BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Zell am See

Reviews Zell am See

73% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.5 op basis van 3699 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied en gezellige après-ski.

Wat vind jij van Zell am See?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast832
    Gast832 29 februari 2020 · 10:29

    Aparte situatie gezien bij Ski Verhuur Ski Pro. 2 Nederlandse mannen werden hard handig de deur gewezen, ik heb gevraagd aan hun wat er aan de hand was. Ze hadden gelijk en de mensen van de verhuur waren ook onvriendelijk. Zelf heb ik daar ook mijn spullen gehuurd. Andere spullen dan vooraf gereserveerd... Ik heb er zelf geen probleem van gemaakt. Maar deze mannen hebben er wel veel verlies op gemaakt. Vind ik naar.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast328
    Gast328 24 februari 2020 · 18:13

    Nog nooit zo’n slecht gebied gehad. OK, de weersomstandigheden met regen en oude zware natte sneeuw doen ook geen goed aan de ervaring, maar zelfs als dat optimaal was, zou dit nog steeds het slechtste gebied zijn waar ik in de afgelopen 25 jaar ben geweest (gemiddeld 2x per jaar en altijd naar een ander gebied in de alpen). Met name het centrale gebied in zell am see waar 3 gondels vandaan vertrekken (trassexpress / schmittenhöhe / sonnalmbahn) is extreem slecht: zowel bovenin als naar deze liften toe gaan bijna geen normale pistes naar toe. Je kan ze alleen bereiken met 2 zwarte pistes of een rode (die waarschijnlijk onder uitstekende omstandigheden - wanneer het niet druk is, maar dan kan je in dit gebied vergeten)- best aardig kan zijn, maar dat is voor mensen met jonge kinderen ondoenlijk. En bovenin waar de 3 gondels eindigen, zijn gewoon geen normale pistes te vinden. Het zijn allemaal korte ‘verbindingsstukjes’ die de naam piste echt niet mogen hebben. Voor mensen met kinderen is dit echt geen goed gebied (daarvoor zijn zoveel betere alternatieven, zowel in grote als kleine gebieden) en voor de cracks ook niet (je moet om de haverklap stoppen). Het stuk bij de areitbahn, cityexpress is wel beter qua pistes. Alleen daar zitten niet de skischolen (als je vanuit het dorp zell am see boekt). Dus met kinderen zou ik hier nooit meer naar terug gaan , maar ook niet als ik met vrienden / cracks ga. De nieuwe verbinding naar saalbach heb ik nog niet genomen, evenals Kaprun nog niet. Dus daar gaat deze review niet over Enige pluspunt: veel gondels en weinig sleep- en stoeltjesliften.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast149
    Gast149 23 februari 2020 · 14:24

    Het gebied is prima, maar.... Er zit een vrij nieuw restaurant op de piste (zal de naam niet noemen) en na de lunch overkwam de hele groep (7p) een voedselvergiftiging. De 1 na de ander werd ziek direct na het restaurantbezoek. Het kan natuurlijk overal gebeuren maar het is jammer dat het bewuste restaurant keihard ontkent en zelfs dreigt met juridische stappen. De jaarlijkse wintersport komt voor de meeste wintersporters neer op slechts 6 dagen skiën. Als je daar dan 2 dagen van moet missen is dat heel zuur. Pisterestaurants zouden zich meer bewust moeten zijn van de enorme verantwoording die zij aangaan door het verstrekken van voedsel aan gasten. Het slagen van de wintersportweek hangt hier ook sterk van af.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast235
    Gast235 20 februari 2020 · 13:37

    Mooie nieuwe liften. Veeeeeel beginners. Drukte op piste. Kaart was onduidelijk. Verbinding met Saalbach is top, alleen piste 21 is niet voor iedereen makkelijk. Leuke beboste afdalingen.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast976
    Gast976 19 februari 2020 · 22:16

