BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Westendorf

Reviews Westendorf

83% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3707 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, sfeervol, super kindvriendelijk, uitbundige après-ski en eenvoudig bereikbaar.

Wat vind jij van Westendorf?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast136
    Gast136 16 november 2018 · 15:00

    Apres-ski is helemaal Nederlands, Je moet er van houden. Moderne en snelle liften. Aansluiting met de rest van het gebied is top. Ki-west afdaling is de mooiste van het gebied een aanrader. In de weekenden is het druk. Vakanties ook. Veel dagjesmensen maar uiteindelijk verspreid het zich over het zeer grote gebied.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast744
    Gast744 20 oktober 2018 · 19:30

    Mooi skigebied en gezellige apresski

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast612
    Gast612 1 juli 2018 · 09:23

    Tja, in de voorjaarsvakantie wil je hier misschien niet zijn maar daarbuiten is het wellicht een van de beste skigebieden van Europa. Heel veel uitdagende pistes en prima liftverbingen. Alleen Westendorf is al leuk voor een paar dagen maar met Brixen erbij kan je prima tochten maken. Zit je in Westendorf zorg dan de dat je lift terug uit Brixen omhoog niet mist. Neem je de zwarte 1...mis m niet want je glijdt er zo voorbij. Terras aan de 1b na het smalle stuk is heerlijk vertoeven in de middagzon met vele hillarische valpartijen als vermaak. Heb je smaak echt te pakken dan kan je van Westendorf een dag helemaal naar Breitmoos (Kitzbuel) en terug skien. Haal je t niet dan zijn er prima busverbingen. Eten is allemaal prima en betaalbaar en dat geldt ook voor de skipas en accomodaties.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Skippy79
    Skippy79 29 januari 2017 · 13:30

    Had net zo goed naar Amsterdam kunnen gaan, Erg jammer dat Nederland deze mooie dorp heeft overgenomen, apres ski is over de top Nederlands( alleen maar nederlandse muziek, zangers, personeel ), in de Restaurants spreken de meeste gewoon Nederlands terwijl je in het duits begint.... Terug ergens anders volgende jaar

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast123
    Gast123 31 december 2016 · 12:47

    Hoog SBS6-gehalte, treurig....

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast645
    Gast645 19 februari 2016 · 08:46

    Te Nederlands. Nederlandse kroegen, Nederlands personeel, frikandellen, kroketten, bitterballen etc. Weinig Oostenrijkse gemutlichkeit

    Met familie Skiër
  • Gast643
    Gast643 1 februari 2016 · 21:58

    Terug in Westendorf. Goed ontvangen door de locals. Alsof we thuiskomen voor de zoveelste keer. Te hoge temperaturen maar het pistepersoneel doen wat ze kunnen om de pistes goed te houden.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast659
    Gast659 19 december 2015 · 01:51

    de pistes zijn altijd goed alleen hier en daar wel een ijs plek in een dal soms en je kan gemakkelijk naar de andere kant van de berg en zo verder naar de andere parken en bergen met pistes het park is leuk voor beginners, gemiddeld en gevorderde skiërs of snowboarders en je hebt veel en niet al te gevaarlijke off piste mogelijk heden tussen de bomen over een riviertje springen enz je komt altijd wel weer op een piste uit of bij liftjes vind alleen dat het park meer open mag zijn voor de freestylers ik hoop hiermee genoeg informatie te geven om zelf te beslissen of het de moeite waard is van uitgaan is er niet zo veel maar wel cafes en restaurants waar je lekker kan eten of een hamburger kan halen in de snackbar tot in de nacht na het stappen !

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast266
    Gast266 8 december 2015 · 16:36

    Ik ga sinds 1988 op skivakantie naar Westendorf. Ook andere gebieden in Tirol deden we aan. Oa, Fügen, Zillertal, Alpach enz... Steeds komen we terug naar Westendorf. Westendorf is vlot te bereiken met de wagen, een bergpas beklimmen met de wagen hoeft niet. De pistes zijn makkelijk, de verbinding met de rest van het gebied via Brixen gaat vlot. Je kunt een volledige dag skiën zonder één maal dezelfde piste te moeten doen. Pisten zijn goed onderhouden. Sleepliften zijn verleden tijd. Mijn kinderen die nu twintigers zijn komen ook steeds terug naar Westendorf waar ze als 8 jarigen leerden skiën.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Erik85
    Erik85 20 augustus 2015 · 14:24

