BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Zermatt

Reviews Zermatt

68% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.0 op basis van 3730 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, enorm sfeervol en gezellige après-ski.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Zermatt?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast436
    Gast436 30 december 2018 · 20:41

    Top, belangrijkste nadeel is dat een skivakantie 2 x de prijs is van een Franse variant, bv. Val Thorens.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ChristopheM
    ChristopheM 30 december 2018 · 14:44

    3de maal Zermatt bezocht met als doel: boarden/skiën van 08u30 tot 17u en dan eten/slapen X 4 ( week vóór de Kerstvakantie) en dit is mijn conclusie: Zermatt is het beste skigebied ter wereld! Met de nieuwe 3S lift nu ook snel in Italië dus zeker bijboeken want ook de moeite. Tip: Cristal Ride voor 10CHU zeker eens doen, super ervaring 😃 Zowel on- als offpiste TOP! Onpiste: Mega lange rode pistes met enorm hoogteverschil. Offpiste: Wegens de hoogte steeds poedersneeuw van de zuiverste soort. Enig minpuntje: liften naar de Klein Matterhorn/ Cervinia sommige dagen dicht wegens de harde wind. Tips om kosten te drukken: - Verblijf in Täsch. Elke 20min is er een treintje naar Zermatt +-12min onderweg. - Boek skipass online 5% korting. - Als je offpiste gaat best verzekering bijboeken à 5CHU per dag als je niet geruïneerd wilt worden..

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Frank22
    Frank22 7 april 2018 · 16:25

    Ik ben hier 3 keer geweest waarvan een keer in april, de sneeuw was toen tot de hoogte van Furi prima. Zermatt is een bijzondere plek vanwege o.a. de Matterhorn, het is autovrij en vanwege de dure skipas is het een bestemming die niet voor iedereen weggelegd is. Ik heb zelf altijd het gevoel dat ik bevoorrecht ben om er te mogen komen. Daarnaast ben ik gek op Zwitserland en de bergen en de Matterhorn is toch wel de mooiste van allemaal. Waar je ook skiet er is altijd een uitzicht op de prachtige berg en de verschillende gezichten ervan. Ja de skipas is duur maar als je oog hebt voor de schoonheid van de bergen denk ik dat het het wel waard is omdat je qua uitzichten de mooiste van Alpen hebt. Ik heb één keer voor de skipas gekozen voor het hele gebied (dus inclusief Italië), maar ik moet zeggen dat het Italiaanse deel niet heel interessant is. Veel blauwe pistes (ook al zegt de kaart rood) en de Matterhorn is vanuit de Italiaanse kant niet zo mooi als aan de Zwitserse kant. Dus als je wilt besparen op je skipas laat het Italiaanse deel voor wat het is. Het gebied is volledig met elkaar verbonden maar je zou het in drie stukken kunnen delen; Rothorn, Gornergrat en de Gletsjer. De totale piste kilometers is misschien niet extreem veel maar het gebied is ruim opgezet en voelt groot. Het Rothorn deel heeft lagerop wat delen door het bos. De Gornergrat heeft op het topstation een prachtig uitzicht op het Monte Rosa massief. Daarnaast is de rit naar boven met de Gornergratbahn een mooie trip. Alhoewel het een trein is heb ik niet het gevoel dat het langzaam is. De trein in het Jungfraugebied naar de Kleine Scheidegg duurde voor mijn gevoel een eeuwigheid. De afdaling 38&39 is mijn favoriet, de piste ligt parallel aan de treinbaan en je gaat door tunneltjes langs lawinegalerieën en je hebt constant een mooi uitzicht op de Matterhorn. Het gletsjer gedeelte is wellicht het grootste deel van het gebied. De kabelbaan naar de top van de klein matterhorn kan soms druk zijn, op dit moment wordt gebouwd aan een nieuwe verbinding tussen Testa Grigia en klein matterhorn. Dus wellicht is dit in de toekomst niet meer aan de orde. Op de top van de klein matterhorn heb je een tunnel richting het restaurant en piste, een gratis bioscoop, een ijsgrot en de lift naar het uitzichtplatform op 3883 meter hoogte. Het gletsjers deel is niet zo heel boeiend maar dat geldt mijn inziens voor alle gletsjers (breed, rechtdoor), je kun wel vanaf hier helemaal afdalen van klein matterhorn naar het dorp wat een serieus lange afdaling is. De laatste nieuwe liften zijn die van Blauherd en Stafel, er zijn behalve de gletsjer geen sleepliften en alle liften zijn snel en modern. Ja het is een duur dorp en de skipas is prijzig, maar als je van schitterende vergezichten houdt is dit de place to be. En daar komt bij dat een retourtje naar de top van de Gornergrat of klein matterhorn in de zomer ~90€ kost en in de winter kun je deze met je skipas zo vaak doen al je maar wilt!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Fotsirk
    Fotsirk 31 maart 2018 · 22:37

