Stickerverwijderaar op ski's Sin 7

Dit jaar op de Sin 7 geskied. Toffe ski voor mij. Alleen was er een reclamesticker over geplakt van Eristoff Vodka. Bij thuiskomst deze eraf gehaald en nu blijft er wat plaksel achter. Is het verstandig om deze met stickerverwijderaar te behandelen? Gisteren een stukje geprobeerd met een Oma’s tip nl. met lampenolie. Dit gaat ook maar is de stickerverwijderaar niet beter/sneller? Of zijn er mooiere manieren?

null

One life. Live it.

Een sponsje of doekje natmaken met een klein beetje wasbenzine. Werkt vaak geweldig. Daarna even goed schoonmaken. Maar ski’s zijn ook weer niet zo zwak dat ze nergens kunnen. Dus maak je niet teveel zorgen.

Click. Click. Peace

Dank je @Rogier gaan we dan maar eens proberen.

One life. Live it.

Een andere sticker pakken en die gebruiken om te “deppen”, vaak is dat net genoeg als het alleen de papieren onderlaag is die er nog op zit (kan ik niet goed zien op je foto). Andere optie is er met een aansteker overheen gaan, warmte maakt veel lijm weer zacht waardoor je het er makkelijker afkrijgt. Let wel dat je de aansteker moet blijven bewegen, echt niet op een plek houden!

Het is wel wat hardnekkig plakspul. Met de föhn al geprobeerd maar dit werkt niet echt. Ik den dat Rogiers oplossing wel voldoende zal zijn.

One life. Live it.

Wasbenzine of terpetine gaat in veel gevallen prima maar een goede stickerverwijderaar is nog wat effectiever.
In alle gevallen wel de tijd geven om in te werken.
De eerste 2 zijn onschadelijk voor het meeste kunststof en stickerverwijderaar in de meeste gevallen ook maar vooraf altijd even testen.
In elk geval GEEN thinner gebruiken want daarmee is de kans op aantasting vrij groot met minimaal doffe plekken.

Als je echt bang bent de kunststof laag of de bedrukking aan te tasten, kun je het met IPA (Isopropyl alcohol) proberen. Dat tast geen inkt, verf of kunststof aan.

Na regen komt zonneschijn, na de herfst komt wintersport!

Gebruik maar stickerverwijderaar van HG. Topproduct!

Bedankt voor de reacties. Nog niet aan toegekomen gisteren maar we gaan beginnen met lampenolie (oma’s tip). En wat wasbenzine, kijken of dat sneller werkt. Het proefstukje zag er goed uit vanmorgen.

One life. Live it.

Resultaat: alles schoon. Met lampenolie vloog het er bijna af.
Blij met het resultaat.

null

One life. Live it.

veel beter zo! mooi setje.

Aftellen maar!

Plaats een reactie