jeugdreizen

Beste wintersporters

Ik ben 16 jaar oud en belg , ik zou graag met een paar vrienden op wintersport gaan met een organisatie die leuke jeugdreizen organiseert. We zijn vorig jaar met kazou meegeweest maar dat is zwaar tegengevallen ! ( we voelen ons namelijk te “oud” om nog alle regeltjes mooi op te volgen en voor de kinderactiviteiten 's avonds ) Dus daarom wou ik eens van jullie horen wat echt de moeite is voor gasten van onze leeftijd.

Wat we precies zoeken :

  • vervoer met bus ( heen en terug)
  • degelijk hotel met mooie kamers van 4-6 pers en dicht bij de pistes
  • volpension of halfpension
  • mogelijkheid tot lessen ( enkel halve dag )
  • skimateriaal inbegrepen
  • skipas inbegrepen
  • verzekering inbergrepen
  • veel vrijheid ( alleen op de pistes , 's avonds vrij of eventueel met monitoren leuke dingen doen in het dorp , rodelen , apres ski … )
  • groot skigebied met op en naast te piste allerlei dingen te doen
  • skivakantie in krokus of pasen

Zo dit zijn de voornaamste dingen . ik heb zelf al zitten kijken naar groovex en boardx en dat zag er mij al nice uit , heeft iemand hier soms ervaring mee ? Anderzijds zag ik ook josk maar daar lijkt de vrijheid mij minder. Jongerentravel is blijkbaar ook goed maar ik zag enkel appartementen of studio’s is er ook een mogelijkheid tot hotel hier ?

Zou iemand mijn vragen kunnen beantwoorden of een bevesteging geven ? Ik zal u echt dankbaar zijn !!!

Ik ben vroeger drie keer met Josk jeugdreizen meegeweest. Dat is dus ondertussen wel al een aantal jaar geleden, dus ik kan je niet beloven dat mijn informatie nog juist is.

Ik ben samen met m’n oudere broer en een paar vrienden op een van hun eerste jeugdreizen meegeweest. We moesten gewoon een ondertekend papier voorleggen waarin stond dat we bijvoorbeeld alleen mochten gaan skiën en dergelijke. Verder werd er verwacht dat je 's ochtends en 's avonds bij het eten in de herberg was.
Het jaar nadien werden er toch meer regels ingevoerd. Blijkbaar werd het ietsjes te vrij bevonden, en dat was best begrijpelijk. Toen werden er meer avondactiviteiten ingevoerd die wat meer “verplicht” waren. Toch kreeg je gewoon de kans om met je vrienden 's avonds naar de après ski bars te gaan en je te amuseren zonder dat er moni’s over je schouder meekeken. Aangezien ons hotel (Linderhof) een kilometertje van de piste lag was dat echt wel ideaal.

Ik gok dat ik toen een jaar of 16 was (ben er nu 23), dus dat is al een hele tijd geleden. Ik zou zeggen: mail eens naar Josk en vraag wat hun “beleid” nu precies is. Vraag duidelijk welke afspraken er zijn en hoeveel vrijheid je krijgt. Wees duidelijk bij de boeking wat je verwacht en pak zeker een papier van je ouders mee waarin staat dat je alleen mag skiën en uitgaan “op eigen risico”.

Maar aangezien je 16 jaar bent kan je volgens mij ook gewoon gewoon mee met organisaties als Skikot, Snowblend, etc. Maar ik weet niet of die ook hotels aanbieden.

oké merci voor de info , nu is mijn beeld van josk al veranderd. Ik ga hen zeker eens mailen over hun beleid en hoe het ’ s avonds zit.

Ik heb ook gekeken bij skikot en snowblend maar enkel appartementen gezien en ik ben ook niet iemand die met studenten wil optrekken ofzo , liever gwn nog de jeugd :p maar toch bedankt voor de info !

Je kunt ook even kijken bij Ripstar of opvakantie.nl, geen ervaring mee, maar weet dat zij ook jongerenreizen aanbieden!

oké BEDANKT !

Als ik jullie was zou ik met Husk, of de Belgische variant Skikot gaan.
Meer dan genoeg aanbod en geen regels waar je je aan moet houden.
Je kan kiezen wat je wilt en hoeveel je uit wilt geven.
Ik ben zelf meerdere keren met Husk op vakantie geweest en ook eens met Skikot. Het voordeel van boeken als Belg bij Husk is dat de vakanties niet altijd gelijk lopen, dus dat het kan voorkomen dat je zeer goedkoop bij een Nederlandse organisatie kan boeken voor dezelfde vakantie.

http://winter.skikot.be/
http://www.husk.nl/

@rubenB : bedankt voor de info maar zijn skikot en husk niet meer voor de studenten van de universiteit en hogeschool ? Of speelt de leeftijd daar ook geen rol ?

Husk is vanaf 16 meen ik, staat vast wel ergens op hun site ;)

Heb zelf een keer naar husk gebeld met een vraag over val thorens en werdt zeer vriendelijk te woord gestaan en ze namen de tijd er voor, dus bellen met je vragen is misschien ook een goed idee :)

ok zal ik eens doen :)

Indien je bij Husk boekt moet je wel rekening houden dat je ouders je naar maastricht mogen gaan afzetten !

