Montafon en Gaschurn, wat kunnen we verwachten in januari!

Wij willen eens in het montafon gebied gaan kijken, en wel in het dorp gaschurn…

Wie geeft hier al ervaring mee , en wat kunnen we verwachten…

Als je in het dorp zit, hoe ver is het dan naar de piste, en misschien is het wel te belopen?
Wat kan ik verwachten van het gebied, gemiddeld tot gevorderd?
Kunnen we aan het einde van de dag apres skiën aan de piste of is dit in het dorp, of valt de apres ski überhaupt tegen? (Wij zoeken geen Hollandse apres ski…)

Zijn er leuke restaurantjes om s avonds lekker nog wat te eten? Tips?

Wij willen begin januari, is het dan druk? Of. Misschien druk in het weekend allen?

Iedereen die wat kan vertellen over het gebied of het dorp, of met andere goede suggesties , wij horen het graag van jullie !

BVD !

Let it snow, Let it snow, Let it Snow!!!

Wij hebben afgelopen jaar eind februari in Gaschurn gezeten. Het skigebied is groot, mooi en divers. Niet echt voor beginners, Voor gemiddelde skiers prima te doen. Gezeligge eethutjes en bij ons niet heel druk, terwijl het vakantietijd was. Wij zaten aan de oefenwijde dus dat was niet ver van de piste, maar het ligt helemaal waar je het hotel of appartement hebt. Er zijn zeker delen bij die lastig aan te lopen zijn. daar heb je echt de bus voor nodig. maar er zijn er ook zeker die dichtbij de lift ligt. Nadeel van het gebied is wel dat er geen piste naar het dorp loopt. Dit is een skiweg, maar wordt niet geprepareerd en is vaak erg slecht. Moet je over asvalt weg je skies uit doen etc. Verder wel een aantal restaurantjes, maar niet heel veel. Voor de apres ski kun je wel op een aantal plekjes terecht. Bij de skilift zijn er wel een paar en ook in het dorp zit wel wat. Qua afstand niet ver in vergelijking met andere gebieden in oostenrijk. Een echte aanrader is om naar de Bielrhohe te gaan. Je kan bij Partenen met de skilift omhoog en daarna wordt je met de bus verder vervoerd. hier kun je prachtig wandelen zijn er 2 sleepliften of met een georganiseerde skitrip naar galtur met een gids. ( wel van te voren opgeven bij de lift) Voor ons echt een aanrader. Omdat wij ieder jaar naar wat anders willen, gaan we er nu niet snel terug heen, maar denk dat we hier vast nog wel eens zullen komen.

Hartelijk dank gast 832,

Mensen die nog meer kunnen vertellen, wij horen het graag!
misschien andere suggesties voor bijvoorbeeld een dorp in het montafon?

Let it snow, Let it snow, Let it Snow!!!

Wij zijn de voorbije 2 jaren op skivakantie geweest in Gargellen , het laatste dorpje in het Montafon dal.
Het eigen ski-gebiedje is aangenaam maar vooral silvretta-montafon is uitdagend.
Wat een voordeel voor ons in Gargellen was (wij logeerden telkens in het Landal park) dat we ski-in ski-out hadden. Gargellen dorp is zeer rustig , enkele restaurantjes en enkele hotels.
Op de pistes kan je goed eten en een aanrader is de pizza bistro Barga in Gargellen.
Wij gaan er zeker nog eens terug!

Gaschurn is niet groot, lift ligt vrij centraal; afstand is logischerwijs afhankelijk van locatie van je hotel/appartement.
Gebied is voor de gemiddelde skiër meer dan prima. Montafon bestaat uit enkele deelgebieden. Je bent in Gaschurn wel verbonden aan het grootste deelgebied. Busvervoer naar andere gebieden is prima. Ook met de auto is goed te doen, ruime parkeergelegenheid bij alle gondels. Dagje skiën in Gargellen is zeker een aanrader.
De dalafdaling naar Gaschurn is inderdaad niet altijd beschikbaar en vrij pittig. Overigens zit aan deze afdaling wel de Lammhutta; voor een gezellig after-drankje. Voor meer aprésski in Montafon (bescheiden maar gezellig) kun je terecht bij enkele tentjes bij de afdaling st. Gallenkirch en is de Urmonti bij Schruns misschien wel de beste optie. Maar wij verbleven zelf ook in Schruns; het meest levendige dorp van het gebied.
Januari is sowieso iets rustige wintersportmaand; bij goed ski-weer trekt het gebied in het weekend wel meer dagjes-Duitsers.

Veel plezier in Montafon!

Plaats een reactie