Goggle lens met meerdere kleuren

Hallo wintersporters,

ik kan eigenlijk nergens vinden wat het voordeel/nadeel is van een goggle die een lens heeft met meerdere kleuren tov een 1 kleurige lens, wie heeft hier ervaring mee?

Wat bedoel je precies met een lens met meerdere kleuren? Bedoel je een lens die meekleurt als de lichtintensiteit verandert?

Ik zie wel eens lenzen voorbij komen die in het midden bijv een blauw/ groene kleur hebben en aan de buitenkanten een oranje/gele kleur

Dat is vaak een soort olie laag.
Voordeel: ziet er cool uit. Nadeel: je ziet krassen ook snel, is vaak redelijk donkere coating.

De lenzen die lijken verschillende kleuren te hebben zijn gecoat met een iridium coating. Dit ziet er inderdaad mooi uit maar het heeft ook een functie. Door de hoge weerspiegeling van het licht valt er minder licht op je ogen, deze lenzen zijn dus geschikt voor zonnige dagen. Maar dit is ook afhankelijk van de kleur van de lens. Over het algemeen is het zo dat een donkere lens geschikt is voor de zonnige dagen en een lichte kleur lens voor de bewolkte dagen.

Euhm iridium lenzen doen min of meer het zelfde als polaroid maar dan op een andere manier, ze verminderen weerkaatsing op opervlakken. Heeft niet zo zeer te maken met relatieve hoeveelheid licht die op je ogen valt maar eerder met welk licht er op je ogen valt. Het iridium veroorzaakt ook niet de verschillende tinten van de lens, dit is eerder een gimick of een nadelig effect van vet en olie op je lens die een iridiserende werking hebben. Let op iridiserend heeft niks met iridium te maken.

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

Bedankt voor de info tot nu toe!:)

Plaats een reactie