelf ook bij slecht weer nog goed vermaken Bijna alle appartementen zeer dicht bij de pistes Min Eten en drinken redelijk duur Bestemming op zich duur om te boeken

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast384
    Gast384 4 januari 2015 · 09:47

    Val Thorens is een perfecte locatie voor gezinnen met kinderen. Als gezin kun je het beste een locatie zoeken aan de rue de soleil. Daar vind je een crèche, piou piou club en drie verschillende skischolen. Vanuit Val Thorens kun je binnen een dag makkelijk de andere stations bezoeken (Les Menuires, Saint Martin de Belleville, Méribel, Corchevel)

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast806
    Gast806 28 oktober 2014 · 11:47

    3 jaar geleden naar Val Thorens geweest, het gebied vind ik geweldig en staat sindsdien bovenaan m'n lijstje. Wel is het uitgaan/eten erg duur, 0,5l bier €8...

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Markbub9
    Markbub9 25 augustus 2014 · 11:45

    Eind mei nog een fantastische wintersportweek gehad. Nog nooit zoveel verse sneeuw meegemaakt in deze periode van het jaar! Alle pistes rondom Val Thorens waren nog open en dat zorgde voor een fantastische vakantie. Zelfs de vierde vallei was te skien! (zie verderop in het filmpje). Poeder poeder en nog eens poeder, zelfs op de pistes! Een super gebied met tal van mogelijkheden! Voor een indruk, zie mijn filmpje:

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast428
    Gast428 15 januari 2013 · 17:00

    Het is gewoon zwaar klote hier, sneeuwt heel de dag en je kunt nauwelijks fatsoenlijk skien. Morgen en overmorgen wordt het nog slechter. Voor mij de laatste keer hier, als ik terug kom in 3 vallees is het een lager gelegen dorp. Sneeuw, mist en pistes die niet geprepareerd kunnen worden met dit weer, je ziet nauwelijks waar de pistes heen lopen en behoorlijk druk ook nog. Gelukkig kun je ff bijkomen in een pisterestaurant waar je voor chcomel €5.5 betaald en voor een pizza margerita €15. Als de zon schijnt is het prima hier , anders niet.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Martijn Overdevest
    Martijn Overdevest 24 december 2012 · 22:23

    Super Gebied. Ga vrijdag voor het 3e jaar achter elkaar. Vroeger in mijn jeugd ook 2x geweest. Met L3V skipas is dit het naar mijn idee meest uitgebreide skigebied waar voor ieder niveau ruim voldoende uitdaging is.Mooie lange tochten zijn mogelijk. Met Orelle erbij 4 valleien. Oostenrijkse apres ski is er niet, maar de 360 bar en de la folie douce op d piste zijn aan het eind van een mooie boarddag zeker de moeite waard. Door de omvang van het gebied kun je iedere dag weer wat anders. Pistes vrijwel zonder uitzondering altijd goed geprepareerd. En zeer sneeuwzeker. Absolute aanrader.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast958
    Gast958 6 december 2012 · 22:51

    Alle gebieden in Frankrijk gezien - sommige meerdere malen, zoals valtho en de 3 valleitjes. Moet wel echt de drie vallei pas bijboeken, want ook is het gebied valthorens prima, een meer ervaren wintersporter doet er goed aan voor deze optie te kiezen. Valthorens zelf is een prima dorp, waar je leuke kroegen kunt vinden. En is gelukkig géén Oostenrijk waar men begin vd middag de boards al weg knikkert en het op een hossen zet ? Als je dat zoekt; prima, maar ga dan vooral niet naar Frankrijk in het algemeen. De prijzen in dit gebied zijn hoog, maar eerlijk is eerlijk: ik stoor me daar niet zo aan: krijg er vooral veel voor terug in de vorm van fun! het gebied is zeker top, en ook al ga ik er voor de 8e keer (geloof ik?) naartoe dit jaar; ik weet zeker dat ik weer inbekende pistes, of off pistes ga treffen. Al met al een super gebied!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 3 december 2012 · 21:07

