skiduim! oeps, aai !

vorige vrijdag ben onderuit gegaan op de zwarte piste van de Rettenbach(Solden)meegenomen door een snowboarder die de controle kwijt was!! gevolg 50m lager en stok geplooid,maar het ergste was mijn DUIM die was over en dit noemen ze dan de befaamde SKIDUIM!! toch heb ik ,zei het met de nodige pijn de vakantie kunnen verder skien.
ik heb mij nu reeds leki trigger s stokken besteld zodat ik dit niet nogmaals moet meemaken,het nu is reeds meer dan een week en ik kan nog maar weinig aanvangen met die duim.
het genezings proces zou wel eens van lange duur kunnen zijn.

Afgelopen maart gevallen en ook een skiduim opgelopen. Heeft maanden geduurd voordat ik hem weer helemaal goed kon bewegen en zelfs nu voel ik het soms nog wel.

Ach. Beter een skiduim dan iets breken of hersenschudding

He rob, veel beterschap, maar ik kan je zeggen dat ik daar toch eens 6 maanden last van heb gehad.
En wat betrefd de Leki trigger, die had ik toen al bij :-(
Dus geen garantie op het niet bekomen van een skiduim.

Iemand die met beide benen op de grond blijft staan, komt nooit een stap vooruit!

Duurt zeker 2 a 3 maanden.

Overigens is een Leki niet voor iedereen een oplossing. Ik heb nooit mijn bandjes vast maar laat gewoon niet los op het moment suprème. Maw als ik dan met mijn heup op de hand val trekt de duim zich over de stok iets uit de kom. Je moet dus wel een loslaat reflex hebben anders helpt het niet.

Als je geluk hebt … een paar maanden;
Als je pech hebt 6 maanden plus;
Hell, ik voel nu (4 jaar later) nog wel wat weerstand.

Frankly, gezien m’n werk zou’k eigenlijk iets liever een mooie/zuivere breuk (maar dan niet op of in de buurt van een gewricht) hebben gehad dan een gepopte duim :(.

Ook mijn duim moest er 3 jaar geleden aan geloven, doorskieen in een sneeuwstorm, haaha
Duim was gefragmenteerd rond het gewricht, dacht dat ie gekneust was, 2 weken na de wintersport toch maar even naar de specialist, GIPS!! Heb er nog wekelijks last van, maar het , over 9 weken gaan we weer los, joooohoooooo. Veel ski plezier deze winter.

Wat SPAM zegt klopt, je moet wel loslaten…Leki trigger is ook niet alles, die blijven soms gewoon op hun plek.
Heb aan beide handen een skiduim gehad. Herstel kan inderdaad lang duren, afhankelijk van de ernst. De laatste keer heeft het zeker een maand of negen geduurd voordat ik weer volledig kracht kon zetten met m’n duim. Hopelijk gaat het bij jou wat sneller.
Sterkte met het herstel.

Ik heb al een aantal jaar een "skipink" 30 graden krom in "gestrekte" positie… overmoedige tree run werd geeindigd met een intense boomknuffel… zeker 3 maanden redelijk last van gehad. Had dus niets met de riempjes te maken Ik heb de riempjes eigenlijk ook nooit vast. Een stok verliezen is denk ik het minst vervelend. (tenzij je niet gaat hiken)

Ben eens gevallen op een borstelbaan en ook een skiduim opgelopen,maar bij mij moest er geopereerd worden, Ulnair bandje was gescheurd. Niemand van jullie?
Wat is eigenlijk de definitie van een skiduim?

Gr. Marinus

Skiduim,is letsel van het ligamentum collaterale ulnare , De bandjes aan de zijkant van het onderste duimgewrichtje, en wel aan de binnenzijde.

Dienten Die Alte schule

Als die gescheurd zijn, dan geneest toch niet vanzelf?

Heb vorig jaar in februari "skiduim" + breuk opgelopen. Drie ijzeren pinnetjes waren nodig om mijn rechter duim terug op zen plaats te houden. Eentje daarvan zat door de geraakte pees. We zijn 9 maand later en ik voel het nog steeds! Dozen opheffen of gewoon op drukken zijn pijnlijk… Niet veel aan te doen blijkbaar. For life… Maar valt best wel mee. Pezen en dergelijke genezen nu eenmaal zéér traag.

Gehan

Als die gescheurd zijn, dan geneest toch niet vanzelf?