    Liftuitbreidingen hebben bijgedragen aan het verbeteren van het skigebied. Kaprun leuk voor een dagje skiën. Mooie nieuwe verbinding. Saalbach-Hinterglemm nu ook bereikbaar. Piste 21 daarentegen is een ijsplaat en verschrikkelijk. Schnaphans kun je overslaan. Deze meneer zit elk lied te verknallen door er doorheen te brallen. Voor de rest viel me het piste aanbod wat tegen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast239
    Gast239 7 februari 2020 · 22:22

    Erg leuk skigebied!!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast952
    Gast952 31 januari 2020 · 21:33

    Leuk stadje, alleen een te hoog islam-gehalte als je het mij vraagt. Erg vervelend om constant totaal gesluierde vrouwen tegen de doek te lopen.

    Met familie
  • Gast320
    Gast320 20 januari 2020 · 16:06

    Een gemoedelijk dorpje, mooie liften. Maar wel weinig keuze wbt pistes. Ook niet de beste kwaliteit en slecht aangegeven. Maar wat ik het minst prettige vond aan Zell am See was de mentaliteit op de piste. Kleine kinderen omver geskied zien worden. Zelf ook opvallend vaak afgesneden of mensen net kunnen ontwijken. Mensen lijken hier maar wat te doen en totaal niet bezig te zijn met anderen. Skiërs én snowboarders! Ook vrij hoog Nederlands Tokkie gehalte. Volgende vakantie weer ander gebied uitproberen!

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast154
    Gast154 18 januari 2020 · 09:18

    Mijn zoon heeft in dit gebied leren skien. Het was vooral heel gezellig tijdens de skiles. Voor een beginner is het geen fijn gebied. Een aantal keer is het voorgekomen dat hij omver is geskied. Er wordt hier weinig rekening met elkaar gehouden. Het was tijdens de voorjaarsvakantie ook enorm druk, teveel man op de pistes. Alleen de zwarte pistes waren goed te doen. Op de blauwe pistes die ik samen met mijn zoon afging was de kwaliteit van de sneeuw onderaan de piste heel slecht. Weinig sfeer in het gebied. Weinig leuke hutjes. 1 uitzondering, de Pinzgauer hütte was wel fantastisch.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast379
    Gast379 24 februari 2019 · 09:24

    We zijn net weer terug van een geweldig mooie week in Zell am See / Kaprun. Het weer was belachelijk goed, soms te goed en dat kwam de sneeuwkwaliteit niet altijd ten goede. Alle dagen strak blauwe hemel, temperaturen ruim boven het vriespunt, dus heerlijk vertoeven en 's middags op tijd naar het terras 😉. Het skigebied Zell am See is druk, voornamelijk de liften na areitbahn1 (eerste stop). Mede doordat hier de skischolen ook gebruik van maken. Eenmaal hoger de berg op, mooie pistes (maar niet heel uitdagend). Blauwe pistes zoals gemeld zijn vaak paden langs bergen, waar je alleen maar hoeft te blijven staan. Donderdag was de drukste dag met wachttijden van meer dan een half uur. We zijn op dinsdag een dagje naar Kaprun (laagste deel), dat is leuk voor 1 dag.. Maiskogel Alm Ranch een aanrader voor de lunch. Betaalbaar, snel, lekker en je kan er goed zitten. Genieten! Woensdag naar de Kitzsteinhorn, geweldig uitzicht op 3029m. Pistes vielen tegen qua lengte, wel veel verschillende liftjes, maar ook hier veel 'paden'. Bijna geen eettentjes en daar waar we tussen de middag gegeten hebben was het personeel onvriendelijk en er was bijna niks te krijgen behalve wat gerechtjes van de kaart. Kortom ... grappig gebied, maar mist uitdaging voor de gevorderde skiers, voor kinderen is het fijn. In de (na)-middag veranderen de lager gelegen pistes in een maanlandschap waar voor minder gevorderde skiers geen doorkomen aan is. Blauw/rode pistes die meer overeenkomen met zwarte met veel bugles.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast119
    Gast119 3 februari 2019 · 21:54

