Ski Schoenen

Hallo allemaal,

Ik ski al vanaf mijn vierde, niet dat hiervoor belangrijk is, maar ik heb altijd skischoenen gehad die goed om mijn voet zaten. En nu had ik afgelopen jaar, ging ik de berg af en toen kwam er ruimte tussen m’n hak en de skischoen. Helpt het om mijn skischoenen op te laten vullen door gele vloeistof. Of moet ik dan nieuwe schoenen hebben? Wamt ik heb mijn bindingen al op de strakste stand staan. En het is best vervelend als je de berg af gaat en je voet gaat omhoog.

Heeft iemand een tip wat ik moet doen?

Gr. Chantal

Gele vloeistof? Je zou evt een inlegzooltje kunnen proberen maar ik zou sowieso er maar eens mee naar een winkel gaan waar men verstand van schoenen heeft.

Mijn vriendin had hetzelfde vorig jaar: van de een op de andere dag voelde ze haar voet schuiven in de schoen. Het is bekend dat binnenschoenen langzaam dunner worden, zeker na intensief gebruik. In sommige gevallen biedt een nieuwe binnenschoen dan een oplossing. Bij @Karlijn hebben we geprobeerd met glad karton wat ruimte onder de binnenschoen op te vullen, maar dat mocht niet baten.

Uiteindelijk bij een bootfitter in Frankrijk op zoek gegaan naar een nieuwe schoen (die ook wat stijver was). Een nieuwe schoen dus, die ook nog eens een maat kleiner was dan de vorige (zo gaat dat vaak met skischoenen). In haar geval paste dat nog in de binding, maar als die bij jou al op het kleinste standje staan kan ik begrijpen waarom je niet zo happig bent op een kleinere nieuwe schoen.

Maar laat je inderdaad goed adviseren door iemand die er verstand van heeft (en niet iemand die ze alleen maar verkoopt).

Hoelang heb je de schoenen al? Skischoenen zijn namelijk gemaakt van kunststof. Dit kunststof veroudert en de vorm van je skischoen kan na lang gebruik enigszins veranderen. Daarnaast slijt ook de voering van de schoen waardoor de schoen groter aan kan voelen.

Lees meer over verouderde skischoenen in dit topic: https://www.wintersport.nl/forum/topic/14366

Je kunt een zooltje laten maken zodat de schoen beter aansluit, echter je kunt ook op zoek gaan naar een schoen die (weer) volledig aansluit. Het beste kan je even je schoen meenemen naar een echte bootfitter, die kan je op basis van je schoenen (en voeten) je beter advies geven.

Zie voor bootfitters de verschillende topics: https://www.wintersport.nl/zoeken?ie=UTF-8&hl=&sites…

''Powder to the people''

Ik heb m’n schoenen al een aantal jaar, ik weet zelf niet meer hoelang. Maar ik zat er al over na te denken om nieuwe ski schoenen aan te schaffen, maar ik zit te twijfelen zal ik dat in Nederland doen? Of in Zwitserland, want daar gaan wij altijd naar toe. De schoenen die ik heb, die hebben andere mensen ook gehad ik heb ze tweede hands gekocht bij de winkel die nu failet is. Als ik hardere schoenen heb dan nu die kunnen toch wel in alle ski’s of moet ik dan ook andere ski’s aanschaffen?

Graag antwoord terug als het kan.

De hardheid van de schoen (flex) maakt niet dat je andere bindingen of ski’s nodig hebt. Als je een andere maat neemt in principe ook niet al zit er wel een limiet aan de aanpassingsmogelijkheden van een binding. Maar dit is normaal geen probleem.

je zegt dat de bindingen al in de strakste stand staan. Bedoel je daarmee de schnallen die op je skischoen zitten (die dingen waarmee je de schoen sluit)? Dan klinkt het alsof je schoenen te groot zijn. Nieuwe schoenen dus…en daarvoor hoef je geen andere ski’s te kopen zo lang de schoenen maar in de binding van je ski passen. Even kijken naar de boot sole length (in mm, staat onder of op zijkant schoenzool). eventueel de bindingen op je ski’s aanpassen of opnieuw laten plaatsen.
Of een goed excuus om je man/vriend/oma ervan te overtuigen dat je nieuwe ski’s cadeaut mpoet krijgen voor kerst :)

Off topic: paragliden is gaaf! Vlieg je ook zelf (dus zonder tandempiloot)?

