Zermatt midden April

Dit onderwerp gaat over de bestemming Matterhorn Zermatt

Hoe is Zermatt midden April?
Is het dan alleen nog mogelijk om op de gletscher te skien of hebben ze over het algemeen nog wat meer pistes open rond die tijd?

Zoals veel Nederlands denkt men dat na de maand maart het wintersportseizoen afgesloten is op de niet-gletscher skigebieden. Niet waar dus! Van 4 tot 19 april (dit jaar) is het paasvakantie in vrijwel heel Europa en zijn er vrijwel alle pistes (boven de 1500 m) nog open. Ook na deze weken sluiten de meeste gebieden. Maar in vb Zermatt zijn er nog volop pistes open. Door de hoge ligging in Zermatt nog 40tot60%, maar enkele liften zijn al gesloten door te weinig volk(Rothorn,Gornergrat) Boven de 2000 m, heb je over het algemeen nog sneeuw. Vanaf 2500 m liggen de pistes op de noordhelling meestal nog goed de ganse dag. De dalafdalingen zijn meestal kantje boortje. Dus reken maar dat er (samen met Breuil Cervinia) nog 150à200 km pistes open zullen zijn van de 350 km.

idd. vorig jaar rond 5 april nog gewoon de dalafdaling kunnen doen… beetje pap beneden maar dat mag de pret niet drukken!

ik ga 25 april naar Zermatt dan is het grootste deel nog open en best rustig & mooi weer veel zon.

Plaats een reactie