    Zell am See is zondermeer een gezellig en gemoedelijk dopr met leuke winkeltjes en restaurants. Van alle dorpen die ik in de twintig jaar dat ik zki heb gezien staat Zell am See met stip op nummer één. Het skitgebied is een ander verhaal helaas.... Druk en veel korte pistes. De lange pistes die er zijn (allemaal rood) zijn aan het eind van de dag finaal kapot geskied. De nieuwe lange rode "piste" naar Viefhofen (piste 21) is een veredeld lang rood pad en niet geschikt voor beginners. Zoals gezegd erg druk en het lukte ons ook niet om zonder moeite naar vepaalde pistes te komen. Verbindingen tussen de pistes zijn soms slecht aangegeven, Zo hadden wij veel moeite om op de rode 17 te komen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast914
    Gast914 30 oktober 2018 · 16:57

    Prima plek als je Kaprun ook meerekent. De sneeuw was in maart niet optimaal in Zell am See, maar Kaprun maakte veel goed. Is wel een uur reizen voordat je boven op de gletsjer bent, maar dan heb je wel een mooi gebied. Soms ook aan drukke kant, maar er zijn ook rustigere pistes te vinden.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast528
    Gast528 24 maart 2018 · 13:15

    Het gebied viel me tegen. Wel mooie en veel liften maar de meeste blauwe pistes zijn blauwe flauwe paden. De rode pistes zijn ook niet echt breed en uitdagend. Ook niet echt lange afdalingen mogelijk. In maart al snel pap sneeuw bij de dalafdalingen. Ik zou er niet weer heen gaan als gevorderde skier.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Alpenfreund
    Alpenfreund 16 maart 2018 · 13:38

    Buiten het hoogseizoen(van midden tot eind januari en midden maart) een heel goed skigebied. Pistes zijn variabel: er zijn een aantal langere pisten (bv. Standardabfahrt, of de nieuwe afdaling naar Viehhofen ) die echter niet geschikt voor beginners zijn. Verschillende dalafdalingen. Voor beginners is het gedeelte vanaf de Glocknerwiese tot boven bij de Schmittenhöhe en dan richting Ederhütte ideaal. In de namiddag dan gewoon ergens met de gondel naar beneden, moet geen probleem zijn. Veel goede hutten in het gebied en verder is de bijna direkte verbinding met het centrum van Zell comfortabel. Geschikte bestemming voor skiers/niet-skiers groepen: niet skiers kunnen met gondelbanen het skigebied in, waar een 2, 3tal mooie winterwandelpaden zijn uitgezet. Ook gezamenlijk eten op de berg is dus mogelijk. Zell am See en de vlakke verbinding naar Kaprun, met Langlaufcentrum maken het ook voor niet-skiers een leuke bestemming om aktief te zijn. Beter niet doen: met carnaval-, voorjaars-, krokusvakanties (of hoe ze ook allemaal heten..) er heen gaan; kan heel druk zijn....eigenlijk de hele maand Februari gewoon overslaan. Internationaal publiek, prima zo! Fantastische uitzichten op de berg, mooie terrassen en over het algemeen heel goed eten, ook in Kaprun liggen een aantal hele goede restaurants. Binnenkort komt de verbinding naar Viehhofen in het Glemmtal (SHLF).

