Hoeveel km piste zijn genoeg?

karinmulders914 september 2014 · 23:09

Hoi,

Wij gaan nu al enkele jaren op wintersport, we zijn al in de volgende gebieden geweest.
Kaltenbach
Fugen
Bad gastein
Jungfrau joch

Nu zijn we weer op zoek om met de kerstvakantie een weekje te kunnen skieen. Maar ondanks dat we nu voor het vijfde jaar gaan weten we nu nog steeds niet hoe groot het skigebied voor ons moet zijn.

We zijn met 6 volwassenen en 3 kinderen (6,6,8) welke goed van de rode pistes af kunnen gaan. Dit jaar zullen de kinderen voor het eerst maar een ochtend op les gaan en verder niet (skiën in het skiteam bij de borstelbaan).

We houden ervan om in de ochtend lekker door te skiën en na de lunch rustig aan te doen en ook graag met de kids sleën.

Mijn vraag is dus hoeveel km is dan genoeg? Nu kijken we steeds naar grote gebieden maar echte tochten die uren duren maken we niet.

En dan een weet iemand gelijk een leuke tip voor een leuk gebied, waar we kunnen rodelen op sneeuw, en het liefst de skipassen voor de kids nog gratis zijn.

Sneeuwbaard14 september 2014 · 23:19

Het aantal kilometers pisten is net als de topsnelheid van een auto; meestal wordt het niet gehaald en er wordt sowieso geen gebruik van gemaakt. Kijk liever naar een prettig gebied die aan jullie wensen voldoet. Uit de vele topics en reacties hier kun je heel goed bruikbare informatie halen.

Portes du soleil al eens bekeken? Veel te veel kilometers aan pisten (650 als ik me niet vergis), maar genoeg mogelijkheden om in een klein gedeelte te blijven of mooie grote of kleine tochten te maken.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7
Henriblogger15 september 2014 · 00:50

Ik denk dat het skigebied zo rond de 100 km goed kan zijn. Meer is altijd prima, maar niet echt nodig.

Ik heb een aantal opties waar ik meteen aan denk:

Het Pitztal met de gebieden Hochzeiger en de Pitztaler Gletscher. Met de ‘‘Pitz Regio Card’’ kun je een skipas nemen voor die gebieden samen. Kinderen onder de 10 jaar krijgen een gratis skipas wanneer een ouder een skipas van de Pitz Regio Card koopt.

Kinder unter 10 Jahre (von Jhg. 2008 bis Jhg. 2005) erhalten einen Bambinifreipass,
wenn ein Elternteil eine Pitz Regio Card kauft

Mijn eigen reisverslag van dit jaar in Hochzeiger (40 km):
https://www.wintersport.nl/forum/topic/154470
Mijn eigen reisverslag van dit jaar op de Pitztaler Gletscher en Rifflsee (40km):
https://www.wintersport.nl/forum/topic/154154

Hochzeiger is een mooi gebied voor zowel beginners als gevorderden. Rifflsee is wat meer voor gevorderden en op de Pitztaler Gletscher heb je heerlijke brede en best makkelijke pistes. Bij het gebied van Hochzeiger heb je ook een 6km lange rodelbaan:
http://www.hochzeiger.com/de/ski-tirol/skifahren-tirol-pitzt…

Het Stubaital net onder Innsbruck. Met de Stubaier Superskipass heb je de mogelijkheid om de skigebieden van Stubaier Gletscher (62km), Schlick2000 (25km), Elferlifte Neustift (7km) en de Serlesbahnen in Mieders (7km) te bezoeken met 1 skipas. Voor kinderen t/m 9 jaar zijn de skipassen gratis. Ook zijn er zijn meerdere rodelbanen in het Stubaital. De langste is de rodelbaan bij de Elferbaan (8km), ik heb hem een aantal jaren geleden nog gedaan. Hij was heel leuk en best lang! :)

Zelf ben ik ook afgelopen winter in het Stubaital geweest, en hier ook verslagen van gemaakt.
Schlick2000:
https://www.wintersport.nl/forum/topic/152326
Elferlifte Neustift (het 2de deel van het verslag):
https://www.wintersport.nl/forum/topic/151666
Stubaier Gletscher (vorig jaar):
https://www.wintersport.nl/forum/topic/103478

karinmulders915 september 2014 · 07:33

Avast bedankt, ga vanavond even naar de gebieden kijken

quickening15 september 2014 · 11:20

Misschien eens Damüls-Mellau overwegen? Met de 3-Täler pas kun je ook nog in de omliggende gebieden (Diedamskopf, Warth-Schröcken, Brandnertal, etc.) skiën!

joepiedepoepie15 september 2014 · 12:49

Ik ben het met @HenriS eens. 100 km is genoeg voor een week. Meer is altijd leuk maar niet noodzakelijk.

