Fisher motive 80 op lichaamslengte

Ik ben op de markt om de Fischer motive 80 aan te schaffen.

Nu vraag ik mij af voor welke lengte ik het best kan gaan. ik ben zelf 1.79 lang bij +/- 80 kilo. en verkeer in een goede lichamelijke conditie.

Momenteel ski ik de Head Supershapes met een lengte van 165 en een radius van 11,4 meter. ik vind de ski geweldig skien op een vers geprepareerde harde steile piste. Fantastische kanten grip, super carven. Echter wanneer de omstandigheden zwaarder worden vind ik deze ski erg vermoeiend. hij vereist zeer veel kracht. Vandaar dat ik op zoek ben naar iets anders.

Ik zal de ski voornamelijk op de piste gebruiken en af en toe is een uitstapje naast de piste maken.

graag jullie advies / ervaring.

Gr,

Robbert

Je weet niet wat je niet weet.

He Robbert,

Ik heb zelf ook de Fischer motive 80 aangeschaft,en heb er van genoten afgelopen weken.
Voor mij een super ski, op de piste als het verspoord terrein .
Ik ben 1.80 m en heb de lengte1.75 genomen naar mij idee is dat prima!!
Succes met je keuze

peet3972

Ben zelf 1.90m en ongeveer 84kg en heb de ski genomen in de 1.82m lengte.
Paar weken geleden voor het eerst op geskied en beviel zeer goed. Kwam van een relatief oude en dunne ski af (head cyber x70). Merkte op een strakke piste niets van de extra breedte van 80, de kantenwissel gaat prima.
Wat ik wel goed merkte ten opzichte van mijn oude skies was dat bij een verspoorde piste of bij een dalafdaling de skies veel beter konden omgaan met hopen sneeuw. Mocht je nog twijfelen niet doen.
De ski heeft een rocker dus je mag hem gerust iets langer pakken.
Heb je al op de website van Fischer gekeken welke lengte ze je adviseren bij jouw profiel?

Advies: 1.82
Ik ben ook 1.79 m, ongeveer 75 kg, en ik twijfelde eerst ook over de lengte van de Fischer motive 80. Ik heb toen 1.75 aangeschaft. En hoewel ze erg goed bevielen, had ik toch het gevoel dat ik ze wel een maat langer had kunnen hebben. Vervolgens heeft mijn vrouw de mijne van 1.75 overgenomen, en heb ik ze alsnog in 1.82 gekocht. En geen spijt van gehad. Wat een fijne ski’s! Sinds ik de FM80 heb, ben ik zelfs papsneeuw leuk gaan vinden.

Bedankt voor alle tips en adviezen.

Na een bezoekje aan Norbert Maier, waar zij mij ook nog van wat advies hebben voorzien, voor de 1.68 gekozen.
De Motive’s online besteld op skitreff, wat uit ervaring van mede forum bezoekers toch een betrouwbare webshop moet zijn. Zij bieden tegen zeer scherpe prijzen hun skies aan. Ik heb ze nu voor 299 euro besteld. mijn Supershapes worden door een vriend over genomen voor een zacht prijsje.

Mocht je nog opzoek zijn, op skitreff zijn ze nog beschikbaar.

18 maart vertrek ik voor een weekje naar Altenmartk en zal er voornamelijk geskied worden in Flachau en Zauchensee. Ik ben na alle positieve verhalen zeer benieuwd hoe de Motive’s skien

Ik zal bij terugkeer in Nederland mijn bevindingen online zetten.

Nogmaals allemaal bedankt!!

GR,

Robbert

Je weet niet wat je niet weet.

Ik denk dat je met 168 veel te kort bent gegaan. Ik hoop dat je er plezier van hebt, maar ik denk dat je met de 175 of 182 veel meer plezier had gehad.

Wat vinden jullie zelf het grote voordeel van meer lengte dan?

Ik heb zelf nooit een allmountain ski geskied. Bij Norbert Maier kwam men met de opmerking dat wanneer je naar maar lengte gaat dit ten koste zal gaan van het draai gemak en de wendbaarheid van de ski.

Ik denk dat ik mijn keuze met een Mail naar Skitreff nog wel kan aanpassen naar 1,75 bv daar ik ze gister heb besteld en de bestelling waarschijnlijk maandag verwerkt zal worden.

Je weet niet wat je niet weet.

Meer stabiliteit en meer drijfvermogen…

Ski’s met rocker hebben op een harde piste een kortere effectieve lengte, dus die mag je best wat langer nemen

Precies, ga langer. Ze zijn al enorm makkelijk en speels van zichzelf en het voordeel in losse sneeuw is groter.

Ik denk dat je er goed aan hebt gedaan.
Ik kom van salomon parabool ski’s op lichaamslengte 1.80 en ski nu op nieuwe all mountainbike salomon enduro xt800 175cm op advies hier ingewonnen…

Hadden zeker 168cm mogen geweest zijn. Dat zou perfect geweest zijn.
Maar moet niet klagen want had maar moeten gaan testen alvorens te kopen.

Succes, Ruud.

Ik heb de 12/13 versie in 1.75 en ben zelf ~1.80, na een aantal jaar simpele beginners ski’s gehuurd te hebben en ervoor een Rossignol Z6 in 1.70 gehad te hebben moest ik eerlijk gezegd wel even wennen. Vooral de achterkant leek overal achter te blijven haken op bospaadjes en smallere stukken. Sindsdien in techniek aardig vooruit gegaan en merk niets meer van de lengte. Testen en het misschien even de tijd geven om te wennen lijkt me het beste advies, maar omdat je ze al besteld hebt zou ik zelf voor de 1.75 “blind” gaan.

