een gebied waar genoeg sneeuw ligt

normaal gezien gingen we in de kerstvakantie op een shortski in La Bresse (in de vogezen) maar omwille van gebrek aan sneeuw en de weersvoorspelling ziet er ook helemaal niet goed uit dus besloten we maar om richting de alpen te trekken maar nu zie ik dat er daar ook helemaal niet veel sneeuw ligt! kent iemand een gebied waar nu al veel sneeuw gevallen is?

https://www.wintersport.nl/weersneeuw/sneeuwverwachting…

Als ik dit zo bekijk, zou ik m’n geld inzetten op Zwitserland.

https://www.wintersport.nl/skigebieden

Normaal kan je hier de sneeuwhoogte zien van de skigebieden, maar dat lijkt (in ieder geval bij mij) niet te werken :(

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

bedankt! :)

Ik trek zelf naar Sölden.
Ben helemaal geen specialist ter zake, maar het lijkt mij dat je het best in de gletsjergebieden zoekt momenteel…

@Sneeuwbaard, gaan we naar kijken!

Click. Click. Peace

@Lien

Gebieden waar het momenteel goed toeven is:

  • Val d’Aosta (Breuil Cervinia)
  • Schnalstal (bijna alles open!)
  • Sulden am Ortler (veel open)
  • Obergurgl/Hochgurgl

Oftewel, het is echt heel slecht in de Alpen. Bovenstaande gebieden zullen waarschijnlijk niet zo druk zijn als de standaard Oostenrijkse gletschergebieden. Je moet je afvragen hoe leuk die zijn momenteel. Ooit eens in Kaprun geweest in een kerstvakantie zonder sneeuw. Je kunt skiën, maar echt leuk is anders. Veel te druk namelijk.
Bovenstaande gebieden hebben voldoende sneeuw momenteel en zullen niet al te druk zijn, behalve wellicht Obergurgl/Hochgurgl.

Even a bad day skiing is better then a good day at work

Alles dicht bij de hoofdkam denk ik.
Sölden/Gurgl/Zermatt/Moritz

Moet het per se in de Alpen zijn? In Noorwegen en de Pyreneeën is het momenteel veel beter namelijk!

❄️

Val thorens, 95 % open!

Als je kilometervreter bent Val Thorens of Sölden, daar is bijna alles open.

@sjakie - volgens sneeuwhoogte zijn er slechts 52 van de 80km open in Val thorens, in het hele gebied mag je blij zijn als er 50% open is… Maar ze geven van de week wat sneeuw, dus misschien dat er dan ineens de meeste open gaat

Wij zijn ook nog steeds aan het uitkijken waar we de nieuwjaarsweek gaan doorbrengen.
Frankrijk, Oostenrijk of Italië… het speelt geen rol als er maar voldoende van dat witte goud is :-)

Breuil-Cervinia heeft nog steeds goede papieren. Ligt zeer hoog (dorp op 2100 meter) en de gletsjer van Zermatt is er natuurlijk ook nog.

@Thomas andere pistes in Sulden am Ortler gaan waarschijnlijk ook met de kerstweek open, maar het wordt daar wel 8 graden vrijdag volgens bergfex! (op deze site staat dat het maar 5 is)

Saas Fee en omgeving :)

Not all who wander are lost

Als je naar La Bresse ging, Winterberg is qua grootte vergelijkbaar (zelfs groter), ongeveer even ver weg (Weet niet waar je woont, maar minder ver dan de alpen in ieder geval), veeeeel betere liften en redelijk veel open op dit moment. De vraag is alleen of het eind deze week veel gaat regenen en de sneeuw dan erg smelt. Als dat niet zo is zijn er waarschijnlijk prima condities met de kerst want het weekend gaat het er weer vriezen.

ha Forumgangers,
Aankomende Zaterdag vertrek ik naar de alpen, we hebben gelukkig nog keuze tussen 2 gebieden waar we heen gaan. Waar denken jullie dat de beste condities zijn? Sankt Moritz of Saas-fee? Ik zie alleen dat Saas-fee wel weinig geopende pistes heeft, of zullen die nog open gaan?
Alvast dank

#wintersport verslaafd

@Lien: Noorwegen

Vergeet niet dat het seizoen in veel gevallen pas vrijdag echt gaat beginnen en dat ze wellicht pistes aan het “sparen” zijn voordat de grote drukte komt, staar je niet te veel blind op het aantal liften wat nu al open is.

Welk van de twee gebieden je moet kiezen weet ik ook niet.

Hier in Noorwegen is inderdaad de afgelopen week behoorlijk wat sneeuw gevallen (daarvoor was het alleen maar koud en droog) maar tot nu toe is er nog maar weinig open. De prioriteit ligt hier bij de loipes en niet het piste skiën.

Een gebied waar gegarandeerd sneeuw ligt en blijft liggen is snowworld zoetermeer of landgraaf.

Plaats een reactie