Vervangbare zool skischoen informatie

Ik heb enkele vragen, ik gebruik mijn skischoenen enkele malen per week en heb gisteren gemerkt dat mijn skischoen lichtjes op en neer bewoog in mijn voorste binding.

Na de lessen even gekeken en inderdaad heb ik ruimte tussen het low friction gedeelte van de binding en mijn skischoen. De skischoen zal dus afgesleten zijn. Ik weet dat 20mm de ISO hoogte is voor het neusstuk en 30 voor de hiel, maar vanwaar moet ik dat dan meten op mijn skischoen hoeveel er af gesleten is? De schoen op een vlak oppervlak zetten en dan meten van het voorste uiteinde tot het oppervlak?

En weet iemand waar ik nieuwe zolen kan bestellen? Ik heb even gegoogled en kom enkel op amerikaanse webwinkels uit, misschien iemand die ervaring heeft?

Mijn skischoen is een Lange RX 130 met vervangbare ultra grip zolen. Op de foto gaat het dus over het witte deel onderaan de skischoen. Daar zit de ruimte met de skibinding.

null

Valt daar niet een nieuw klein zooltje erop te lassen / lijmen door een wintersport/skiwinkel specialist ? Of wellicht dat die voetstukjes (teen of hak) te vervangen zijn ? Ik zou zeggen even navragen bij de skiwinkel waar je ze gekocht hebt.

Ik heb (custom) skischoenen waarin het hakstuk en teenstuk eenvoudig te vervangen zijn mochten ze te versleten zijn nl. Kan me voorstellen dat dit ook bij andere merken in meer of mindere mate kan of zou moeten kunnen.

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Deze zooltjes liggen in heel veel winkels gewoon klaar ;-) In alle winkels waar ik Frankrijk gewerkt heb hadden we dozen vol. Dus gewoon even bij je skiwinkel langs.

Verder kun je het op het oog zien of ze zijn afgesleten. (En heeel soms is het ook een fout afgestelde binding, welke bindingen heb je?)

Click. Click. Peace

Ik heb problemen gehad met mijn teenstuk. Na jarenlang gebruik is deze doorgescheurd en uiteindelijk een stukje aan de voorkant afgebroken. Hiervoor ben ik naar de winkel (schreuders in Leerdam) gegaan. Komt vaker voor en deze hak en teen stukken zijn, mits ze met schroeven vastzitten makkelijk te vervangen. Hij gaat ze voor me bestellen en stuurt ze daarna naar me op. Even erop schroeven en klaar is kees! Dus even langs de winkel zou ik zeggen!

Ben bij een Lange dealer langs geweest met al mijn skis en deze schoenen. Op de ene binding had ik het al wat minder dan op de andere. Er is een nieuw teen-stuk besteld. Al ben ik er nog niet gerust in, de bootfitter heeft even een nieuwe schoen van Lange in mijn lat gestoken en ook daar was er ruimte (minder uiteraard). Dit weekend keer ik terug op afspraak. Nu moet ik wel morgen slalommen op deze manier…
@Rogier de bindingen zijn de standaard bindingen op mijn Elan SLX amphibio van 2013/2014. Zo uit het hoofd denk ik dat dat een EL 11 binding is, zo een fusion binding. Dat zijn dus allemaal Tyrolia bindingen, ook die op m’n Fischer RC4 WC RC RT 2013/2014. Dat is ook een type 11 Tyrolia binding denk ik. (kan niet controleren want ik heb ze achtergelaten in mijn vaste ski shop, morgen is de gediplomeerde ski technieker aanwezig en die neemt een kijkje. Net voor mijn training ga ik ze ophalen en gaan luisteren.

Dat zijn gewone standaard piste binding, dus geen freeride bindingen, daar ligt het zelden/bijna nooit aan. Maar goed dat je de technische man van de winkel er even naar laat kijken. Zo blind advies geven is lastig. Maar dit is in ieder geval geen binding waar je de hoogte van de voorbak kunt aanpassen zoals sommige Salomon bindingen en alle Marker freeride bindingen.

Click. Click. Peace

Ik zou ook even goed naar de binding laten kijken want ik heb precies hetzelfde gehad op mijn elan ski met el12 fusion binding.
Er waren 2 schroeven losgekomen/dolgedraaid van de voorste binding waardoor de ski ging zwabberen.
De 2 schroeven zitten in het plastic gedraaid en dat is een zwak punt als je een sportieve skieër bent.

Hoge bomen........lange latten!

Ben naar 2 gediplomeerde bootfitters en ski-techniekers geweest en nog steeds niemand die er iets zinnigs over kan zeggen, alleen maar dat er inderdaad veel verticale speling is. Verschillende ski’s geprobeerd, maar blijkt het meest op mijn SLX. Ook nieuwe schoenen in de ski geven hetzelfde resultaat. Vanmiddag komt iemand van Elan zelf kijken. Ik ga jouw probleem met de 2 schroeven ook doorgeven.

Plaats een reactie