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Forza
    Forza 22 augustus 2017 · 23:25

    Zell am See heeft een paar prima pistes voor zowel gevorderden als beginners. Toch ben ik niet onverdeeld positief en dat heeft te maken met de drukte (flink meer dan verwacht), het enorme aantal Russen (heb zelfs borden op de pistes in het Russisch gezien) en, toch, de beperktheid van het gebied. Eigenlijk was ik er na een dagje wel weer klaar mee... Je kan natuurlijk ook naar Kaprun maar ik heb zelden zulke volle skibussen meegemaakt en uiteindelijk is het toch best nog een flinke trip naar de Kitzsteinhorn. Nee, ik sla Zell am See voorlopig even over.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Ron D
    Ron D 20 maart 2017 · 12:43

    Net terug, ik vermoed dat midden maart niet ideaal is om als ervaren rat naar Zell am See te gaan. Onder de 1500 meter was al tegen 9u30 pap. Je kon er nog maar op 5-6 pistes degelijk skien waarvan de helft blauw (en neem blauw met een korreltje zout, het zijn wegen die besneeuwd zijn dus niet echt pistes)

    Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast242
    Gast242 21 november 2016 · 11:51

    Snelle liften. Heel druk op de pistes. Mijn zoon van 5 stond voor de eerste keer op de latten. Leuke skileraar, heeft het erg naar zijn zin gehad. Schmittenhuhe is alleen niet geschikt voor beginners. Op de piste wordt weinig rekening gehouden met kinderen. Regelmatig werd mijn zoon afgesneden. Het was dan ook enorm druk op de pistes. Heel compact gebied, weinig mooie afdalingen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast639
    Gast639 24 januari 2016 · 06:51

    Mooi gebied, niet echt groot en weinig keuze mogelijkheden, apres-ski niet echt aan het einde van de piste. Geen goed ski school voor kids, veel nederlanders en engelse deze week.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast237
    Gast237 25 december 2015 · 22:45

    Net terug van weekje Zell am See 19-24 december. Sneeuwkwaliteit was redelijk, zeker in de ochtend. Zowel voor de beginnende als de gemiddelde skiër een leuk gebied voor een korte vakantie. Kaprun is prima bereikbaar met de skibus en daar is de sneeuwkwaliteit goed, al is het even zoeken naar minder drukke pistes. Maar ze zijn zeker te vinden, wel gezellige drukte op de gletcher tijdens de lunch of drankje na het skiën en zeer geschikt voor de beginnende skiër of snowboarder. We verbleven in het centrum van Zell am See, een gezellig dorp met leuke restaurants en bars. Al met al prima bestemming, echter niet bijzonder sfeervol.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bastiaan87
    Bastiaan87 27 oktober 2015 · 10:38

    Mooi skigebied met voldoende uitdagingen voor ieder niveau. Het gebied rond de Schmittenhohe heeft een paar mooie (dal)afdalingen. Voor beginners zijn deze misschien wat te lastig, zeker aan het einde van de dag. De allerkleinsten kunnen ook terecht op de Maiskogel van Kaprun. De ideale familieberg om het skiën rustig onder de knie te krijgen. De aanwezige gletsjer zorgt voor voldoende sneeuwzekerheid. Wanneer er weinig sneeuw ligt in de kerstperiode kan het hier echter wel druk worden. Qua après-ski is Hans Schnaps op de top van de Schmitten een absolute aanrader. Houd er rekening mee dat je de laatste dalabfahrt hebt. De dalafdalingen in een dronke bui zonder licht zijn misschien wat te veel van het goede. Alhoewel dit wel gebeurt. In het dorp is er après-ski zoals in Gerlos of Mayrhofen. Het is wat rustiger en gemoedelijker. Het dorp zelf is echter adembenemend mooi.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast880
    Gast880 6 november 2014 · 14:15

    Verleden jaar er geweest met zoontje van vijf die voor het eerst op de latten stond. Zonder probleem heeft hij alle blauwe pistes gedaan. Ook meegeweest op de gletsjer en was ook geen probleem.tof skigebieden waar iedereen terecht kan. In februari gaan we terug.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast711
    Gast711 31 januari 2013 · 16:55