    Fantastisch groot gebied en qua pistes voor ieder wat wils. Ook de breedte (voor Oostenrijkse begrippen) van veel pistes sprak mij aan. Wij zijn afgelopen februari geweest (week voor Carnaval), de Nederlanders overheersten in deze periode en dat was ook te merken in de apres ski. Al met al erg gezellig, vooral bij Gerry's inn.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast310
    Gast310 9 maart 2015 · 13:35

    Wij kwamen aan en dachten wat is dit een laag gebied waar zijn de bergen? Maar na 1 dag skien van mening veranderd want er zijn enorm veel pistes en vele langen afdalingen. Het had net gesneeuwd, dus condities waren perfect! Het dorp is erg gezellig en restaurants en berghutten zijn van zeer goede kwaliteit en het prijsniveau is laag! Alle bediening met een glimlach. Wij gaan zeker terug maar omdat het laag ligt hou de sneeuwhoogte in de gaten!!!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast489
    Gast489 23 augustus 2013 · 15:52

    Ben 1 keer in Westendorf ben geweest voor een weekje op de latten. Fantastisch gebied, voor ieder wat wils. De Hollandse apres-ski overheerst wel, maar deze is wel enorm gezellig. Heb je daar even geen zin in dan kan je goed terecht in de bars van diverse hotels (Post, Fleidingerhof enz.). Daar kun je heerlijk genieten van een halve liter en elkaar normaal verstaan. Qua voorzieningen kom je niks te kort in Westendorf. Op de pistes voldoende restaurants met goed eten en redelijk prijzen. Liften en pistes zijn prima. Weinig wachtrijen bij de liften en de pistes zijn zelden zwart bezaaid met mensen. Aankomende wintersportvakantie in januari 2014 gaan wij er weer heen met vrienden.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Lisanne
    Lisanne 4 januari 2013 · 14:55

    Mijn familie komt al ongeveer 35 jaar in Westendorf. Gastvrij dorp en bewoners. En voor zowel beginner als gevorderde en klein en groot geschikt. Ik ben al in meerdere plaatsen in Oostenrijk geweest, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Westendorf.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Kabels
    Kabels 6 maart 2012 · 14:08

    Een mooi ruim skigebied met een fijne sfeer. Een echte aanrader voor het hele gezin. Ook voor de wat bangere mens zijn er veel mogelijkheden om een leuke afdaling te nemen in dit skigebied. leuke gezellige restaurants en veel keus voor een zimmerfrei met daarin veel faciliteiten. Wij gaan volgend jaar zeker weer!!

  • peter & moniek
    peter & moniek 29 augustus 2011 · 16:30

    Dit jaar met een groep van 65 man naar Westendorf geweest. Alles in samenwerking met Snow&Co gedaan, super organisatie. Snow&Co kun je lessen nemen en materiaal huren. Super mooi en groot skigebied, leuke restaurants en gezellige apresski. Een aanrader voor jong en oud. Wij komen dit jaar weer, dit jaar met 100 man. Hebben er zin in.......

  • Bianca
    Bianca 20 augustus 2011 · 12:34

    Wij zijn ook in Hotel Garni INGEBORG geweest. Voor de tweede keer. Is een klein hotel op basis van logies met ontbijt ofwel een ontbijtpension. Eerste keer was van de winter met vrienden: perfecte sneeuw gehad en we konden van de piste direct naar het hotel / pension skien. Aanrader is skischool: THE REDS - Schischule Westendorf. Veel Nederlandse leraren en de Oostenrijkers kunnen ook heel goed NL. Geweldige lessen gehad. Twee vriendinnen waren beginners, zijn nu helemaal gek van het skien. Ik ben vergevorderd en heb een superweek gehad met een Oostenrijkse leraar: Franz. De groep was ook helemaal toppie! Net de tweede keer in het hotel achter de rug: in één woord 'geweldig'e zomervakantie, zeker als je de hele dag aan het strand liggen bakken maar saai vindt. Alles helemaal groen, strakblauwe lucht, heerlijk zonnetje, prachtige omgeving, mooie blauwe meren, direct bij de gondelbaan, 's ochtends een heerlijk ontbijtje, de kamers heel erg schoon en de eigenaren ontzettend gastvriendelijk. Het dorp is enorm gezellig en er zijn heel veel activiteiten in de omgeving te doen. Al met al is Westendorf zowel tijdens de skivakantie als tijdens de zomervakantie aan te raden.