    Inmiddels bijna 10x geweest dus dat zegt genoeg. Val Thorens ligt lekker hoog en is daarmee zeer sneeuwzeker. Het gebied 3 Vallees is veruit mijn favoriete ski-gebied: prachtige tochten, enorm uitgestrekt, prachtige uitzichten, prima verbindingen en snelle moderne liften. Val Thorens mist wel een beetje de gezelligheid van Oostenrijk, maar de enorme grootte van het skigebied doet je dat al snel vergeten. Nadeeltje van de hoge ligging is dat het er wel eens kan waaien. Zo zaten wij er een keer dat de piste in Les Menuires, Courchevel en Meribel wel open waren, maar in Val Thorens niet. Best lastig als je dan geen auto hebt want je zit dan "opgesloten" in Val Thorens. Een bus rijdt er nauwelijks en de taxi duurt te lang en is daarmee te duur. De betaalbare appartementen zijn over het algemeen zeer klein: 25m2 voor een 4/6 persoon is heel normaal. Wij krijgen daar niet echt een vakantiegevoel van dus we kiezen meestal voor een wat ruimere (maar dus ook duurdere) accomodatie. Verder is alles in Val Thorens aardig aan de prijs: drank, maar ook de boodschappen zijn prijzig. Desalniettemin ligt het in een prachtig gebied en vandaar dat wij er ook al jaren komen. Over 7 wk gaan we weer die kant op.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Cheizz
    Cheizz 1 december 2012 · 12:58

    Eind december 2010 (de week van Kerst en Oud & Nieuw) in Val Thorens gezeten. Een resort helemaal uitgerust voor de wintersport, en dat merk je aan alles. Ski-in-ski-out appartementen, pistes door het dorp, nooit langer dan 3 minuten lopen en glijden naar de liften. Alles bij de hand, want het dorp heeft een hoefijzer-vorm rondom het centrale piste-plein. Lessen genomen: het gebied heeft veel afwisseling te bieden, zelfs voor beginnende skiërs die het van blauw moeten hebben. Twee andere vrienden van mij (wel heel ervaren) hebben prachtige uitdagende afdalingen kunnen doen en je zit binnen 45 minuten in het dal van Méribel of in een uur de andere kant op richting Orelle. Ski-technisch ga je mijns inziens niet veel beter vinden (tenzij je houdt van skiën tussen de bomen, die heb je rondom Val Thorens niet veel, maar wel iets lager - bij Les Menuires - of in de andere dalen). Ik ben zelf niet zo van de après-ski, maar er zijn kroegen en clubs zat om je elke avond (en nacht) te vermaken als je wil. En op Oudejaarsavond worden er leuke concerten en freeski-shows georganiseerd. Het hele dorp loopt dan uit voor gratis Chocolat Chaud en Glühwien. En het mooiste is... de volgend morgen liggen alle pistes er weer superstrak bij.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast654
    Gast654 8 oktober 2012 · 23:03

    wij waren met een groep vrienden hebben het goed naar ons zin gehad maar ik zou het iemand anders niet aanraden om er naar toe te gaan + de pistes zijn super + weinig wacht tijd bij de lifte + je kunt er mooie routes skieen maar het dorp is voor de rest weinig aan -er is geen gezellige echte apres-skie in het dorp -het eten is er te duur -op de piste iets drinke is niet leuk 5,5euro voor een bakkoffie voel ik me eigen genaait worde -hoog gelegen -het dorp is er op ingericht om je zoveel mogenlijk geld uit te laten geven dit kan ik aan de andere kant ook wel weer waarderen maar het is niet leuk voor de vakantie - het personeel wat overal loopt vind ik ronduit slecht en onvriendelijk iemand die echt voor het skieen gaat zit hier helemaal super aanbevelen met een dikke 10+ maar de mensen die ook voor de apres-skie gaan zoek een ander dorp op en ga dan gewoon naar oosterijk toe daar is de apres-skie en de mensen zijn er veel vriendelijker suces met boeken

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Suus
    Suus 20 maart 2012 · 12:35

    Top gebied!!! Voor de 2e keer geweest dit jaar, wel met uitbereiding voor Les Trois Vallees. Mensens die klagen over dit gebied, weten niet wat een goed gebied is. Groot, gevarieerd en prima liften. Lekker in de buiten lucht en niet zoals in Oostenrijk met van die kappen tegen de kou. Kom op mensen, we zijn op wintersport! Enige nadeel is de groene piste terug naar het dorp, dat is lopen voor de snowboarder.. Maar goed daar kom je de rest van de dag toch niet. Wil je super gezellige Apres Ski ga dan niet naar Le Monde maar naar Snesko, echt te gek!!!

