BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Valmeinier

Reviews Valmeinier

93% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.7 op basis van 3692 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, sfeervol, kindvriendelijk en laag prijsniveau.

Wat vind jij van Valmeinier?


Beoordelingen van gebruikers

  • tonyc
    tonyc 13 december 2019 · 12:53

    Wij zijn hier 5 jaar na elkaar geweest in de eerste week van maart. Het is een bijzonder zonnig gebied. Bijna altijd mooi weer gehad (ook weleens enkele slechte dagen, maar dat is niet meer dan normaal). De pistes zijn meestal goed geprepareerd en het is een leuk gebied om met het gezin te doen. Als je met kameraden wil gaan en après-ski sfeer wil, zit je hier echter verkeerd. Later op het jaar zou ik er niet naartoe gaan. Gezien het hier niet veel sneeuwt, zijn de omstandigheden volgens mij niet echt goed meer (tenzij er nog een late dump is natuurlijk). Voor de rest heb ik me er elk jaar wel geamuseerd, hoe meer we er kwamen, hoe leuker ik het vond 😃

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Joris1973
    Joris1973 17 augustus 2018 · 16:45

    In de paasvakantie van April 18 op het laatste moment beslist om nog een skiweekje te doen gezien de geweldige sneeuwcondities. En wat een juiste beslissing was dit. De condities waren schitterend (vooral in de voormiddag gezien de periode.) Galibier Thabor is een prachtig skigebied voor de beginnende en gemiddelde skieers. Ondanks dat het skigebied in zijn laatste openingsweek zat, werden de pistes perfect onderhouden tot de laatste dag inclusief. Mijn zoon nam voor de eerste keer snowboardles bij de ESF en dit is hem goed bevallen. Vriendelijke monitor, heel schappelijk van prijs. Niet dat het nodig was, maar de monitor sprak ook Engels. Na elke groepsles kwam hij de ouders informeren over de evolutie. Het gebied heeft wel nog wat oudere liften en bij sommigen moet je wat opletten dat ze je niet bezeren. Sommige personeelsleden hielpen om het wat tegen te houden. Het viel wel op dat dit steeds gebeurde in het valmeinier gedeelte. Bij het valloire gedeelte gebeurde de hulp niet. De skipasprijs is zeer democratisch geprijsd. Dus je kan het ook niet verwachten dat elke lift nieuw is, alles heeft zijn prijs.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast753
    Gast753 28 februari 2018 · 16:48

    Ik ben de voorbije 25 jaar elke winter op wintervakantie geweest naar diverse landen en gebieden (Flachau, Soll, Solden, Zillertal, Les 2 alpes, Alpe d'Huez, Vars, Joue de Loup, Sella Ronda, ...). Dit jaar toevallig in Valmeinier beland in de week van 17/02 tem 24/02 met 6-tal vrienden tussen 28 en 32 jaar. Een chalet gehuurd in Valmeinier 1500. Dit is een gebied voor families en beginnende skiërs, Off-piste kom je hier ook wel aan de bak als er genoeg sneeuw ligt. Ski pas en acomodatie is relatief goedkoop maar dat heeft dan ook zijn redenen : Apres ski is niet te vinden in Valmeinier 1500, in Valmeinier 1800 zijn er een 3-tal bars maar de sfeer/muziek is ver zoek (lees : niet te vinden). 90% van de pistes zijn niet breder dan +/- 10m, dus grote bochten carven zit er niet in. De pistes die wel breder zijn bevinden zich op de drukkere plaatsen en zijn meestal vrij vlak (groene pistes). De meeste pistes worden snachts geprepareerd maar zeker niet allemaal in het gedeelte Valmeinier. Eten op de piste is erg duur, zoals in de meeste Franse skiresorts, maar er zijn daarnaast ook weinig piste restaurants aanwezig zodat het tussen 12h en 14h telkens aanschuiven is en hopen dat je een tafel kan vinden. De enige hoop op enige apres ski is op de piste zelf voordat de pistes dichtgaan. Hier betaal je dan €7 a €8 voor een halve liter of een sterk biertje. Muziek / sfeer is niet te vinden op de piste, behalve dan snamiddags aan het funpark van Valloire. Ik (en mijn mede skiërs) moet eerlijk toegeven dat dit de meest tegenvallende skivakantie van de voorbije 25 jaar geworden is!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast239
    Gast239 16 januari 2018 · 14:21

    In de eerste week in januari geweest. Super veel sneeuw. Rustige pistes. Vriendelijke mensen bij de liften. Ideaal voor gezin met kinderen. Jongste ging voor het eerst skiën, de andere twee hadden 1,5 week ervaring. Ging prima. Konden al van de hoogste pistes af.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast697
    Gast697 1 maart 2015 · 18:16

    Net terug uit valmeinier. Dachten dat het erg druk zou zijn i.v.m kleiner skigebied en krokusweek. Maar de hele week nergens wachttijden bij de liften,leuk overzichtelijk gebied. Wij waren met jonge kinderen, kids op ski/snowboardles waren erg enthousiast. Apres ski kun je hier niet vinden, moet je toch voor naar Oostenrijk.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast911
    Gast911 21 februari 2014 · 14:08

    (Bijna) alle appartementen direct aan de skipiste. Mooi aan-een-gesloten skigebied. Goede sneeuw in januari. Prijs van appartementen en skipas waren prima, maar de supermarktjes waren erg duur. Ik adviseer dus om zoveel mogelijk zelf mee te nemen als je een appartement hebt gereserveerd. Wij hebben de apres-ski niet kunnen ontdekken in Valmeinier (1800).

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • KVD
    KVD 20 december 2012 · 10:14

    Een toppertje om met de kleineren onder ons te gaan skiën! Ook de plaatselijke skischool is super in omgang met de beginnende tot gevorderde skiërs onder ons. Het 'nachtleven' en 'après ski' is er minder levendig maar voor de meesten met een familie minder van belang.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Mattz
    Mattz 20 maart 2012 · 15:52

    Hier (Valmeinier 1800) in april 2007 & in februari 2008 geweest. In april van 2007 was het er erg warm, maar viel er nog goed te skiën (wel pap ...). Wij waren in de eerste week van de Paasvakantie en onze skileraar zei dat het de 2e week heel erg ging worden, dat er veel pistes gingen gesloten zijn. In 2008 was het veel beter! Goede sneeuw, goeie skileraar, veel pistes open, hier en daar mogelijkheid om off-track te gaan ... Zeker een aanrader, want je kunt gewoon ja appartement inskiën (om bvb. te eten 's middags) in Valmeinier 1800, maar je kunt ook mooie dagtochten maken door het gehele gebied (bvb. naar Valloire).

  • Anoniem
    Anoniem 5 januari 2008 · 22:00

    ik kan over valmeinier een heel boek schrijve maar hier zijn de belangrijkste punten -er zijn zeker uitgaansmogelijkheden discotheek cinema bowlingcaf?) -ne spar ni te vergete vor voetsel en genepi? -wel goe duur ne pannenkoek van 8euro -tof panoramacaf?p 2500meter mar ook prijzig -hotels aan de piste

>