@hessel

Ik weet het paraglyden is gaaf, dat heb ik al een keer gedaan. Nee ik vlieg niet zelf ik heb er wel een tandempiloot bij. Het is bij mij ook allemaal gefilmd met een GoPro. En dat is zeker nog voor herhaling vatbaar. Ik heb afgelopen zaterdag nieuwe skischoenen gekocht Salomon’s. Ik hoop dat ik daar geen problemen mee ga krijgen. Ik ga zeker geen nieuwe ski’s halen die zijn mij te duur gewoon huren en goed laten waxen. In nederland je ski’s laten waxen dat heeft geen zin heb dat ook een keer laten doen toen ik nog eigen ski’s had, maar het is beter dat je je ski’s laat doen waar je op vakantie gaat, daar weten ze beter de weersomstandigheden.

Hier nog een skischoenvraag:

Ik heb vorig jaar mijn 1e skivakantie gehad op huurschoenen en -ski’s.
De schoenen zaten om mijn benen perfect, maar qua schoenmaat (38/39) aan de grote kant (Hollandse fietsbenen haha). Het waren Head cube (8 ?) dames schoenen.

Het grote voordeel vond ik dat deze schoenen behalve clips een klittenband aan de bovenzijde had die je eerst vast kon maken en dan de clips.

Ik ben nu indoor aan het lessen en loop tegen het zelfde probleem aan.
De schoenen zitten om mijn benen erg strak (lees, hulp nodig met het dichtmaken van de clips), maar aan de voet goed tot ruim.

Omdat ik graag verder wil met skiën en nog liever van dit probleem af wil, wil ik graag zelf schoenen aanschaffen. Zijn er bij voorbaat al merken waar ik niet naar moet kijken of juist wel.

Ik ga sowieso passen en aanschaffen in de winkel (omgeving Groningen) maar een beetje huiswerk doen kan nooit kwaad toch.

⛷🎿

@Ilona2

Dus de buckles op je skischoenen kan je maar je vast op het uiterste tandje? Op zich is het normaal dat skischoenen enorm straks zitten rond je been. Het kan best zijn dat je behoorlijk wat kracht moet zetten om die buckles te sluiten.

Normaal kan je die tandjes trouwens verplaatsen, maar ik weet eigenlijk niet of je dat bij huurbotten ook kan vragen. Bij sommige schoenen heeft de sluiting ook een schroefsysteem waarbij je het onderdeel waarmee je de buckle aanspant langer kan maken.

Maar goed, eigen schoenen: top idee! Het is de beste investering die je kan doen bij het skiën.

Merk, model, flex, snufjes, prijs, dat is allemaal bijzaak. De hoofdzaak is dat een schoen goed moet zitten. Strak en zeker niet te ruim. Als je gewoon rechtop staat moeten je tenen de voorkant van de schoen raken. Wanneer je voorwaartse druk gaat zetten moeten je tenen een beetje loskomen van de voorkant en mag je ze een beetje kunnen waggelen. Dus gewoon passen bij een specialist is de boodschap!

Ga langs bij een bootfitter.
Zij kunnen het beste zien aan je schoen of het nog waard is om eraan te sleutelen.
Tegen mij vertelde ze dat de hak van mijn binnenschoten evt nog kon worden ingepakt met een soort kunstof waardoor de hak wat strakker zou komen te zitten. Als de buitenschoen nog goed is kan een andere binnenschoen een optie zijn maar of je dan veel goedkoper bent dan een hele nieuwe schoen?
Maar misschien is een zooltje al de oplossing.

@togi ik heb nog geen schoenen ik wil graag schoenen aanschaffen

⛷🎿

@Ilona ga eens naar Snowlimits n Groningen. De shop bij de indoor ski rollerbaan in Kardinge zij hebben een redelijke collectie schoenen…
Daar hebben ze meer dan gemiddeld kennis en ervaring. Ook kunnen ze aanpassingen doen als de schoenen nog net niet perfect zitten.

@spam daar heb ik momenteel skiles en er staat een afspraak voor zondagmiddag

⛷🎿

Zondag geslaagd met schoenen. Gisteren eerste les op eigen schoenen wel even wennen maar komt vast goed

null

⛷🎿

Plaats een reactie