  • Klaas vd W.
    Klaas vd W. 13 maart 2012 · 22:52

    Ik ga 24 maart voor de derde keer naar Val Thorens. Eén keer in Les Meuirnis geweest. Laatste plaatje vind ikiks aan. Valthorens vind ik te Gek. Ga nooit meer ergens anders na toe de komende jaren. Ben 1 keer in mayerhofen geweest. Moest je met een cabine lift eerst de berg op, met enorme wachttijd, dan ben je pa in het skigebied. In Valthorens woon je midden in de pistes, dus wat wil je meer. Mensen die over Valtho klagen vind ik nergens op slaan. Wat hoogbouw? zeur niet. Zoek de leuke appartementen op een plek die bij je past. Ga als je er bent zoeken na een plak voor het jaar erna, bekijk de mogelijkheden, voor ieder wat wils. Ik ga naar PV Tempel du Soleil. Met half pensieon in Lan Grande. Schijnt heel goed restaurant te zijn! Ik kan niet wachten ga met de skithalys, binnen 7 uur ben al in moutiers vanaf rotterdam, daarna uurtje met de bus en ik ben er. HHHeb lekker 1e klas besteld. Hoe eerder je het kaartje boet hoe goedkoper. Kaartje zou mij nu 120 euro duurder hebben gekost. Ik heb ik november geboekt. Scheelt veel. Rest van de prijzen daar interreseren mij niet . Ik ga op vakantie dus niet zeuren en genieten. Als je bang bent geld kwijt te raken moet je niet gaan. En ik ben ook de rijkste niet hoor maar heb dat voor zo,n skivakantie graag over. Wil volgend jaar zelfs twee keer. Nou de goeten en ik tel de komende 10 nachtjes maar af tot ik weer op de pistes kan staan ?

  • gerard van zijl
    gerard van zijl 13 januari 2012 · 18:02

    Wij zaten met 13 personen in Val thorens, accommodatie Val Chaviere, appartement nr 11. Het appartement: was oud en versleten, beschadigd, de meeste dingen gelukkig nog wel bruikbaar. Ventilatie toilet en douche nihil. Appartement voor 13 personen: bleek niet goed geschikt voor 13 volwassenen. Met name 1 slaapkamer zonder raam! Voor het bedrag dat we betaald hebben vond ik het onder de maat. Heet water werkte niet goed. De sneeuw: Helaas erg veel pech gehad met het slechte weer. 2 dagen mooi, 3 dagen sneeuwstormen, 1 dag skigebied afgesloten. Wat ons allemaal erg tegenviel: Ook op de mooie dagen erg slecht/niet geprepareerde pistes! Wat doen die Fransen voor hun geld?! De dag dat we niet konden skiën hebben we geprobeerd ons geld te rug te krijgen. Deed de kassière van Setam erg moeilijk over. Uiteindelijk toch een formulier ingediend om geld terug te krijgen. ERG benieuwd of daar iets van komt.

  • Anoniem
    Anoniem 10 januari 2012 · 16:32

    Val Thorens is naar mijn mening echt een dorp voor mensen die puur en alleen willen skiën (snowboarden). Natuurlijk zijn er veel bars en discotheken, maar de sfeer daarin haalt het niet bij de apres-ski in Oostenrijk. Daarintegen zijn de pistes geweldig en altijd goed geprepareerd. Tevens is het gebied heel erg sneeuwzeker. Mijn favoriete piste in het gebied is zonder meer 'le col', deze piste op één van de twee gletsjers in Val Tho is stijl, recht en snel: een aanrader! Mensen die voor het eerst naar Les Trois Vallées gaan voldoen met een skipas voor Val Thorens alleen, want er zijn veel pistes binnen het skigebied van Val Thorens.