  • Bianca
    Bianca 20 augustus 2011 · 12:34

    Wij zijn ook in Hotel Garni INGEBORG geweest. Voor de tweede keer. Is een klein hotel op basis van logies met ontbijt ofwel een ontbijtpension. Eerste keer was van de winter met vrienden: perfecte sneeuw gehad en we konden van de piste direct naar het hotel / pension skien. Aanrader is skischool: THE REDS - Schischule Westendorf. Veel Nederlandse leraren en de Oostenrijkers kunnen ook heel goed NL. Geweldige lessen gehad. Twee vriendinnen waren beginners, zijn nu helemaal gek van het skien. Ik ben vergevorderd en heb een superweek gehad met een Oostenrijkse leraar: Franz. De groep was ook helemaal toppie! Net de tweede keer in het hotel achter de rug: in één woord 'geweldig'e zomervakantie, zeker als je de hele dag aan het strand liggen bakken maar saai vindt. Alles helemaal groen, strakblauwe lucht, heerlijk zonnetje, prachtige omgeving, mooie blauwe meren, direct bij de gondelbaan, 's ochtends een heerlijk ontbijtje, de kamers heel erg schoon en de eigenaren ontzettend gastvriendelijk. Het dorp is enorm gezellig en er zijn heel veel activiteiten in de omgeving te doen. Al met al is Westendorf zowel tijdens de skivakantie als tijdens de zomervakantie aan te raden.

  • Peter
    Peter 9 februari 2011 · 10:51

    Wij komen al jaren in Westendorf en zijn al in diverse pensionnetjes en hotels in Westendorf geweest. Dit jaar zijn we een keer in Hotel Garni Ingeborg (http://www.hotel-ingeborg.at/) geweest, direct bij de gondelbaan. In één woord fantastisch! Wat een goede service en verzorging en gezellige en hartelijke sfeer. ’s Ochtends een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet met verse cappucino, espresso, latte machiato, etc. En vanuit je bed direct de berg op. De eigenaar van het hotel is een Oostenrijker, zijn vriendin een Nederlandse. De aanvragen per e-mail kregen we dus in het Nederlands terug. Dat was makkelijk. Vanaf nu gaan we nooit meer ergens anders overnachten, wij zijn verkocht. Perfect is ook dat de eigenaar een eigen skischool heeft: skischool ‘The Reds’. Deze skischool heeft verreweg de meeste ervaren (Nederlandse) en meest hoog opgeleidde leraren en is met zijn 90 leraren de grootste skischool in Westendorf. Hierdoor kunnen ze hun gasten perfect naar taal, leeftijd en niveau indelen. De grote oefenweide met 4-persoonsstoeltjesliftl, die direct bij het kantoor van 'The Reds' ligt, biedt uitstekende mogelijkheden voor beginners en kinderen. De skischool heeft een enorm groot omheind kinderland met draaimolen, lopende banden en veel meer faciliteiten die de andere skischolen niet kunnen bieden. Nog beter is dat het hotel ook over een eigen skiverhuur beschikt, welke direct naast de eigen skischool ligt. Dat betekent dus dat je alles (materiaal, lessen en overnachtingen) van te voren (ook online via de website) kunt boeken en dat alles geregeld is bij aankomst. Hebben wij ook gedaan, dat was lekker makkelijk. Het was zo’n fijne week in het hotel, dat we gelijk voor van de zomer geboekt hebben. Direct bij de gondel, dus meteen toegang tot de bergen. Want er schijnt veel te doen te zijn voor families en ook voor jongeren. Dat is perfect, want we hebben een kleine dochter van 8 jaar en nog twee kinderen van 16 en 18. De oudsten weten al wat ze gaan doen: kanoën, raften, canyoning, klimmen en natuurlijk veel zonnebaden aan het zwembad of bij de bergmeren in de buurt. Wij verheugen ons erop!

  • sven wiggers
    sven wiggers 5 december 2010 · 21:11

    wij gaan 15t/m 22 januari 2011 skieen in Westendorf, dus nog een paar weekjes onrustig slapen ? we gaan met 18 man (en paar vrouwen) BEN BENIEUWD ? koningsleiten, gerlos, mayrhofen, en solden hebben we al gehad... maar als ik het hierzo beetje doorlees gaan we ons wel vermaken daar!!!

