Evenement

Evenementen
Zoeken
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Para Snow Day

14 april

Een beperking hoeft je niet te beperken om de sneeuw in te gaan. De Nederlandse paraskiërs en -snowboarders bewijzen dat tijdens de Paralympische Spelen in PyeongChang. Wil jij dat ook? Genieten van de wintersport of – net als Jeroen Kampschreur, Bibian Mentel en hun collega’s – de wereldtop bestormen? Kom op zaterdag 14 april naar de Para Snow Day in SnowWorld Zoetermeer.

Kennismaking met paraskiën en -snowboarden

Heb jij een beperking en ben je nog nooit de piste af geweest? Of heb je in het verleden geskied of gesnowboard en wil je dat met je beperking ook kunnen? Grijp dan nu je kans! Dit kun je verwachten tijdens de Para Snow Day:

* Professionele begeleiding voor je eerste sneeuwmeters
* Materiaal (zitski’s, aangepaste stokken, etc)
* Informatie-stands over lessen, trainingen en vakanties bij aangepast wintersportverenigingen in heel Nederland
* Informatie-stands van gespecialiseerde prothesebouwers en zitski-ontwerpers
* Bijeenkomst van Ready to Sport voor ouders/begeleiders over wintersportmogelijkheden voor kinderen met een beperking
* Meet & Greet met paralympische atleten

Talentscout: Van FUNdament tot Talent

Denk jij dat je het in je hebt om net zo goed te worden als Jeroen Kampschreur, Bibian Mentel, Anna Jochemsen, Chris Vos of een van de andere Nederlandse para-atleten? Meld je dan aan voor de talentscout tijdens de Para Snow Day. Om mee te doen heb je wel een paar weken sneeuwervaring nodig en moet je tussen de 12 en 35 jaar oud zijn.

Tijdens de talentscout word je door de coaches van de Nederlandse Ski Vereniging onder meer beoordeeld op je techniek en motoriek, zowel in de sneeuw als op een outdoor parcours. Op basis daarvan kun je worden uitgenodigd voor het traject ‘Van FUNdament tot Talent’, van de Nederlandse Ski Vereniging in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Door middel van wedstrijdtrainingen en buitenlandse trainingsweken worden talenten in dit traject klaargestoomd om aan internationale wedstrijden mee te doen.

Wil jij dit ook?

Niels de Langen, Linda van Impelen, Renske van Beek, Jeroen Kampschreur en Jeffrey Stuut legden dit traject buitengewoon succesvol af en schitteren tijdens de Paralympische Spelen van PyeongChang. Een aantal van hen is ook aanwezig tijdens de Para Snow Day. En ja, ze willen zeker met je op de foto of een handtekening uitdelen.

  • Wanneer: 14 april 2018
  • Waar: SnowWorld Zoetermeer
  • Kosten: €15 inclusief baantoegang, materiaalhuur, begeleiding van ski-/snowboardleraren
  • Tijdstip: vanaf 09:30 uur

Inschrijven Para Snow Day 2018:

De inschrijving voor deelnemers (kennismaking & talentscout) en vrijwilligers voor de Para Snow Day 2018 is inmiddels gesloten.

Para Snow Day op Facebook

Blijf op de hoogte! Ga voor actuele informatie naar de eventpage van de Para Snow Day 2018 op Facebook.


De Johan Cruyff Foundation en de Nederlandse Ski Vereniging werken samen om meer jongeren kennis te laten maken met skiën en snowboarden. Naast de Para Snow Day is ook de doorstroom naar de wedstrijdsport door middel van wedstrijdtrainingen, internationale wedstrijden en trainingsstages voor de jeugd met een beperking van groot belang. Dit alles valt onder de noemer van het gezamenlijke project ‘Van FUNdament tot Talent’. Dit project wordt mede ondersteund door NOC*NSF.

Gegevens

Datum:
14 april
Evenement Categorie:

Organisator

Nederlandse Ski Vereniging
Telefoon:
(030) 30 77 812
Website:
Wintersport.nl

Overige informatie

Disciplines
Ski alpine, Snowboard alpine, Aangepast wintersporten

Locatie

SnowWorld Zoetermeer
Buytenparklaan 30
Zoetermeer, 2717 AX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
079 320 2202