schmittenhohe

Dit onderwerp gaat over de bestemming Zell am See

Wij gaan van 12 dec een week naar zell am see-kaprun. Onze voorkeur is om in zell am see (mits goede sneeuw) te skien ipv van kaprun.
Nu heb ik gelezen, dat qua drukte, en minste wacht tijden, het beste met de trassxpres naar boven te kunnen gaan. Maar hoe is die weg naar boven, is het een bergweggetje, of een normale, goed te berijden weg.En is daar boven redelijk goed te parkeren, en is er een skidepot.

ALS er sneeuw is… want voorlopig is het hier helaas niet om naar huis te schrijven (al moet het winterseizoen officieel op 10 december beginnen). De weg is prima en parkeren kan daar ook, eerste helft december is nog helemaal niet druk. Een alternatief is Areitbahn I: grote parkeerplaatsen, goede weg.

Haus Gassner in Niedernsill

Weg is zeer goed te berijden en voorzover wij hebben meegemaakt altijd schoon. Parkeerplaatsen genoeg tot aan de roltrap naar de gondels. Er zit een Intersport direct bij het dalstation met verhuur en lockers.

Areitbahn I is inderdaad een mooi alternatief en zeker aan te raden als de dalafdaling open is. Zoniet kan je gerust overwegen naar de trassxpres te rijden. Areitbahn 1 vertrekt vanuit Schüttdorf en heeft een hele grote en moderne parking. Ligt ook niet in het (drukkere) zell am see dus … Succes! Christophe

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Plaats een reactie