  • mark
    mark 30 december 2011 · 10:52

    Top week gehad, veel sneeuw en mooi weer. Veel mogelijkheden om te skiën.Wij zijn verbleven in een appartement en hebben voornamelijk zelf gekookt. Restaurants zijn aan de prijzige kant en de kwaliteitsverhouding klopt soms niet. Maar dit betekent niet dat je helemaal niet uit eten kunt,zo zijn er een aantal goede tentjes te vinden op de rue du soleil (o.a. IE CA Yoyeuse Fondue). Bij het doen van boodschappen raad ik iedereen aan inkopen te doen bij de supermarkten in Moutier. De prijzen liggen daar een stuk lager t.o.v. Valthorens. Voor inkopen in Valthorens loont het om de prijzen van de verschillende supermarkten te vergelijken. Zo is onze ervaring dat de carrefour (in het centrum) het "goedkoopst" is. De appartementen zijn van 'Franse' grootte. Dit betekent niet al te groot. Er zijn in het dorp hele kleine appartementen te vinden, met nauwelijks leefruimte. Dit wordt vaak als een negatief punt aangewezen. Echter zijn er wel degelijk appartementen te vinden, waar het 's avonds goed te vertoeven is. Al betaal je daar natuurlijk wel naar. Goede ervaring hebben wij met Village Montana. Net appartement met goede faciliteiten. Twee aparte slaapkamers, nette keuken en een woonkamer met uitzicht op de piste. Kortom een dorp waar wij zeker weer zullen terugkeren. Prijzen zijn hoger dan in het dal, maar daar is het een bergdorpje voor. Voor een low budget vakantie moet je hier niet zijn.

  • David
    David 8 januari 2011 · 19:41

    Ben net terug van Val Thorens, het is een super gebied! Val Thorens is een mooi dorp in vergelijking met Les Menuires! De gezelligheid straalt ervan af! Wachttijden bij de pistes tijdens de kerst was geen probleem, je merkt alleen de drukte als je in het dorp kwam waar veel beginners waren. Verder in heel Les 3 Vallees waren er geen wachtijden. De prijzen willen inderdaad nog wel eens variëren maar ook daar is misschien wel een oplossing voor! Wij hebben ervoor gekozen om in de ochtend warm te eten "bijv. een magnetronmaaltijd mee te nemen vanuit Nederland" in de middag wel ergens in een restaurant wat gegeten 'wat we tegen kwamen' en in de avond een broodmaaltijd. Dit is zeergoed te combineren en vooral s'ochtends warm eten is een ware energy bom!!

  • Bram
    Bram 29 december 2010 · 14:32

    Val tho zoals we het vaak ook wel noemen. Het is een verschikkelijk lelijk dorp maar dat doet niet af aan de voortreffelijke pistes en uitgaan. Wanneer je houd van veel ski maar ook gezellig de kroeg in te gaan, gaat naar Val Thorens. Kwa prijs is het heel verschillende, het ene tentje is verschikkelijk duur het andere weer wat normaal. Voor een budget skivakantie moet je niet naar Val Thorens

  • J_w23
    J_w23 17 december 2009 · 18:38

    Val Thorens is een heerlijk gebied om jezelf helemaal uit te leven. Op de piste dan weliswaar. Het dorp zelf faciliteert alleen maar. De pistes zijn groot, ruim, lang en goed onderhouden. Als gevorderde freeride snowboarder geniet ik ook van het gemak van het gebied. Nauwelijks sleepliftjes en de vele stoeltjesliften en funitels zorgen voor veel comfort. Als je er een mid-week doorbrengt heb je genoeg aan een skipas voor alleen de ValTho vallei, Oreille is ook absoluut de moeite waard. Graag wil ik ook voorbij gaan aan het ski-VS-snowboard chauvinisme: In ValTho komen beide volledig aan hun trekken, al is dit het meest Snowboard-friendly gebied waar ik tot nu toe ben geweest. Apres Ski? Dan moet je in Oostenrijk zijn; voor de minder ervaren wintersporters daarentegen (die geen probleem hebben met feesten tot in de vroege uurtjes) is ValTho the place to be. Prijstechnisch is ValTho gewoon erg duur, dit is het hoogste skidorp van Europa dus dan is het ook logisch. Hou er in ieder geval rekening mee. De topafdaling is toch wel \"col de l\'audzin\", te bereiken met de \"le caron\" gondel. Als snowboarder is de onbekende, rustige en blauwe \"t?as\" piste een gouden vondst: de opstaande randjes combineren een fijne afdaling met het maken van leuke sprongetjes. Als je ongelooflijk gaaf offpiste wil gaan moet je naar Sommet des pistes, vanuit hier kun je de glacier de Bouchet nemen (de vlakke uitloop van dit avontuur kan als irritant ervaren worden door Snowboarders).