  • Jan
    Jan 29 november 2010 · 19:52

    we skieen al 32 jaar en wilde nooit naar Westendorf omdat daar enorm veel Nederlanders waren en die schreeuwen zo, maar omdat een (oom) vriend een pension begon op de Schullgasse in Westendorf zijn wij de laatste 7 jaar ook in dit dorp aan het skieen en ook zomers op vakantie geweest, het is een rustig dorp(wanneer wij er zijn buiten het seizoenen om!) maar het is in een woord geweldig skigebied, de laatste jaren zijn er verschilende liften bijgebouwd waardoor je verschillende kanten op kan, dat is wel eens leuk maar het eigen gebied is enorm als je alles wilt pakken incl. de off piste gebieden die er ook heel veel zijn, maar die ga je pas af als je het gebied wat beter leert kennen. veel plezier als jullie gaan, ik weet zeker dat je het leuk hebt! gr Jan

  • kiki
    kiki 22 november 2010 · 15:37

    Vorig jaar voor de tweede keer naar westendorf geweest. Het was weer heel gezellig, goede sfeer daar hoor. Het vuurwerk met oud en nieuw is ook heel leuk. Helaas lag er in de kerstvakantie de tweede week heel weinig sneeuw. Een witte besneeuwde strook naar beneden is toch niet echt waar we voor gaan. boven wel wit, maar veel papperige sneeuw. Jammer. Dit jaar zoeken we het wat hoger.

  • ....
    .... 15 november 2010 · 19:24

    Hoi Allemaal, Ik kom al 25 jaar in westendorf! Het is super en helemaal de uitbreiding van het skigebied! Je kan lekker skieen en feesten daar en nooit een kater hahahhaa.. Je moet alleen een flinke rugzak meenemen met geld want goedkoop is het niet in westendorf voor de rest kan je der goed eten en de mensen zijn erg vriendelijk! Echt een aanrader dus.. Ben je klaar met skieen ski je zo gerry'sinn binnen en daarna de moskito! tot 2011 westendorf kan niet wachten!!!

  • Fred
    Fred 28 februari 2010 · 22:10

    Feb.2010 leuk dorp. maar s,avonds weinig te doen als je niet van Nederlandse meezingers houd. Apresski: overal valt natuurlijk wat te drinken en gezelligheid maak je verder zelf.

  • J
    J 3 maart 2009 · 14:08

    Nee westendorf heeft het niet voor mij... Ow wat een verschrikking is die kut bar bij de baan.. en al die Hollanders.. Pfff.. Daarvoor ga je toch niet op vakantie.. Nee doe mij maar een echt Oostenrijks dorp dan... man o man... Wat heeft me dit veel ergernis opgebracht echt niet normaal.. Waarom staat er trouwens dat er 21 recensies zijn terwijl ik er maar 14 tel? Beetje onduidelijk..

  • c. Ipenburg
    c. Ipenburg 15 januari 2009 · 19:34

    Wij zijn in de kerstvakantie twee weken naar westendorf geweest. We verbleven op de camping aldaar. Het was in alle opzichten geweldig. De sfeer op de camping was heel gezellig. Er zijn veel mensen die daar een vaste plaats hebben (veel nederlanders), vaak is dat niet zo positief, maar in dit geval was het heel leuk. Ook de sauna op de camping was heerlijk, niet groot, maar wel sfeervol. Ook de mensen in het dorp vonden wij erg aardig en behulpzaam. Ook waren er veel nederlans (sprekende) skileraren wat vooral voor de kinderen erg fijn is. De vuurwerkshow op oudejaarsavond, georganiseerd door de plaatselijke skischolen, was ook prachtig. En de gluwijn was heerlijk... Wij gaan meestal niet meerdere keren naar hetzelfe gebied of camping, maar in dit geval gaan we als er genoeg sneeuw ligt zeker nog een keer terug!

  • RTL
    RTL 14 januari 2008 · 16:09

    Ga jij va 20 - 25 januari naar Westendorf en lijkt het je leuk om Gordon een dag mee op pad te nemen? meld je dan nu aan voor de wintereditie va Gordon\'s tv-programma \'Gillend naar Huis\'(|Rtl4) via www.rtl.nl/gillendnaarhuis

  • Hans
    Hans 31 december 2007 · 18:06

    Kom al 23 jaar in Westendorf en het bevalt nog steeds. Bij de Sonnealm en in het dorp bij Berger kun je ook voor een vlotte lekkere en betaalbare hap terecht

  • Fuxi/Marij
    Fuxi/Marij 31 december 2007 · 14:03

    Wij komen sinds 1978 in Westendorf en daarom tips(30 jaar horeca-ervaring): Beste hotels:Schermer en Glockenstuhl. Beste restaurants:Lendwirt en Glockenstuhl. Beste bars:Moskito en Karat. Beste schnapsstokerij:Rainbichlhof. Er is geen slecht horecabedrijf in Westendorf maar genoemde zaken hebben de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

>