Wanneer is een snowboard aan vervanging toe?

Mijn huidige snowboard is inmiddels een aantal jaar oud en intensief gebruikt. Het belag ziet er nog prima uit, echter er zijn wel wat beschadigingen aan de staalkanten ontstaan. Ik heb hier echter geen last van. Het board is uiteraard ook een flink aantal keer geslepen en volgens een specialist waar ik het board onlangs heb laten waxen en slijpen is het aan vervanging toe. Ik betwijfel echter of dit daadwerkelijk zo is. Wanneer is een board aan vervanging toe mbt de staalkanten. Hoe minder staal, hoe minder grip uiteraard, maar is er een maatstaf bekend hoe breed/dik de staalkanten moeten zijn? Hoor graag jullie ervaringen.

als een specialist zegt dat hij op is dan zal dat zo zijn. Elke keer dat een staalkant geslepen wordt gaat er een stukje af. Als de specialist zegt dat hij bijna op is betekend dat dat het board bijna op het punt is beland waarop hij hem niet meer wil slijpen omdat hij bang is de kant door te slijpen. Als je board niet meer getuned kan worden is het tijd voor een nieuwe. Mocht je twijfelen aan de intenties van de specialist, lees: hij wil je misschien een nieuw board verkopen, ga dan naar een andere specialist en kijk of hij hetzelfde zegt.

Machinaal slijpen haalt veel te veel weg van je kanten.

Leer zelf slijpen en waxen. Dat is goedkoper en beter. En dan kan je board nog een paar jaar mee.

Bedankt voor de reacties. Denk dat ik me idd eens ga verdiepen in het slijpen en waxen.
Is er wellicht ook een maatstaf voor de (acceptabele) dikte van een staalkant? Ik heb momenteel nog niet het idee dat mijn grip minder is geworden dan voorgaande jaren.

Plaats een reactie