Met de kerst naar pizol

Dit onderwerp gaat over de bestemming Pizol
karinmulders923 september 2014 · 21:53

We hebben een leuk gebied gevonden waar we 20-12 een weekje heen willen gaan met onze kinderen, ( 5,6,8). Nou is onze vraag of er ervaringen zijn in deze periode. Hoe zit het met de sneeuwval? Op deze site staat een percentage van 40% in dec maar vorig jaar lag er 40cm in het dal.

Hoe is het gebied qua ski km? En mochten we naar een ander gebied willen is dit te rijden met de auto?

We hebben er in ieder geval veel zin in

joepert24 september 2014 · 12:25

Zeker met kerst is de sneeuwval natuurlijk altijd koffiedik kijken. Doorgaans zal er genoeg liggen. Vorig jaar was het met kerst in veel gebieden in het begin nog wel een beetje spannend. Pizol gaat relatief vroeg open (al vanaf 13 december) dus kennelijk verwachten ze dat het allemaal wel zal lopen daar. Het gebied Pizol/Bad Ragaz heeft 40 km piste en veel pistes zijn boven ca 1600 m. dus dat lijkt wel ergens op. De afdaling helemaal naar het dal zal lang niet altijd open zijn (daar is het dal te laag voor).
Hier een zéér fraai bericht over pizo op 19 december 2012. Als je dat ziet, aarzel je geen moment meer :-)
http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=53&t=455…

Vanuit Pizol kun je met de auto makkelijk naar Flumserberg rijden (25 minuten). Ook skigebieden als Lenzerheide en Laax zijn binnen een uur bereikbaar.

karinmulders924 september 2014 · 13:11

Bedankt voor je reactie. We hebben een chalet in flumserberg gehuurd dat gebied was iets groter en kijken er met goede hoop op uit.

Meer reacties altijd welkom

Plaats een reactie