Marinus op 14 nov. 2013 07:48

Als ze afgescheurt zijn niet, ingescheurt heelt vaak vanzelf

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

Oohh, wat irritant! Ik ben een aantal jaren geleden boven aan een ijzige rode piste ondersteboven geskied door een loser die heel ongecontroleerd naar beneden kwam. Eerst mn hand ff in de sneeuw gehouden en daarna naar de EHBO op de berg. Daar hebben ze mn duim op zn plek gezet en ingepakt. Toen was het qua pijn wel weer te doen. Na een dagje skieen in het dorp naar een arts gegaan. Die zei dat ik direct had moeten komen, en heeft het ingegipst. Na 2 weken uit het gips en in een spalk met verband. Dat heb ik een week of zes omgehad, in combinatie met fysio (daar ging het verband er natuurlijk wel af). Daarna nog heel lang (maanden wel denk ik) vrij veel pijn gehad met bepaalde bewegingen en pas na een jaar of 3 kon ik mn duim weer even goed gebruiken als aan de andere hand. Ik dacht altijd dat ik een skiduim gehad heb, maar als ik de posts hierboven lees ga ik een beetje

… twijfelen, omdat het bij mij wel erg lang geduurd heeft :-(

als ik dit allemaal lees,dan valt het bij mij toch wel mee!! het is nu van 1 nov. geleden en ik moet heerlijk toegeven dat mijn duim toch wel al veel verbeterd is, heb er nog steeds last van maar hij verbetert toch dagelijks en ik besef ook wel dat het zijn tijd zal nodig hebben tot het volledig herstel !!
als ik in januari terug op de latten zal staan gaat het zeker de eerste dag toch wel een beetje in mijn achterhoofd spelen,maar ja het genieten zal zegevieren !!!

Riempjes los! Always and everywhere. Liever ff moeten lopen naar een verloren skistok, dan bovenstaande horrorstories.

Ik heb minstens 11 jaar geleden mijn pink gebroken gehad + uit de kom… Niet met skiën, maar wel vervelend. Mijn pink is nooit meer recht komen te staan en de kracht is er volledig uit.
Met bijvoorbeeld het passen van handschoenen (motor, wintersport ed) moet ik altijd met mijn hand waaraan mijn kromme vinger zit proberen. Regelmatig merk je dan dat een handschoen echt niet prettig zit. Ik had nooit gedacht dat zo’n pinkje zoveel overlast kon opleveren…

let's get this party started!!

Riempjes los! Always and everywhere. Liever ff moeten lopen naar een verloren skistok, dan bovenstaande horrorstories.

Flexen op 27 nov. 2013 15:04

Dat dus. Liever wat lopen naar een stok dan dit gedoe. En zo ontzettend vaak val ik niet.
In het ergste geval ben je je stok kwijt en dok je een paar tientjes voor een setje nieuwe, da’s peanuts in verhouden met de klachten die ik hierboven lees.

ongeval met duim is gebeurt op 1november 2013(solden/rettenbach)ben er nu eindelijk zo goed als vanaf,dus al bij al is het nog meegevallen als ik dit allemaal hierboven lees !!
ik heb mij toch de Leki trigger s aangeschaft en ik moet zeggen dat ik er zeer tevreden van ben,ik voelde me zekerder ,al zal dit wel meer in het kopke zitten !!
ik heb mij toch goed zonder duimperikelen kunnen uitleven vorige week in Frankrijk, ook al waren de sneeuwcondities niet al te best .

Ben ook teruggekomen met een skiduim. En ik heb de stokken los maar ik liet niet los. Dus dat kan ook.
Op de eerste dag gevallen, waar Veel mensen vielen. En daar mijn duim blesseerd. Kon de stok niet meer vAsthouden zoveel pijn. Eerst gekoeld in de sneeuw en thuis ook nog. Dag later zonder stokker verder kunnen skiën.bpas de vierde dag toch langs de arts en deze concludeerde na foto’s en onderzoek een skiduim. Kreeg een spalk die ik ook zelf af kon doen. Thuis moest ik een afspraak bij de arts voor behandeling. Dit ook gedaan en die wilde nog een weekje aanzien omdat ik toch wel kracht in de duim had. Week later alsnog tel.overleg met orthopeed en een afspraak gekregen voor 29 maart, kon niet eerder. Die zag meteen dat het niet goed was en 4 april wordt ik geopereerd. Lang plezier weer van een skivakantie. (Ook al eens schouder gebroken) Ben benieuwd hoe lang ik nu herstellende ben. Bah!
Kaatsseizoen begint en ik kn niet meedoen. Ook mijn korfbal kan ik vergeten.

Plaats een reactie