Whistler trip report

Zo inmiddels een paar dagen in Whistler. Afgelopen zaterdag aangekomen na eerst even Vancouver te hebben verkend. Is de moeite waard om ook ff te zien. Zaterdag met de bus in 1.5 uur naar Whistler gereden. Werden afgezet voor ons appartement. Prima hut, vlakbij beide opstap plaatsen naar zowel Whistler- als Blackcom Mountain. Was een druk weekeinde met heel veel amerikaanse jeugd ivm Marten L. King day. Whistler Village lijkt dan op Lloret de Mar.

Zondag eerste verkenning op de pistes. Sneeuw lag er zat, sterker nog dat viel er genoeg. De temperatuur ging wel omhoog later die dag en dat is regen in het dorp. Geeft ff wat veel water en smurrie. Wachtrijen bij de liften zijn er dan ook maar wat gaat dat relaxed! Iedereen praat wat en alles gaat netjes zonder gedrang om de beurt. In de restaurants schuif je aan bij anderen aan tafel en je hebt gelijk een gesprek. Wij houden er wel van. Maandag en dinsdag kwam de zon er ook een beetje bij terwijl er in de nacht weer een 20cm fresh bij was gevallen. Heerlijk met alle liften open. We hebben nog bijna 10 dagen te gaan hier en dat is geen straf. Nemen nu eerst een paar dagen les om te poederen.

Uiteten gaan kan je hier geweldig met 90 restaurants in het dorp. Op de berg is dat veel minder, er zijn geen echte hutjes zoals in Oostenrijk. Alles is goed georganiseerd en netjes. Het dorp heeft 3 supermarkten van groot tot klein. Prijsniveau is stevig te noemen. Uiteten gaan soms goedkoper! Feesten kan hier ook erg goed in bars en clubs. De sfeer is erg relaxed en het dorp maakt een gezellige indruk.

Voor de liefhebbers: dit seizoen als 601 cm sneeuw! De base is nu 203 cm. Donderdag wordt weer powderday met ruim 30 cm in de voorspelling!

Zodra we thuis zijn een lang report met foto’s.

Ben je ook op de huisberg van Vancouver geweest
Tijdens familie bezoek heb ikj een dag Grouse Mountain gedaan
Was wel een winter met heel veel sneeuw, downtown Vancouver lag toen ook veel sneeuw

Nee, dat hebben we niet gedaan. Alleen een dagje door de stad zelf gewandeld. In Vancouver City hebben ze, volgens de eigenaar van de B&B waar we zaten, nog geen sneeuw gezien. Wel veel regen.

Gave trip! Veel plezier nog in ieder geval. Blijf je wat betreft skien alleen in Whistler of ga je nog lager afzakken naar bv sunshine village?

Canada, iets met een verlanglijstje…

Oh Santa! Fresh snow, my favourite! How did you know?

We blijven 2 weken in Whistler. Hebben al eens een rondje gedaan langs Fernie, Panorama, Kicking Horse, Lake Louise, Sunshine Village. Vandaag tweede lesdag gehad met wat treeruns. Erg gaaf maar best lastig. Bleken ook over wat bear-dens te hebben geskied. Wel gek idee dat je daar over heen gaat terwijl die liggen te pitten. Morgen moet er veel sneeuw vallen en het weekeinde weer wat zon erbij. Whistler is echt iets om eens te doen en met de can.dollar op 0,62 eurocent voor ons prijsgunstiger dan ooit. Insiders tip: pak de lift naar Blackcomb ipv Whistler Mountain. Veel rustiger omdat in Whistler Village de meeste hotels zitten en in Blackcomb (upper Village) niet. Met de Peak 2 Peak gondel ben je ook zo aan de Whistler kant.

“Uiteten gaan kan je hier geweldig met 90 restaurants in het dorp. Op de berg is dat veel minder, er zijn geen echte hutjes zoals in Oostenrijk.” (quote MrSki).

Wat betreft de bergrestaurants ben ik het met MrSki eens. Het enige hutje dat ik ken is de Horstman hut op Blackcomb Mountain. Klein, gezellig en met een mooi uitzicht op de 7th Heaven. Zeker aan het eind van de dag.
Mijn favoriete (après-ski)bar is de Longhorn aan Skiers Plaza. Grote kans dat je daar wat ontwikkelaars van Microsoft treft. Dat kan leiden tot leuke gesprekken.

De Longhorn Saloon is inderdaad een van de apresski-spots in the Village. Gaat daar best wel los in het weekeinde. Ook nu weer veel Amerikanen in het dorp. Weer erg druk dus bij de liften maar alles gaat relaxed. De afgelopen dagen veel sneeuw maar helaas ook veel regen in het dorp. Dat vind ik wel een nadeel hier. De pistes lagen er wel goed bij vandaag. Op Whistler Mountain een mooi touwtje gedaan met de snowhosts. Elke dag vanaf 11.15 uur kan je met deze vrijwilligers op pad. Behalve gezellig ook handig om beide mountains te ontdekken. Inmiddels ook ontdekt dat je in The Keg heerlijke steaks kunt eten en bij The Mexican Corner je super margarita’s krijgt en heerlijk Mexicaans eten.

Morgen gaan we wederom met de snowhosts op pad maar dan de Blackcomb gletscher tour doen.
Hopelijk wederom met een heerlijk zonnetje erbij.