    Een beetje dubbel gevoel. Zell am See zelf is een betrekkelijk leuk dorp, maar ook niet speciaals. Het is ook leuk dat je redelijk vlot op de pistes geraakt. Het belangrijkste criterium blijft toch het skiplezier. De pistes zijn op zijn Frans, en dus redelijk breed en kruisend en bevatten alle niveau's (al moet je voor echt zwart niet echt hier zijn). Je kan wel vlot op één dag alle pistes doen en ik heb dus geen idee hoe niet-beginners zich hier een week kunnen bezig houden. Door de lage ligging is de kwaliteit van de pistes ook niet altijd super. Bovendien is het wat liftjes-zoekwerk om van het ene dalletje naar het andere te geraken. Ook qua preparatiewerk en aanduidingen kan het nog net iets beter. Kaprun ligt maar 30' ver, maar dat gebied moet nu ook weer niet overschat worden. Kortom, genoeg te doen in Zell am See, perfect voor een paar dagen skiplezier, maar meer dan een short-ski zou ik hier toch niet aanraden.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Myrthe
    Myrthe 28 februari 2012 · 21:11

    Zell am See is een leuk en mooi ski-gebied. Als je in de vakantietijd er heen gaat is het wel heel druk, maar dat heb je denk ik wel met bijna alle ski-gebieden. Het is fijn dat je ook naar Kaprun toe kan gaan met de gratis skibus! Als je de rustige momenten uitzoekt heb je wel een goede skipiste die niet al te druk is. Alleen zijn de restaurantjes, barretjes en het apres-ski gebeuren wel vreselijk. Want de sfeer is zo heute-kneute en voor het eten moet je echt niet hier gaan skien. Maar dat heb je zoals ik ook al eerder zei in heel veel gebieden met skien. Dus kortom is dit een fijn en mooi gebied. Een aanrader voor gevorderden, gemiddelde en beginners.

  • andre
    andre 27 februari 2012 · 13:02

    gaan nu al zeven jaar elke jaar naar zell am see ook dit jaar weer geweest en we weten nu al dat het volgend jaar weer zell am see word wat is het toch een waanzinnig dorp oke voor hele uitbundige apres ski moet je hier niet wezen maar als je de weg weet is het leuk vertoeven na het skien het is er altijd goed geregeld s,morgens word het verkeer naar boven in goede banen geleid en als je inmiddels daar al effen komt zie je ook dat ze echt bezig zijn om het gebied elk jaar weer beter te maken ( zie de hele verbouwing maar aan schmittenhöhe ) je krijgt ook het gevoel dat iedere bewoner daar meehelpt om er wat van te maken

  • vrienden
    vrienden 13 februari 2012 · 21:10

    Net terug van een weekje zell am see, met 9 vrienden, chalet berni is zeker en vast een aanrader, zeer goede chalet, perfect gelegen van de skipiste, wel weinig apres ski aanwezig, slechts 1 bar die langer open is dan 10u. het skigebied is zeker en vast in orde, maar na twee dagen hebje wel alle pistes zo een beetje gehad. niet veel volk, niet aanschuiven bij de liften, zeer vriendelijk, perfect en goedkoop eten op de pistes zelf, zeker en vast de moeite om eens naartoe te gaan.

  • J.
    J. 13 februari 2012 · 20:46

    heeel mooie en goed skiegebied. elke jaar 'naar het hotel seehof. perfect hotel. Vriendelijk persooneel,lekker eten. En 'goede prijs. Het skigebied zell am see,heeft ook best wel nieuwe liften,met stoelverwarming enz. Echt een aanrader,dus !

  • Sigurd
    Sigurd 12 februari 2012 · 17:12

    Wij hebben net een heerlijke skiweek achter de rug in Zell Am See. Wij hebben verbleven in het appartementencomplex WildbachHof. Dit zijn mooie apartementen die zeer ruim zijn en waarin je alle comfort en extra luxe (alle soorten sauna's) hebt. Een nadeel is misschien dat de appartementen een dikke twee kilometer van het centrum van Zell Am See liggen. Je kan wel de pendelbussen gebruiken maar deze rijden maar tot 18u s'avonds. Nadien moet je dus te voet de berg op. Wat de skipistes betreft is het gebied rond de Smittenhohe wel een aanrader want je vindt er makkelijke pistes en ook wel uitdagende (zwarte pistes).