Maar de keren dat ik er al geboekt heb waren super in orde !

Het zijn oorspronkelijk studentenreizen, maar mijn toen 15 jarige broertje is ook mee geweest. Volgens mij is 16 jaar ook de minimum leeftijd, maar doen ze niet al te moeilijk over.

@jasper : ik ben niet echt van plan om helemaal naar maastricht te rijden :p dan ga ik wel mee met skikot ofzo
@rubenB : ik had op de website gelezen dat de minimunleeftijd 16jaar was , maar nu ik weet dat ik naar maastricht moet rijden voor de opstapplaats zal ik toch niet meegaan met husk . Wel bedankt voor de optie :p

frederik op 8 sep 2014 19:41

Tag voor @japser

Check eens: http://www.Snowbite.be.

Is een kennis van mij die daarmee begonnen is. Was vroeger monitor bij Josk en regioverantwoordelijke tijdens een hele winter.

Als ik je eisen lees zijn deze allemaal voldaan bij Snowbite.
CHECK- vervoer met bus ( heen en terug)
CHECK- degelijk hotel met mooie kamers van 4-6 pers en dicht bij de pistes
CHECK- volpension of halfpension
CHECK- mogelijkheid tot lessen ( enkel halve dag )
CHECK- skimateriaal inbegrepen
CHECK- skipas inbegrepen
CHECK- verzekering inbergrepen
CHECK- veel vrijheid ( alleen op de pistes , 's avonds vrij of eventueel met monitoren leuke dingen doen in het dorp , rodelen , apres ski … )
CHECK- groot skigebied met op en naast te piste allerlei dingen te doen
CHECK- skivakantie in krokus of pasen

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Ben ook meerdere keren met Husk mee geweest (wel es waar als student) en een prima organisatie voor een prima prijs;)

Volgensmij hebben ze trouwens meer opstapplaatsen dan alleen Maastricht, ook Amsterdam, Groningen, Utrecht en Eindhoven zijn naar mijn weten mogelijkheden om op te stappen. Even een belletje naar Husk kan eea uitsluiten;)

frederik op 7 sep 2014 20:18

Eerlijk gezegd denk ik niet dat je veel studenten gaat zien in de krokus of paasvakantie. Universiteitstudenten hebben namelijk geen krokus, en moeten blokken in de paasvakantie. Studenten gaan skiën in hun intersemestriële vakantie (eerste week van februari na hun examens), wanneer de rest van de bevolking geen vakantie heeft.

Nu denk ik wel dat je niet enorm veel 16-jarigen gaat zien op die reizen. Maar er zijn nu eenmaal niet echt organisaties gespecialiseerd in de leeftijdcategorie 16-18. Je zal dus wellicht moeten kiezen: meegaan met jeugdreizen? Dan loop je het risico vast te hangen aan talloze regeltjes. Of ga je met organisaties mee die op jongvolwassenen gericht zijn, met het risico om geen leeftijdsgenoten tegen te komen?

Check ook eens skifriends, die hebben wel leuke jeugdreizen: http://www.skifriends.be/?cat=7&pageAlias=Jongerenreizen…
Ben ooit zelf ook met Josk naar Speikboden geweest, was op zich wel ok maar net zoals je al aanhaalt: het avondprogramma was wel echt op kinderen gericht (terwijl wij ons met 18 jaar echt oud voelden). Dat hangt natuurlijk van organisatie tot organisatie af.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

@Kristof Die trip heb ik ook eens gedaan met Josk. Wie weet zat je toen zelfs in mijn groep. lol. :-)

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Rinsbacherhof en Rinsbacherpub. Toch op zijn minst 1 enorm schele avond gehad daar met de monitoren, haha ;)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

@ischgeil : bedankt voor de extra optie maar als ik kijk naar de reis in de krokus , zie ik dat het verblijf op basis van appertementen is.
@sneeuwfreak : ik denk dat skikot ongeveer hetzelfde is als husk , dus zou het voor ons natuurlijk voordeliger zijn om met skikot mee te gaan ipv husk omdat de opstapplaatsen van skikot in belgie zijn :)
@arnh : Zo ver had ik eigenlijk nog niet nagedacht :p Het is een moeilijke keuze enerzijds wil je je wel amuseren zonder de “kleintjes” of de kinderachtige spelletjes maar anderzijds wil je je ook alleen maar amuseren met je eigen leeftijdsgenoten. We zullen er eens over nadenken
@kristof : Omdat ik eens wou nagaan hoe de vrijheid bij josk was heb ik eens een mailtje gestuurd maar daar heb ik nog steeds geen antwoord op gekregen. Als daarin blijkt dat je 's avonds ook moet meedoen met kinderactiviteiten dan is ook josk voor ons niet echt een optie.

@kristof : Ik heb eens gekeken bij skifriends en ziet er wel goed uit maar heb je hier soms ervaring mee ?

Hey @frederik, ik ben zelf nog nooit met Skifriends mee geweest, maar vrienden doen het al jaren. Steeds een positieve ervaring, zeker als je zelf met wat vrienden op die reis meegaat.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

@kristof , bedankt

Plaats een reactie