  • frank
    frank 19 november 2008 · 17:25

    wie om 4 uur in de middag uit zijn nest rolt, vervolgens zijn skipak aantrekt en gaaf wil gaan doen in de kroeg: ga naar ValTho. Wie van gem?chkeit houdt (klinkt al niet echt frans...), kies een andere bestemming. De franse apr?ski verschilt niet echt van een nederlands feestcaf?Je kunt er natuurlijk wel goed feesten tot diep in de nacht, maar apr?ski durf ik het niet te noemen

  • Peter
    Peter 31 oktober 2008 · 10:28

    Ik snap niet dat mensen negatief kunnen zijn over zo\'n geweldig wintersport gebied.. Het dorp is ook fantastisch.. je kent er goed apres skien en op stap gaan.. Ideaal voor deze nederlanders die niet kunnen skien en alleen op terrasjes de dag doorbrengen die hier negatief reageren (ik vind het nie gek dat je het duur vind als je 4 uur per dag jezelf vol zit te stampen). lols. Heb al veel skigebieden bezocht in zowel oostenrijk, zwitserland en frankrijk.. maar dit is toch een van de topbestemmingen! Werkelijkwaar prachtig!!

  • Talitha
    Talitha 2 oktober 2008 · 14:02

    Wij gaan komende januari voor de 3e keer naar VT. Wij vinden het echt super. De pistes zijn geweldig en de ski-in en out is perfect. Wij hebben 2 keer in Le Cheval Blanc gezeten en 1 keer in Val2400. Beiden super. We hebben in Cheval Blanc met 6 personen in een 8 persoons-superieur appartement gezeten en dat gaat prima. Meer personen is niet aan te raden, maar dat heb je overal in Frankrijk. Wij boeken halfpension bij in restaurant La Grange en dat is super. Het personeel is daar ook erg leuk. Het dorp zelf vind ik ook leuk. Veel Chaletbouw. Wij zijn een beetje verslaafd geraakt aan deze wintersportplaats en aan het gebied. Echt een aanrader. Ik kan me echter voorstellen dat de prijzen vrij hoog zijn voor sommigen. Wij namen een keer tussen de middag een hamburgermenu bij Village Montana en dat kostte 20 euro p.p. Hij was wel erg lekker!!!!

  • rob
    rob 9 april 2008 · 21:32

    Kom al meer dan 10 jaar in val thorens. Als je toch iets goed wil voor een normaal budget moet je 2e of 3e week januari gaan naar een hotel bijv. hotel trois vallees. Dit is een klein hoteletje met een kamer of 25 a 30. Via time out tours te boeken voor ongeveer euro 700 HP + skipas gehele gebied. Eten is voortreffelijk en gastvrijheid perfect. Waarschijnlijk komt dat doordat de eigenaar zelf het hotel runt en vaak ook \'s avonds achter de bar is te vinden. Een echte aanrader. Over het gebied trois vallees: Ben in veel gebieden geweest maar tot op heden nog geen beter gebied gevonden.

  • joertem
    joertem 30 maart 2008 · 04:52

    Ik snap niet waarom sommige mensen negatief zijn, je weet dat het een duur dorp is. Maargoed, heel Frankrijk is duur. In la plagne is een biertje ook 3 euro. Ik ben in februari naar Val Thorens geweest, top week gehad. gezellig, perfect weer, en geweldige pistes. tip: neem een grote skipas, voor heel les trois valle? en neem elke dag een rugzak met stokbrood en drinken mee. Totaal heb ik 2 keer op de piste gegeten, in Saint Martin de Belleville. Was erg lekker, en betaalbaar: 10 euro voor een sandwich met een steak, sla, kaas en tomaten, patat erbij en iets drinken. Vind ik een nette prijs. Probeer een goed appartementen complex uit te zoeken d.m.v. reacties op internet (www.zoover.nl).