Al denk ik dat 1.68 ook niet direct een miskoop is en wellicht net wat fijner voor het kortere werk door de wat kleinere radius.

Ik heb na een mail naar Skitreff de omzetting gedaan. zij zullen mij nu de 1.75 leveren. ik hoop dat ik hier een goede keuze mee maak. Ook een vriend van mij (jaren skileraar) in Oostenrijk raadde mij de 1,75 aan. zijn quote " op snelheid lekker stabiel joh"

ik kijk erg uit naar de levering en het testen van de ski. ik hou jullie op de hoogte van mijn bevindingen.

Je weet niet wat je niet weet.

Testen en het misschien even de tijd geven om te wennen lijkt me het beste advies

+1

De meeste mensen hier zijn echt angstig voor een paar cm langer of een paar mm breder. Met de hoeveelheden rocker (tip en tail) die ze er tegenwoordig in stoppen wordt de effectieve kantenlengte alleen maar korter. Als je dan een ‘te korte’ ski kiest wordt deze erg onrustig en in sommige gevallen zelfs onhandelbaar.

When life gets too complicated.... SKI

Daar zal Norbert Maier ook wel gelukkig mee zijn. Eerst je uitgebreid door hem laten adviseren en zijn tijd in beslag nemen en daarna het zootje bij Skitreff bestellen. Hulde!!

Hee Bob,

Misschien zijn er ook nog mensen die eerlijk en transparant zijn. Ik heb ze gewoon verteld dat ik geen 500+ kan neerleggen voor een paar skietjes. Zij konden mij de prijs niet bieden waarvoor Skitreff ze aanbiedt. De prijs kwam zelfs niet in de buurt. Voor een paar 10tjes meer had ik graag de lokale specialist de order gegund.

Maar bedankt voor je voorbarige reactie ;)

Je weet niet wat je niet weet.

Misschien zijn er ook nog mensen die eerlijk en transparant zijn. Ik heb ze gewoon verteld dat ik geen 500+ kan neerleggen voor een paar skietjes. Zij konden mij de prijs niet bieden waarvoor Skitreff ze aanbiedt. De prijs kwam zelfs niet in de buurt. Voor een paar 10tjes meer had ik graag de lokale specialist de order gegund.

Robbert-010 op 2 mrt 2015 15:16

Als je dat er gelijk bij vermeld had was de reactie van @DeBob je bespaard gebleven!

When life gets too complicated.... SKI

@Robbert-010

Beste Robert, Jij bent gewoon voor de goedkoopste leverancier gegaan die je op internet kon vinden en daar is echt helemaal niets mis mee want we willen allemaal zo goedkoop mogelijk onze spullen kopen (inclusief Norbert Maier).

Waar het om gaat is dat Jij zegt dat dat je geen 500+ kan neerleggen maar als je dat vooraf aan Norbert Maier had verteld en dat je de ski’s voor 300 euro in Duitsland zou kunnen kopen had je hem de kans gegeven onmiddellijk “ja of nee” op jou voorstel te zeggen. Nu laat jij je door die Norbert uitgebreid adviseren en aan het eind van het advies kom je met je voorstel, ja gek dat Norbert zegt “bekijk het er maar mee”.

Overigens betwijfel ik zeer, wanneer je alles bij elkaar optelt of je echt zo goedkoop uit bent want inclusief verzendkosten, in NL bindingen af laten stellen kom je aardig in de buurt van de 350. Als ik je nu vertel dat je deze ski’s bij Wim Jaquet voor 330 en bij de skiwebshop voor 340 euro koopt lijkt het mij dat je geen bijzonder goeie deal hebt gedaan om nog maar te zwijgen als de ski’s beschadigt bij je thuis afgeleverd worden en je ze weer terug moet sturen.

Maar toch heel veel plezier er mee en ik hoop dat je lekker veel sneeuw hebt.

Vorige week mijn nieuwe Motive 80’s uitgebreid getest op wintersport.
Wat een heerlijke skies zijn dit. uiteindelijk de 1.75 geleverd gekregen. Vanaf het eerste moment dat ik hier op stapte gaven ze mij veel vertrouwen. De ski draait zeer makkelijk, zowel geslipt als gesneden bochten zijn geen enkel probleem. Ook wanneer de omstandigheden in de middag wat minder worden en de sneeuw wat zachter blijft de ski prima skien. de Motive’s vragen weinig kracht wat relax cruisen makkelijk maakt. Wanneer de snelheden hoger oplopen en je zelf wat meer in de ski stopt blijft deze zeer stabiel en behoudt zijn grip.

Al met al niets dan lof voor deze motive’s

Bedankt voor al jullie tips en adviezen.

null

Je weet niet wat je niet weet.

Graag gedaan.

Beste @robert-010 Even onder ons. Ik kan het niet goed zien maar volgens mij moet je veel meer naar voren. Druk je scheenbeen meer tegen de lip van je schoen tijdens het skiën en druk de bal van je voet voor in de bodem van je schoen.Als je die druk hebt tijdens het skiën sta je goed.En zo gebruik je de HELE kanten van je ski.Heb je meer grip en wordt skiën lichtvoetiger en dan natuurlijk de hoog laag beweging met je knieën zodat draaien makkelijker is en eleganter.Zo zal je NOG meer plezier beleven aan je nieuwe ski’s. Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik je deze kleine aanwijzing geef. Zo Ja dan is het nu te laat

Plaats een reactie