    Een reis naar Zermatt is een beleving op zich. Ik las voor het eerst over Zermatt jaren geleden op het forum van Snowtalk. Sinds toen stond dat gebied op mijn bucket list. Het was in die tijd voor mij te duur. Afgelopen jaren keek ik nog regelmatig naar de prijzen tot ik afgelopen zomer eens in augustus zocht naar een vakantie in maart: bingo: helft van de prijs! Onmiddellijk geboekt. Hotel was een meevaller! Maar terug naar Zermatt: het begint al onderweg met de autotrein in Kandersteg. Daarna nog de rit omhoog; parkeren in Täsch en alle bagage op een trolley de trein in. Vervolgens in het autovrije Zermatt in de elektrische taxi naar het hotel. Top beleving. Het gebied zelf is ook top: alle toppen liggen boven de 3.000m, met als gevolg zeer lange non-stop afdalingen op strak geprepareerde pistes. En weinig andere wintersporters. Vaak hadden we de pistes voor ons alleen. Ik ben geen liefhebber van gondels, en dat heb je dan weer wel in dit gebied: alle toppen zijn toegankelijk via een grote gondel. Andere liften zijn mee met hun tijd. Het uitzicht op 3.883m is fenomenaal: wij zaten toen boven het wolkendek, net als de Mont Blanc die je goed kon waarnemen. De Matterhorn zelf is prominent aanwezig: je blijft er ook foto's van nemen. Na het skiën kan je je ski's gratis achterlaten in openlucht in slotjes de je opent en sluit met je skipas. Voor de après ski zijn er mogelijkheden genoeg, ook in het dorp (Harry's Bar bv). Er rijdt een gratis skibus, maar slechts tot iets na 18u. Wel elke 10min. Taxi kost 5 CHF per persoon. Wij bezochten Zermatt als shortski: 5 nachten slapen en 4 volledige skidagen. Als je rekening houdt met enkele honderden EUR extra tegenover Oostenrijk, zit je goed. Wij komen zeker nog eens terug: dit gebied is mijn absolute nr 1 boven Tignes, 3Vallées, Sölden, Ischgl, Sella Ronda, Les Arcs, Grand Massif, Alpe d'Huez, La Plagne... Maar ook enkel als shortski: voor een week is het ook voor mij te duur.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Lange
    Lange 31 oktober 2016 · 23:18

    Ik zou daar willen wonen!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast187
    Gast187 31 augustus 2016 · 05:25

    Zermatt is geweldig. Het pareltje van de Alpen, zonder twijfel. Ik heb al veel skigebieden meegepakt in mijn leven maar Zermatt is er eentje die ik nooit zal vergeten vanwege zijn schoonheid, verzorgdheid en kwaliteit. Je vindt op weinig andere plekken met zulke rustige pistes waar je je zelfs na 6 jaar op rij nog niet gaat vervelen. Zomers is het wel een klein gebied maar voor een dagje ook erg leuk. Sleeen kan je er ook heel goed voor een dagje (of middagje) op een erg competitieve baan. Wij hebben drie slaap plekken bezocht in Zermatt maar mijn favoriete plekken om te overnachten zijn toch de mooie appartementen. Het dorpje zelf is ook prachtig, geen auto's (elektrische alleen, gereguleerd) en een prachtige dorpsweg met alles erop en eraan. 5 sterrenhotels en prima supermarkten zijn er in overvloed. Zermatt is wel erg prijzig dus voor mensen die krap bij kas zijn raad ik Zermatt niet aan. Het weer is door de ligging ook bijna een Garantie, er schijnt bijna altijd zon op het hooggelegen gebied. En natuurlijk de Matterhorn niet vergeten: Fantastich, wat een berg!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast792
    Gast792 4 februari 2015 · 10:18

