Zomerski op de Mölltaler Gletscher?

Wij gaan binnen een paar weken naar Heiligenblut en op een kleine afstand daarvan bevindt zich de Mölltaler gletscher, waar wij een dagje willen gaan zomerskiën.

Is er iemand die al ervaringen heeft met de Mölltaler in de zomer? Is het er druk, duurt het lang om er te geraken (helemaal tot aan de skiliften) en hoe was de sneeuwkwaliteit? Nu ligt er een hoop sneeuw dus dat zal wel goed komen.

Eventuele huuradresjes voor skies zijn ook welkom :)

Geertje heeft in augustus 2011 een mooie video geschoten op de Mölltaler Gletsjer:

Starli van Alpinforum idem:

In juli 2011 zijn wij in Hintertux gaan skiën onder vergelijkbare omstandigheden, maar met veel meer pistekilometers. De lange dalafdaling naar de cabinelift was toen nog steeds mogelijk.

Martin heeft vorig jaar een impressie gegeven van Hintertux:

Zoek resultaat op Alpinforum (502 hits op molltaler in de categorie rapportages…)
http://alpinforum.com/forum/search.php?keywords=M%C3%B6lltal…

Plus 2 van Sommerschi.com (sowieso een site die jou moet aanspreken)
http://www.sommerschi.com/forum/viewtopic.php?t=183…
http://www.sommerschi.com/forum/viewtopic.php?t=1303&sta…

The older I get, the better I was

@Paul E: Merci voor de filmpjes, die van Geertje had ik al gezien, maar die van Starli nog niet. Gelukkig ligt er nu nog een heel pak en gaan de condities wat beter zijn als in dat filmpje :)
@Menno: Dank je voor de site van sommerschi, die kende ik nog niet

Heb in de zomer van 2010 op de Molltaler gletsjer geskied. Was erg warm (35 graden in het dal) na 13.00 uur werd de sneeuw erg stroef. Ski’s hebben we boven op de gletsjer gehuurd, was best prijzig! Er waren 3 pistes open. Leuke ervaring. Was trouwens wel een vrij lange weg naar de gletsjer.

@Gast377: Dank je voor de info! Wat bedoel je met best prijzig ivm prijs van het skimateriaal? Hoe lang deed jij erover om naar daar te rijden met de auto (en vanwaar)?

Weet exacte kosten niet meer. We reden vanuit Millstatt. Was bijna 1 uur rijden. Met een treintje ga je door de berg naar boven, daarna met een gondel verder omhoog. Ga vroeg, liften stopten toen om 13.30 uur. Skiverhuur was een Intersport vestiging in het bergstation.

Je hoeft niet naar de mölltaler gletsjer hoor. In küthai kan je ook gewoon skiën :)

null

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Plaats een reactie