Landal Winterberg: aanrader?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Skiliftkarussell Winterberg

Wat zijn jullie ervaringen in het Landal Park van Winterberg?
Ik vrees dat het ver stappen is naar het dorp voor een avondje restaurant en/of apres-ski? Is die lift aan het park vaak geopend?

Geen ervaringen met het park zelf maar de huisjes zullen zeker goed zijn. Het park ligt echt direct aan het skigebied en als er genoeg sneeuw ligt is de landal lift normalerwijs gewoon open. Die lift is trouwens maar voor een deel van het park belangrijk want er liggen ook huisjes vlakbij de bekende bar en pistes van Möppi. Die liften zijn vaak het snelst open. Lopen naar het centrum van Winterberg is inderdaad een flink stuk maar er zitten ook restaurants bij het park (Möppi dus en daar tegenover ook een). Of het park nog andere restaurants heeft weet ik niet. Als het skigebied grotendeels open is is het centrum van Winterberg wel goed per ski bereikbaar. Bij der Brabander loop je zo het centrum in. Ten opzichte van het skigebied ligt het park echt perfect maar het zal wel een beetje afhankelijk zijn van welk huisje je hebt. Sommige huisjes zijn bijna ski-in.

Landal winterberg is egt een aanrader ! Wij zijn er nu 2 keer geweest en hadden huisje 174 (nr 2 op de plattegrond10-20 meter van de piste) de eerste keer dat we er waren (2013) konden we gewoon naar ons huisje skiëen , 2014 was een heel ander verhaal met lenteachtige temperaturen en maar 1/3 van de pistes die open waren. De receptie (nr 1) is meer dan een receptie met ook een supermarkt , een restaurant, een bar ,… In februari gaan we nog is voor een weekje

null

Winterberg/La plange/Les 4 valles

je kunt binnendoor naar Winterberg lopen. Je loopt dan tussen de liften van de Rauher Busch en Poppenberg door. Je komt dan aan de voet van de skischans. Vanaf de receptie van Landal moet je rekenen op ongeveer 20 minuten tot het begin van het dorp. Het is hooguit een paar honderd meter lopen tot de pistes, zeker de huisjes die wat hoger op het park liggen. De commentaren op het restaurant zijn wat wisselend, je schijnt af en toe lang te moeten wachten. Wij hebben dat zelf nog nooit ondervonden. Worden altijd snel tot redelijk snel geholpen. Erg gezellig eten is het bij de Dorfalm in Winterberg, leuke sfeer. Vanaf het park zit je dan aan het begin van het dorp, vlak bij De Brabander. Huisjes Landal zijn prima. Goed meubilair, goede bedden, goed schoongemaakt. Enig nadeel misschien, 's morgens broodjes halen kan een flinke wandeling zijn, maar ook meteen een goede warming-up. De sleeplift aan de achterkant van het park is bij goede omstandigheden altijd openen, als de omstandigheden minder zijn is dit wel een van de liften die als laatste open gaat. Maar je kan wel altijd bij de Surenberg naar beneden, die sleeplift heb je dus niet per se nodig.

Echt nuttige informatie, alvast bedankt!

Plaats een reactie