  • Dennis
    Dennis 18 januari 2012 · 12:58

    Wij zijn medio januari met 7 vrienden naar Zell am see op wintersport geweest. Zaten in een app. net buiten zell. Skibussen reden ong. om het half uur, de bus dropte je voor de skilift. Het skigebied bestaat uit Zell am see en Kaprun. Het gebied in Zell is redelijk groot en bevat veel variateit. Leuke lange afdalingen in alle categorieen. Met name de lange zwarte afdalingen zijn een tip! Wij zijn 1-malig met de bus naar kaprun afgereisd, de reis met de skibus duurde naar mijn mening erg lang en voordat we daadwerkelijk op de latten stonden was het alweer 10.45. (totaal 1,5 uur reistijd). Het gebied is sneeuwzeker en leuk maar nogal kriskras door elkaar en erg compact. Ook zijn de wachttijden bij de liften vrij langdurig. Verder is de apresski in Zell am See niet echt bruisend te noemen. We zijn om deze reden tweemaal afgereisd naar Hinterglemm om de echte apresski sfeer weer te proeven.

  • michael
    michael 28 oktober 2010 · 21:24

    heel mooi ski gebied. veel piste's. leuk voor jong en oud. kan er met de auto en de trein heel makkelijk komen. En kaprun is dicht bij waar je super kan skien. verder leuke cafe's en hotels

  • jan
    jan 24 december 2009 · 19:00

    Leuk voor kinderen en beginners : Het snowfunpark met kleine piste in Piesendorf (dit dorp ligt tussen zell am see en kaprun in) zie www.erlebnisberg.at/fileadmin/flashmovie/pano.htm Hiervoor kan je een voordelige aparte skipas voor kopen. Maar een skipas van het skigebied Zell am see/ Kaprun van meer dan 2 dagen is hier ook geldig. Omdat dit net even buiten het drukke gebied ligt kan je hier ook het goedkoopst terecht voor ski / snowboad verhuur en lessen. (kan tot 30% schelen) Tevens is hij 3 avonden per week open en verlicht. Vanuit Kaprun of Zell am see is het met auto of skibus binnen 10 minuten te bereiken

  • Hans
    Hans 5 maart 2008 · 20:59

    Gisteren terug gekomen uit Zell am See, de Schmittenhohe heeft een paar leuke zwarte afdalingen (nr 13 en 14) wel was het afgelopen paar dagen te warm. Door de storm van afgelopen weekend konden we op zat en zon niet veel ski? Op maandag in Kaprun geweest, zeer goede sneeuw alleen erg druk. De afdalingen nr 11 en 12 zijn leuk maar een goede zwarte piste is er niet. Al met al wel een leuk gebied maar ik heb het wel gezien in de 4 dagen dat ik er was.

  • Jeroen
    Jeroen 18 februari 2008 · 14:51

    Wij hebben geluk gehad, we troffen tegenover de winkel waar je skispullen huurt en skischule aan waar Merel ons de eerste lessen aanbood. Jonge leuke dame die het geduld had om het ons te leren. De volgende dag kregen we iemand anders waar de gegevens les niet echt helemaal top was. Bereid je goed voor, zorg dat je van tevoren al bij een skischool lessen regelt zodat je dezelfde leraar of lerares hebt.

  • Sharon
    Sharon 10 januari 2008 · 11:10

    Ik kom al jaren in Zell am See met heel veel plezier, veel gezelligheid en het skigebied is super. De skischolen zijn ook prima en van alle talen voorzien..zelfs voor de kleintjes. Ik vind dit gewoon een top wintersport gebied en kom hier met veel plezier. Ook tijdens de apres ski

>