Blauwe pistes Kaprun

Dit onderwerp gaat over de bestemming Kaprun
triezzzze12 april 2014 · 16:51

Wij zijn snowboarders. Kunnen het redelijk goed, zijn niet ver gevorderd, maar gewoon gevorderd. Nu vroeg ik mij af of de blauwe pistes in Oostenrijk, en met name Kaprun, goed te doen zijn voor snowboarders. In Duitsland waren sommige blauwe pistes goed te doen voor snowboarders, en bepaalde stukjes niet… maar veel wel! Hoe zit dat in Oostenrijk? Zijn nog nooit in Oostenrijk geweest en vroeg het mij af! En is Kaprun een leuk gebied voor snowboarders? En dan bedoel ik niet het funpark. Ben benieuwd! Gaan we in een drukke periode, met de kerst!

DickPagie12 april 2014 · 16:56

Kaprun heeft voornamelijk rode pistes met soms wat lastigere stukken, vooral aan het einde van de dag. Voor een fijne blauwe pistes moet je naar de Maiskogel, dat ligt naast Kaprun. Dat is wel een aardige piste waar je lekker kan doorknallen.

Jesper12 april 2014 · 16:57

Ik denk het wel, de gletsjers hebben vaak niet al te moeilijke pistes. Dus dan zullen de blauwe pistes ook niet heel moeilijk zijn.

Skileraar bruin Jelmer
triezzzze12 april 2014 · 17:01

Bedankt! Maar zijn de blauwe pistes voor een snowboarder daar wel te doen, dus niet te vlak?

basso12 april 2014 · 17:11

Blauw op de Kitz is prima te doen, breed, nergens heel steil, maar ook geen vlakke paden. Voor beginners best geschikt wmb.

Running against the wind
RFKANGOO12 april 2014 · 20:08

Het enige stuk wat je als boarder of skier zal moeten lopen is onderaan de gletscherseeabfart richting de sonnenkarbahn. Dat is de piste onder de gipfelbahn. Als je genoeg vaart hebt is dit geen enkel probleem maar je moet wel vaart durven maken.
http://www.zellamsee-kaprun.com/skimap/index.html#/kaprun-wi…

Übung macht den meister!!!
triezzzze12 april 2014 · 20:45

Bedankt!! Mooie kaart! Leuk om te zien wat er allemaal is… Zo veel gondels heb ik nog nooit gezien! (ben alleen nog maar in duitsland wezen snowboarden…)

RFKANGOO12 april 2014 · 23:16

Ik weet niet wanneer je gaat maar de grote gondel naar de top word vervangen door 2 kleinere aan de rechter kant.
http://www.kitzsteinhorn.at/en/information/news-events/new-c…

Übung macht den meister!!!
triezzzze12 april 2014 · 23:24

Wij gaan in december… is dat een voor- of een nadeel dat ie wordt vervangen?

RFKANGOO12 april 2014 · 23:49

Bij de grote gondel stond je nog al eens te wachten. Zal met de nieuwe gondels niet meer zijn denk ik.
hou er trouwens wel rekening mee dat in december niet altijd het hele gebied open kan zijn. Afgelopen winter duurde het vrij lang voordat er onderin goede sneeuw ligt.

Übung macht den meister!!!
triezzzze12 april 2014 · 23:56

Ja snap ik… maar gaan ook voor de kerstsfeer… snowboarden wordt niet onze prioriteit. Wel een paar dagen natuurlijk… als er maar iets ligt waar we kunnen snowboarden dan ben ik al blij. Als ik maar sneeuw kan zien met de kerst :-)

Linzenvlaai13 april 2014 · 05:16

@triezzze

Ik ben er afgelopen december de week voor kerst geweest. Ook ik ben snowboarder. Ik heb me prima vermaakt op de Kitzsteinhorn. Er zijn bijna geen vlakke stukken op de gletscher. Pistes zijn er breed en niet moeilijk. Toen ik er was kon je tot het Langwied station afdalen.

triezzzze27 april 2014 · 11:09

@Kicks

Thnx! Heb er nu al zin in! Moet helaas nog 8 maanden wachten :'( Je bent de week voor kerst geweest, zijn er ook kerstmarkten?

Linzenvlaai30 april 2014 · 02:37

@triezze

wij verbleven in het hotel welke zich als dichtste bij de dalgondel naar de glerscher bevindt (ongeveer 2 min rijden). Dit lag dus niet in Kaprun zelf. We zijn tijdens de vakantie maar één keer in centrum van Kaprun, en één keer in het centrum van Zell Am See geweest. Ons is toen geen kerstmarkt opgevallen.

Je zult er inieder geval een leuke tijd hebben! Van de gletschergebieden ben ik buiten Kaprun ook eens op de Hintertux geweest, daar is het echt een stuk vlakker, en irritantere sleepliften.

Plaats een reactie