Waarom niet alle pistes open ?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Skiliftkarussell Winterberg

Ondanks alle sneeuw die de afgelopen week is gevallen, zie ik dat nog altijd slechts 50% van de pistes open is. Enig idee waarom ?
Heb zelf plannen om volgende week een dagje naar Winterberg af te zakken, omvast een voorproefje te nemen op de skivakantie in febr.

Wellicht omdat er niet genoeg skiërs zijn die een skipas kopen? Het prepareren en openhouden van pistes kost nogal wat en het moet wel terug verdiend worden. En deze periode van het jaar is het overal wat rustiger.

Skiën. What else.

Er ligt nog te weinig natuursneeuw op de niet met kunstsneeuw bespoten pistes. Er is wel behoorlijk wat sneeuw gevallen in de afgelopen dagen, maar altijd nog te weinig voor een degelijk fundament om erop te kunnen skiën. De sneeuw is echte poeder, waardoor de daadwerkelijke laag een stuk minder is wanneer de sneeuw wordt aangestampt.

Maak je echter geen zorgen. In de aankomende dagen blijft het sneeuwen. Wellicht dat in het weekend al diverse natuursneeuw pistes kunnen openen. En anders een week later.

Daarnaast zijn ze nog een aantal pisten 24 uur per dag aan het insneeuwen, waaronder de betere pistes 1 en 8, de sleper bij Landal, Kinderland op de Herrloh, maar vooral ook de 2 echt steile pistes naast de grote schans.

Bij de 8 moeten ze overigens nog beginnen met insneeuwen, de rest wordt momenteel voor gezorgd. Qua natuursneeuw ligt er net genoeg voor de vlakste pistes (Herrloh). Met een paar cm meer moet ook de laatst overgebleven niet besneeuwde piste het gaan doen.

Harry (Winterberg)

Inmiddels is 75% geopend

Update: Het Skiliftkarussell heeft in haar nieuwsbericht laten weten dat alle 26 liften in het weekend geopend zullen zijn. Daarmee zullen dus ook de natuursneeuw pistes worden geopend.

Alles is open!!!

Verwachten jullie veel volk in Winterberg voor dit weekend (26/27 januari)? Wat raden jullie aan ; 2 dagen Winterberg of 1 dag Winterberg en 1 dag Willingen?

Groeten
Geoffrey

Hebben jullie een idee of de Steilhang in Altastenberg dit weekend zal geopend zijn?
Ik zie dat die lift momenteel nog gesloten is.

naar winterberg gaan:
skien: vrijdagavond van half 7 tot 10, zaterdagmorgen meteen vanaf 9 uur, zaterdagavond van half 7 tot 10, zondagmorgen. Dan kun je behoorlijk wat uurtjes skien zonder te veel drukte. In de loop van de morgen wordt het steeds drukker. De piek ligt om 14.00 uur. Wij zijn het afgelopen weekend geweest. De avonden zijn perfect, niet te druk, pistes worden opnieuw geprepareerd. Wat al vaak vermeld is klopt helemaal: overdag heel veel idioten op de piste, wat vaak tot hachelijke situaties leidt. Mijn zoontje van 8 is van achteren vol geraakt door een snowboarder. Net na de brug bij de Schneewittchen. Dan is het een heel klein stukje iets stijler en daar gaat iedereen naar de grond. Er zijn heel veel mensen die zonder skiles gaan skien, en nog meer mensen die voor de eerste keer in Winterberg proberen te snowboarden. Ga 's middags lekker iets anders doen en geniet van de rustige uren.

@gast394
Het wordt zeer druk in Winterberg en Willingen, wachttijden in Winterberg algemeen 1-5, drukste liften tot 15 min. / slepers Willingen 10 tot 25 minuten, cabinelift vaak minder dan 5 of 10 min…
Als je een hekel hebt aan wachttijden, dan beter naar Niedersfeld of Bruchhausen (kleine gebiedjes met mooie pistes en 0 wachttijd)
@gast501 Steilhang Altastenberg heeft nog wat weinig sneeuw. Als de lift dicht is, kan je er toch vanaf skiën via de Westfalenhang.

Plaats een reactie