Thuis? En na hoeveel uren/gemiddelde snelheid?

Net thuis na 16 uren onderweg voor 980 kilometer! De eerste helft van Duitsland file file file en vervolgens tussen Frankfurt en Keulen nog een waar sneeuwdumpje met witte autostrade en stapvoets verkeer. Maar kom, het was een superweek en we zijn gezond en wel thuis

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Ik heb gisteren op facebook toch weer behoorlijk veel ellende gelezen van terugkerende skiers.Achteraf gezien ben ik dus blij dat wij donderdag al moesten terugkeren.We waren op 6,5u thuis uit Lermoos.

Gistermiddag al om kwart over twee thuis: 9 uur over 800 km. Geen meter file gehad!!
Vroeg opstaan en slimme routekeuze loonde zich.

Zaterdag 27 dec. terug gereden( vertrek 9.30) uit Sulden (Italie) de eerst 50 km (door de bergen) gingen voorspoedig… Nabij Rechen Begon het ligt te sneeuw maar goed te doen. De heenreis lag er geen sneeuw maar de Fernnpas route is zowiezo een drama als je aan vakantietijden vast zit.
Dus daar gingen we niet naar toe… Door de Arlbergtunnel en tsja daar begon de serieuze sneeuw… Kruipend verder totdat we van een vriend uit Wiesbaden ( waar we gingen overnachten) het bericht kregen dat het we van de autobaan af moesten omdat het allemaal vast stond… En nog iets opvallends hij vertelde dat de binnen wegen vaker eerder en beter schoonwaren dan de autobaan. Bovendien zei hij ook dat als je een hotel moest zoeken dat vanaf een binnenweg beter lukt dan vanaf de autobaan. Niet geheel onbelangrijk… Wij eraf en binnendoor naar Stuttgart geslingerd. En de wegen waren schoon en konden op veel plekken gewoon 80 rijden. Bij Monsingen nog een flinke sneeuwdump gehad maar al met al waren we om 20.30 in Wiesbaden… Veel mooie plaatjes gezien en ach de heenweg duurde langer zonder sneeuw. Overigens was de vakantie fantastisch!

Wij hebben er op de heenweg 17uur over gedaan en op de terugweg 15uur

Ja klopt! het was echt een fantastische week vonden wij ook. En voor heel het gezin! Prachtige plaatjes, …
Waren ook vroeg vertrokken, maar de routekeuze liet dus te wensen over :-)

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Afgelopen vrijdagmiddag om 16.00 uur gaan rijden. Eerst 3 kwartier stapvoets door het dal en daarna nog fikse file tussen Memmingen en Ulm, maar daarna kunnen knallen en om 2 uur 's nachts thuis (midden van het land) met gem. 100 km per uur. Dus dat vond ik gezien de vertraging bijzonder netjes en ook deze manier van rijden beviel ons prima.

Vrijdagochtend om 09.00 vertrokken uit Flachau om de zaterdagdrukte te mijden. 950 km in minder 10 uur gereden met een 7 en 10 jarige op de achterbank, zonder harder dan 130 te rijden. De heenweg in 2 dagen op 24/25 dec. gedaan met een overnachting in Duitsland, zonder file. Volgend jaar weer, als het lukt om het te regelen.

Goede tips allemaal! Wij waren gisteren voor de drukte de dalen uit maar de miserie begon in Duitsland. Eerste keer dat we met oudjaar gingen dus geen ervaring met deze enorme drukte.

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Meer dan 20 uur over de heenweg gedaan naar La Plagne! :( Sneeuwkettingen voor het eerst gebruikt omdat er meer dan 40 cm op de weg lag. Een complete chaos! Geen sneeuwschuivers of wat dan ook. Nog geluk gehad dat we niet moesten overnachten in de auto of in sporthallen.

Terugweg trouwens 12

Plaats een reactie