Mike12315 september 2014 · 20:31

Het ligt aan je wensen. Als ik bovenstaande zie is 100km genoeg, maar als je graag tochten maakt en een week lang een km of 40 per dag aflegt (kan zomaar oplopen tot 60+), is 150-200km toch wel echt het minimum, wil je niet te vaak hetzelfde skiën (want er zijn altijd wel pistes die je niet aandoet).

Shuffle15 september 2014 · 22:22

Ik zeg Nauders!

Het skigebied Bergkastel Nauders heeft een hoogtebereik van 1400 tot en met 2850 meter en biedt voor jong en oud, beginnend of gevorderd vele gemoedelijke en uitdagende afdalingen. De breedste piste van Oostenrijk is direct te vinden als je met de Bergkastel gondel omhoog komt en is maar liefst 300 meter breed. Bij het skigebied van Bergkastel Nauders zit een skipas die je ook toegang biedt tot twee skigebieden in Italië, Schöneben en Haideralm. Met gratis skibussen kom je gemakkelijk van het ene skigebied naar de ander. De grootste van de drie skigebieden is Bergkastel Nauders en gezamelijk hebben ze 120 kilometer perfect geprepareerde pisten.

Wekelijks is er een groot spektakel stuk te bezichtigen boven op de berg, de ‘Show in Snow’. Dit is een event georganiseerd door de skischool Interski Nauders, bergrestaurant de Lärchenalm en de après-ski en nightlife Yetibar. Het is een show waarin verschillende aspecten van wintersport op creatieve en spectaculaire wijze aan het publiek getoond worden. Vanaf 19:00 uur kan je met of zonder rodel de berg omhoog en van de 4,5 kilometer lange verlichte rodelbaan omlaag. Deze rodelbaan is tevens onderdeel van de in totaal 8 kilometer langste(!) rodelbaan van Tirol!

Henriblogger16 september 2014 · 10:35

Nauders is volgens mij ook een goed gebied ja. Het nadeel is wel dat je hier dan geen gratis skipassen hebt voor de kinderen. Alleen kinderen vanaf het geboortejaar 2010 krijgen hier een gratis skipas. Wel hebben ze een familie skipas waarmee je wat korting krijgt:
http://www.nauders.com/de/aktiv-erleben/skiparadies/skipasst…

karinmulders916 september 2014 · 16:11

Ja voor mij is skipas voor de kinderen voordelig toch wel een must. Het scheelt met 3 kinderen toch wel heel erg.
Hebben gekeken naar hochzeiger en op zich lijkt het ons wel wat maar miss toch iets te klein.

Zijn er nog andere ideen? Vind het altijd wel heel fijn om ervaringen van mensen direct te horen. Zegt me toch iets meer dan een algemene beoordeling op de site.

Ricardo16 september 2014 · 17:33

Mischien is serfaus ook wel wat is allemaal heel kindvriendelijk daar en heel veel rode pistes.
Zal wel iets duurder zijn dan in kaltenbach.
Maar het skigebied is ook iets groter dan hochfuen hochzillertaal.
Hochfugen kaltenbach is ook een mooi gebied maar vindt serfaus-fiss-ladis persoonlijk wat mooier

Skizoeker16 september 2014 · 17:44

Je kunt wel een groot gebied kiezen maar als er iets met je kinderen gebeurt tijdens de les wil je toch zsm bij hun zijn. Dus helemaal naar de andere kant van een groot gebied gaat toch niet. Als je s’middags wil gaan skiën kun je ook niet ver. Je moet ook weer terug. De centrale ligging van je overnachtingsdorp is denk ik belangrijker dan de grote van je gebied.

Plaats een reactie