Reviews Vars

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8 op basis van 3 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, kindvriendelijk, goede locatie in het skigebied en laag prijsniveau.
Zwakke punten: Matig bereikbaar.

Wat vind jij van Vars?

Reviews van gebruikers

Gast873
2 december 2015 · 12:08

Ik ga hier elk jaar naartoe, altijd in de decembermaand. Het weer moet een beetje mee zitten maar het snowboarden was altijd goed te doen. Jammer dat er weinig/geen apres-ki aanwezig is maar voor mij maken de pistes dit helemaal goed.

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
JanGerrit
22 september 2015 · 14:37

Tijdens Pasen 2015 in Vars (Les Claux) geweest. Terwijl in de Noordelijke-Alpen veel sneeuw was gevallen, was Vars aan de dans ontsnapt. Toch was het prima skiën. Het credo is wel hoog te blijven want in die tijd van het jaar wordt het er al flink warm. Het was waarschijnlijk geen toeval, we hadden geweldig weer. De hele week zon en een strak blauwe lucht. Wij reden op de heenweg via Grenoble en de Col du Lautaret en terug via Montgenèvre en de Frejus tunnel. Beide opties zijn prima te doen. Het is wel een flinke reis. Vanaf Brussel is het toch ongeveer twaalf uur rijden. Wij deden het overigens in etappes.
Het was relatief rustig in Vars. We hebben eigenlijk niet gewacht voor de lift. Er waren ook bijna geen Nederlanders, wel heel veel Belgen. Qua apres-ski kan ik niet echt oordeel geven maar verwacht zeker geen Oostenrijkse toestanden. Wij verbleven met onze twee kinderen in Villages Clubs du Soleil. Dat is een prima hotel direct aan de piste. Met Pasen biedt VCS heel veel waarde voor weinig geld.
Het is een redelijk groot gebied, alhoewel je niet die indruk krijgt. Risoul, het andere dorp van Foret Blanche, ligt aan de andere kant van de berg. Verbinding naar Risoul was prima, ondanks dat een aantal pistes al dicht waren. Veel pistes zijn boven de boomgrens en er is wel heel weinig zwart. Wel is er voldoende rood en ze zijn er in allerlei gedaantes tot aan echte racebanen toe (zelfs letterlijk: er is een snelheidspiste waarop wereldrecords worden gevestigd). Veel afwisseling dus. Er zijn ook wel heel veel blauwe pistes en er is een zeer prima park voor snowboarders. Er zijn nog wel een aantal langzame liften en ze zijn ook niet allemaal even nieuw (antieke zelfs). Maar over het algemeen ziet het er redelijk goed uit.
Vars (Les Claux) is daarom een mooie bestemming voor skiërs met een paar jaar ervaring en om met de kids naar toe te gaan. Als je naar de zuidelijke Alpen gaat en je wilt een gebied echt voor het skiën, dan is volgens mij Serre Chevalier beter (en dichterbij). Daar zijn meer uitdagingen en dat gebied is net nog een slag groter. Overigens, je kunt in Vars ook prima (sneeuwschoen) wandelen (dat was een geweldige ervaring ). Tenslotte, Les Claux is inderdaad zoals beschreven niet echt authentiek, maar de andere dorpen zijn dat zeker wel.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast020
24 december 2012 · 14:48

juist terug van een weekje boarden in Vars. hele mooie pistes, goed onderhouden en voor elke niveau wat wils.Een groot nadeel is dat er helemaal geen apré-ski aanwezig is. het gebied is meer voor gezinnen met kinderen die van rust houden 's avonds.

Snowboarder4 tot 6 jaar ervaring