De ligging van Whistler dicht bij zee schijnt mede de oorzaak te zijn dat het in het dorp regelmatig regent of dat er natte sneeuw valt.

Dit is voor ons destijds de reden geweest om voor Banff/Lake Louis te kiezen. Dit ligt meer in het binnenland en schijnt in de winter drogere lucht en sneeuw te hebben

Leuk om je verslag te lezen trouwens…

Whistler ligt in the Coastal Mountains en daar kan het weleens regenen. Er komt weleens tropische lucht deze kant op en die noemen ze the Pineapple Express. De afgelopen dagen was het 2 gr in het dorp en boven -4 gr. In elk geval droog met af en toe een zonnetje. Het weekeinde was alleen op zaterdag druk bij de liften. Op de pistes valt het reuze mee. Vandaag weer lekker rustig. Heerlijke afdalingen gedaan. Onder andere de ‘Peak to Creek’ en lekkere uitdagende en lange piste van de top van Whiatler Mountain naar Whistler Creekside. Ook inmiddels 2keer bevraagd door medewerkers van Quest Services. Ze zijn echt benieuwd wat hun gasten van alles vinden. Vooral veel vragen over de klantvriendelijkheid van de medewerkers. Nou die is echt top!

Gisteren de ‘fire and ice show’ gezien. Elke zondagavond 19.00 uur beetje springen en vuurwerk. Ze maken er een show van maar stelt niet echt veel voor vonden wij. Biertje doen in de Ierse Pub na afloop was weer erg gezellig. Nog ff wat daagjes te gaan en dan weer retour naar NL.

@MrSki ben benieuwd naar de foto’s van je trip naar Whistler Blackcomb

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

@Chonn - die foto’s gaan zeker komen. Als we thuis zijn maak ik een compleet Tripreport met foto’s. Vanmorgen op de webcams gezien dat het sneeuwt boven. De temperatuur stijgt vandaag en dat gaat weer regenen worden in het dal. We gaan over een half uurtje maar eens boven kijken ( is hier dan rond 09.00 uur).

Korte update: gisteren is het begonnen met regenen helaas. Eerst in het dorp en we zijn wel even naar boven gegaan. Halverwege de eerste lift natte sneeuw en boven op 1800m dikke vette sneeuwvlokken. Ook veel wind erbij. Iedereen zag eruit als een natte sneeuwpop. Veel mensen hadden soort van ponchos of plastic zakken over hun jassen. Met die plaksneeuw op je goggle zag je bijna niets. We hebben 1 afdaling gedaan en toen al lange koffiepauze gehouden. Kon alles opdrogen en wij ‘moed’ verzamelen voor de afdaling naar beneden. Deze omstandigheden horen niet bij ons skiplezier. Glijden deed die sneeuw ook niet onder onze ski’s, ook al zat daar verse wax onder.

Heel beneden aangekomen en weer opdrogen. Het bleef regenen tot einde van de dag. Helaas zal het blijven regenen tot onze vertrekdag is de voorspelling. Op de webcams is de sneeuw nu ook boven verdwenen van de bomen. De vorstgrens ligt op ruim 2000m en dat is bijna op de top. Kortom … teveel regen deze week om er een lekker skiweekje van je maken. Vanaf het weekeinde gaat de temperatuur dalen naar normale waarden onder nul in het dorp, komt de zon terug en kan er weer verse sneeuw vallen.

Leuk verslag! Zo’n trip staat nog altijd op mijn verlanglijstje. Ik kijk uit naar de foto’s!

@MrSki: Je verhaal komt ons heel bekend voor. In de periode vanaf 2000 zijn we tot nu toe 3 keer in Whistler geweest en iedere keer hadden we regten en was de kwaliteit van de sneeuw matig. Ze promoten weliswaar champagne powder, maar vanwege de ligging bij de oceaan is dit, op enkele uitzonderlijke jaren na, onzin. Daarom zoeken we onze heil in Canada en de VS tegenwoordig meer naar het oosten.
De Ierse Pub is inderdaad een leuke locatie.
Met ski-hosts op stap gaan kom je in de meeste Canadese en Amerikaanse skigebieden tegen. Het is de ideale manier om snel een gebied te leren kennen. Meestal differentieren ze op ervaring. Vaak levert dat een paar pittige uurtjes skiën op. Heerlijk.

Laatste verslag van onze trip: kort en goed … De laatste drie dagen dus veel regen. De afgelopen 36 uur meer dan 50mm! Temperatuur in het dorp rond 6 graden en boven rond 2 graden. Alle sneeuw is inmiddels van de bomen verdwenen. Dat is jammer maar helaas de waarheid. Er ligt nog zat op de pistes en ook in het dorp. Sneeuw kan veel water hebben. We hebben zelf niet meer op de skiës gestaan, ff geen zin in een nat pak. Morgen met de bus weer richting Vancouver en via Londen terug naar Nederland.

Ik maak een verslag incl. foto’s voor de liefhebbers als in weer thuis ben.

MrSki, leuk om jouw bevindingen te lezen. Ik ga 11 maart naar Whistler. Misschien heb je in jouw skiverslag nog meer tips voor restaurants,pubs e.d. Hoe werkt dat met die skihosts? Waar vind je die? Zie uit naar je verslag! Thanks

Stuur mij een update bij een reactie op dit onderwerp

aangevinkt ;-)

Plaats een reactie