Zoeken en boeken accomodatie, welke website

Welke websites kunnen jullie mij aanraden waar je kunt zoeken en eventueel ook boeken van een accommodatie. En dan niet een of andere dure hotelsite maar ik zoek een pension, zimmer, of eenvoudig hotel in Oostenrijk. Bij voorkeur een zoeksite die niet gelinkt is aan een enkel skigebied maar in heel Oostenrijk zoekt. Zoiets als Tiscover.com. wat ik voorheen vaak gebruikte. Zijn er daar nog meer of betere van?

Ik denk dat dat lastig wordt.
De meeste mensen bepalen eerst het gebied waar ze naar toe willen, om vervolgens via een aan het gebied gerelateerde site naar accommodaties te zoeken.
Anders raak je al snel het overzicht kwijt.

Rob

Moah, daar zijn er genoeg van hoor. http://www.chalet.nl http://www.casamundo.nl http://www.micazu.nl zijn voorbeelden. Maar even googelen doet ook wonderen :)

Ik heb zelf een aantal keer gebruik gemaakt van; http://www.booking.com (last minute kun je hier vaak mooie deals uitslepen)
en ook best vaak http://www.belvilla.nl (niet in oostenrijk maar wel andere bestemmingen)

Op die eerste kun je op de kaart zien waar de accomodaties zich bevinden, die tweede heeft van alles (appartementjes voor 4 personen tot reusachtige villa’s voor 50 man) door heel Oostenrijk. Je kunt dan per provincie zoeken etc…

Wat ik verder handig vind aan booking.com is dat je direct een mail kunt sturen naar de eigenaar van het hotel/pension/villa etc.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Airbnb

Bedankt voor de reacties en de tips.
Daar kan ik zeker wat mee.

Als ik weet naar welk skigebied ik ga / wil dan begin ik met Google om te kijken welke hotels er zijn en welke het best liggen. Vervolgens zoeken met de bekende tools of gewoon rechtstreeks met het hotel mailen. Vaak hebben de diverse websites maar een selectie van kamers beschikbaar en als je rechtstreeks boekt heb je dan meer keus. Wat je naar mijn mening in ieder geval niet moet doen is via touroperators zoeken…hun aanbod is vaak zeer beperkt en richt zich alleen op de voor hun interessante gebieden.

Google maps. Zoekterm ingeven in de plaats v bestemming, kun je ook gelijk zien waar je accommodatie ligt. En dan ook direct naar de site en mailen met t hotel. Zo vind je toch vaak hotelletjes die nergens via Nederlandse sites te vinden zijn of Booking

Laatste jaren mail ik altijd een VVV van het gebied waar ik naar toe wil met mijn wensen. Krijg over het algemeen binnen 48 uur wel een aanbieding of 10-15. Daar zitten dan echt leuke aanbiedingen bij en soms zie je ook opties die je niet zomaar op een vakantiesite vind.

Ik gebruik altijd google. Volledig inzoomen en dan komen alle appartementen, hausen, hotels te voorschijn. Alle info zoals website en mailadres zijn dan beschikbaar. Op deze manier ben je veel goedkoper af.

Laatste jaren mail ik altijd een VVV van het gebied waar ik naar toe wil met mijn wensen. Krijg over het algemeen binnen 48 uur wel een aanbieding of 10-15. Daar zitten dan echt leuke aanbiedingen bij en soms zie je ook opties die je niet zomaar op een vakantiesite vind.

Mart2 op 20 jan 2016 08:44

Klopt, doe ik ook vaak; vooral in Zwitserland hebben ze dit iha heel goed geregeld.
Een mail naar het VVV met je wensen en meestal had ik binnen een dag de nodige offertes binnen.

Rob

Nogmaals dank voor alle reactie’s.
Ik heb uiteindelijk gezocht en geboekt via Tiscover.com wat ik ook anderen van harte kan aanbevelen.
Deze snelle en makkelijke op de Alpenlanden gerichte “zoek en boek site” biedt acco’s aan in alle soorten en prijsklasse’s.

Topic was dus niet nuttig? Want Tiscover noemde je zelf al… ;)

Begrijpelijke reactie Anki.
Topic was zeker wel nuttig en ik heb alle aangeraden sites ook bezocht.
Verrassend genoeg bleek uiteindelijk het voor mij aloude Tiscover toch het beste aan mijn wensen te voldoen.
Vroeger gebruikte ik het voor louter opzoeken van acco’s (ben een aantal jaren niet meer geweest).
In al die jaren is de site flink gemoderniseerd en verbeterd en is ook het boeken voortaan een fluitje van een cent.
Het heeft wel wat weg van Booking.com maar is minder schreeuwerig, meer gericht op de Alpen en ik heb de indruk dat de eenvoudigere, goedkopere acco’s er wat makkelijker te vinden zijn dan op booking.com en de meeste andere site’s.

Ik boek altijd via http://www.bergfex.com , mooi overzicht van welke accomodatie nog vrij is voor je gekozen periode. Tevens link en prijsindicatie van hotel, pension, B&B, kamer.

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Boek al jaren al mijn vakanties via marktplaats. Legio aanbod via " vakantie" en dan doorschakelen naar land en gebied. Meestal ook nog goedkoper en extra kosten ook dikwijls niet aan de orde.

Hen48

Ik “zweer” al jaren bij Tiscover, al kreeg ik afgelopen week het verzoek van de appartementsverhuurster om vervolgens toch direct bij hun te mailen ('t was dan ook de 2e keer dat we kwamen en we willen volgend jaar terug).
Reden: Tiscover vraagt blijkbaar een hoge provisie van de verhuurders.
Vooral bij herhaald boeken kan rechtstreeks benaderen van een verhuurder dus nog wat euro’s voordeel opleveren. Nadeel is wel dat je zelf wat meer handelingen moet verrichten en je niet direct een mooi beeld hebt van het bedrag wat de reis gaat kosten.

Dat zal bij sites als Booking.com, Trivago, etc niet anders zijn denk ik.
Als je tegenwoordig in het toerisme je doelgroep wil bereiken dan ben je steeds meer afhankelijk van dat soort sites.
Die hebben een enorme aantrekkingskracht en een groot bereik en daar betaal je als ondernemer dan ook voor. Als je (nieuwe) klanten zoekt zijn dit bijna onmisbare tools.
Voor bestaande klanten kunnen ze gemist worden uiteraard.

Plaats een reactie