    Al voor de derde keer naar Zermatt. 3 skiërs en 1 wandelaar. Sneeuwzeker voor iedereen maar Italië is vaak dicht in deze tijd jan/feb vanwege storm of extreme kou. Waar vindt je 22 km afdaling aan 1 stuk? Voor niet skiërs is er een peakpas te koop waarmee je onbeperkt ook met alle gondels en trein omhoog kunt. Verbleven dit keer in hotel holliday niet goedkoop maar wel een geweldige keuken en prettig personeel. Zermatt is duur en ga er niet winkelen tenzij je miljonair bent. Verwacht ook geen spetterende apres ski maar er is wel een bioscoop, muziek her en der en volop variatie in konditoreien en restaurants. Een plaats met stijl, waar de arrensledende gasten van het station afhalen of erlectrowagentjes je vervoeren.

    Met vrienden meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast243
    Gast243 19 maart 2013 · 22:01

    Zermatt,niet over nadenken doen dus ! Skigebied is top met natuurlijk Cervinia erbij ! Zum See,Chez Vrony , Fluhalp , Al Bosco , Staffelalp & Silvana zijn Top restaurants op de berg veelal met Live Muziek van 12:00 t/m 16:00 uur Staffelalp & Flualp ! Apres Ski in de Papperla Pub in dorp & Post. Winkelen,ja natuurlijk grote merken,maar ja wil je goedkoper koop in Nederland. Restaurants met Michelin sterren,lekker toch ? Biertje kost 5 CHF is 4,00 euro betaal je ook in Kirchberg en Zel am See alleen in Zermatt is het Sjiek met bij behorend publiek kun je niet zeggen van veel Oostenrijkse plaatsen maar ja ieder zijn meug !

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ikke
    ikke 12 maart 2011 · 17:37

    Waren in Zwitserland in ander skigebied - besloten dagje Zermatt en Breuil Cervinia te skiën - Skipas, trein en parking auto: 260 "scheuro" voor 3 personen....mooi gebied maar gewoon belachelijk duur - op de koop toe zijn de klokken aan de liften kapot en geven ze de verkeerde tijd weer - verloor zo 1.5u skitijd....- nooit meer Zermatt - ligt trouwens in donker dal met weinig zonuren in het centrum gedurende de dag (winter) - lange sleepliften richting Italië - druk, druk, druk en dan zoveel betalen...

  • HJ de Vink
    HJ de Vink 30 januari 2011 · 20:23

    Top top top! Eten in Zum See, Apres ski in paperlapub, nightlife at Hotel Post and slapen bij www.zermatt-rental.com Best place to do boarding of Skieen.

  • Michiel
    Michiel 1 maart 2010 · 14:06

    Zermatt is een blijft een prachtig dorp met een uitstraling en ambiance waar je wel van moet houden denk ik, het is allemaal nogal poenerig, dat wil zeggen veel juweliers een rolex het goedkoopste merk horloge is en sportzaken met skijacks vanaf 500 euro. Stel je verder niet teveel voor bij het autovrij zijn van het dorp, er wonen 6000 mensen en er is meer dan het dubbele hiervan aan toeristenbedden. Al deze mensen moeten vervoerd en bevorraad worden, er rijden hiervoor flink wat electro autotjes in de rondte.

  • Toby
    Toby 3 december 2007 · 17:02

    Het dorp is bijzonder gezellig: Auto vrij en vrijwel alleen chalets en oude klassieke hotels. De restaurants zijn van een zeer goede kwaliteit, maar voor diegene die voor een schnitzel zullen hierdoor moeten zoeken. \'s Avonds is er voldoende te beleven. Let hierbij wel op dat Zwitzerland geen Oostenrijk is. Op 2222 meter hoogte ligt een geweldig mooi hotel: Riffelalp. Het is een 5 sterren plus hotel dus buiten veler budget, maar daarvoor kan je op een winteravond wel op die hoogte in het hoogste buitenbad (van roestvrij staal!!!!!!) van Europa liggen. Het is dit jaar gekozen tot beste hotel van Zwitserland. Skischolen zijn er genoeg en van zeer goede kwaliteit. Les wordt er gegeven in diverse talen, dus ook dat hoeft geen probleem te zijn.

>