  • Sander
    Sander 10 maart 2008 · 19:29

    Ik ben zondag terug gekomen uit Val Thorens. Als eerste wil ik zeggen dat je hier echt op en top kan Ski?gewoon geweldig zo groot en mooi!!!! Maar helaas zijn er ook veel negatiefe kanten aan dit dorp! - Dan bedoel ik gelijk de JODEN prijzen! die ze hier voeren met eten en drinken of gewoon een souveniertje. - Apartement(Residence les Olympiades)gewoon vies wasbak loopt niet door leterlijk verstopt door de haren en het vuil.Dekens smerig gewoon waardeloos!Als je tv wilde kijken moest je daar voor 40 euro extra betalen (7dagen). - De franse werknemers daar zijn niet bepaalt gastvrij! Het uitgaan is best oke wij gingen naar de Veronica bar en Le Monde beide een nederlandse tent biertje (3 euro) Alleen weer jammer dat ook hier geen waard voor je geld krijgt het bier is net water je kan er wel 30 drinken op een avond maar echt dronken wordt je er niet van.Maar gezellig is het er wel! Tip leem eem extra koffer met eten mee van thuis! Veel plezier gewenst voor die gaan!

  • dion
    dion 21 februari 2008 · 09:48

    valtho is the place to be als je de hele dag wilt skien, vindt je alles te duur, neem dan kant en klaar maaltijden mee en warm die in je app. op (hier ski je nl. zo naar toe) zo ben je in het ski mekka en kost het ook niet al te veel! vergeet vooral het gebied orelle niet dat is echt top

  • Stefaan
    Stefaan 7 januari 2008 · 13:54

    Wij gaan al 10 jaar naar ValTho en vinden het er gewoon super! Juist de appartementen mogen wat opgefrist worden (stammen nog af van het begin van de skihype!) Een echte aanrader is \"CHALETS DES DEUX LACS\", een restaurant bovenaan de piste Les Deux Lacs. het is er super qua eten, qua bediening en klantvriendelijkheid. En de prijs van het eten valt ook ontzettend mee (zelfs goedkoper als beneden in het dorp!) Veel succes voor zij die nog moeten gaan. Prachtig skigebied en voor elk wat wils ?

  • mariska
    mariska 28 december 2007 · 10:08

    Inderdaad veeels te duur dorp voor hetgene wat je ervoor terug krijgt. Nul gezelligheid, nul gastvriendelijkheid, nul prijs/kwaliteitverhouding. Echt waardeloos dus. Eten niet te betalen, drinken erbij al helemaal niet of je moet een dikke portemonnee van je vader mee kunnen nemen zoals de meeste studentjes daar. Fransen zijn ronduit onbeschoft en negeren je gewoon. Pistes daarentegen uitstekend, gebied werkelijk prachtig. Als je alleen voor het skieen gaat en niet voor de gezelligheid, dan is dit absoluut de place to be. Voor ons nooit weer, wij houden het na twee keer Frankrijk toch liever bij het kneuterige Zugspitzarena in Oostenrijk, heerlijk!

  • Anoniem
    Anoniem 9 december 2007 · 11:41

    Val Thorens staat vol met afschuwelijke flatgebouwen en is bovendien nog eens zeer duur. Voor de eigenaars van appartementen, caf?s, restaurants, ... draait alles er om om zo veel mogelijk geld uit de toeristen te slaan. Pluspunt is dat de piste super zijn en natuurlijk sneeuwzeker. Soms zijn er wel lange wachttijden aan de liften.

  • Carla
    Carla 4 oktober 2007 · 23:39

    Leuk, sfeervol dorp. Mooie brede pistes, ook tussen de bossen. Liften zijn wat traag. Plein du Sud is gevoelig voor lawines, dus neem geen hotel aan deze kant!

>