Reviews Willingen

83% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8.2 op basis van 3683 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, goede locatie in het skigebied, goedkoop en buitengewoon makkelijk bereikbaar.

Wat vind jij van Willingen?

Reviews van gebruikers

Gast940
3 februari 2019 · 23:33

We kwamen aan op woensdag in een prachtig sneeuwlandschap. leuke skischool voor onze jonge kinderen. perfect dus als je jonge kinderen voor het eerst wilt leren skiën. Maar dan wordt het vrijdagmiddag en zaterdag en zondag…

Ontluisterend om te zien hoe hier heel Duitsland/Nederland naar toe komt om zich helemaal klem te zuipen. Je kunt geen plek meer vinden waar je kunt lunchen, alleen maar dronken lallende kotsende mensen - een groot deel gelukkig niet op skis - maar er zijn er een boel die daarna nog naar beneden moeten. Veel ambulances gehoord, dus er gaat wel eens wat mis. Zelfs de gondel stonk naar alcohol.
Echt zonde dat dat apres-ski tot dit soort idiote taferelen heeft geleid. Het is een prachtig klassiek dorp, in een beeldschoon landschap. Wat een contrast.
dus: alleen gaan van ma tot vrij, daarna wegwezen!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast945
4 januari 2019 · 10:29

Rustig, betaalbaar, vrij lange afdalingen, betrekkelijk rustig.
Wel grote kans op papsneeuw.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast653
13 december 2018 · 19:29

Qua skieen vind ik Willingen beter dan winterberg. Langere afdalingen en minder druk. Ben erg benieuwd naar de nieuwe 8 bak stoeltjes lig op kohlerhagen. Dat is ook de mooiste en langste afdaling van het sauerland met 1.6 km

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast475
27 maart 2018 · 23:09

Leuk skigebied, maar haalt het ondanks langere pistes toch lang niet bij Winterberg, waar de liften aanzienlijk moderner en de sneeuwkwaliteit heel veel beter is. Als de verbinding Kohlerhagen - Sonnenlift klaar is, dan zou het al een stuk beter worden.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
a3
13 februari 2017 · 17:13

Leuke piste voor een weekend. Kinderen wilden ook eens proberen te skiën. Geboekt bij de Hollandse skischool. Fout. Fout. Met 20 volwassenen a 25 euro in een skiklas voor 2 uurtjes. Geldklopperij en zeeeeeer slechte les. Het hulpje van de skileraar had mi totaal geen verstand van skiën op zich.
Dus boek nooit de Hollandse Skischool

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast761
6 januari 2017 · 13:20

Leuk voor twee dagen skien. Niet voor een echte skivakantie

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
AW__
16 maart 2015 · 16:54

Afgelopen weekend (13-3 - 16-3-) bezoek gebracht aan Winterberg en Willingen. Hoe positief verrast ik was over Winterberg, zo negatief werd ik verrast in Willingen.

Bij aankomst ziet het er aantrekkelijk uit. Goede parkeergelegenheid, mooie gondel en in ons geval totaal niet druk. Echter waren de pistes in de morgen al een en al pap en waren er enorm veel hobbels. Naar andere pistes komen was een speurtocht. Met een beetje geluk vond je de pistes maar met een beetje pech helemaal niet.

Toppunt vond ik helaas de piste bij de kohlerhagenlift. Om bij de lift te komen moest je met je ski’s/board een weg over waar totaal geen sneeuw meer lag en alleen maar asfalt lag. Positief was de rode piste bij de Oberer Wilddieblift.

Eetgelegenheid onderaan de piste bij de Oberer Wilddieblift en de gondel. Lekker gegeten.

Bij mijn eerste ervaring met het Sauerland dus meer onder de indruk van Winterberg.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast541
25 februari 2013 · 23:35

Met gezin afgereisd naar Willingen. Ideaal gebied voor jongere kinderen met weinig ervaring. Skilessen zijn ingericht op mensen die beginselen skisport bijgebracht moeten worden. Afdalingen zijn relatief lang voor Sauerland. Wachttijden zijn in hoogseizoen lang door matige liftcapaciteit. Verbinding tussen Sonnenlift en Kohlerhagen is ronduit slecht. Lang lopen over smal steil pad met kruisende skiers. Daar moeten ze komend jaar echt iets aan doen.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
10 januari 2011 · 22:38

ben geweest van 4-9 januarie, 4 dagen skiën er lag net verse sneeuw dus was echt zalig. tegen het weekend begon het wel wat warmer te komen en kwamen er wat grasplekken vrij…
de avondski is ook zeer leuk, en je moet niet lang wachten voor de liftjes. zeker een aanrader wel geen zwarte pistes.

Carla1 februari 2008 · 12:33

Vanaf 1988 kom ik reeds in willingen,steeds begin Februari en nog altijd sneeuw gehad.<br>
Waarom naar Oostenrijk als Willingen alles heeft:sneeuw,zon skiliften,sfeer en gezelligheid?<br>
Voor mij is en blijft het Willingen.