Kindvriendelijk en sneeuwzeker skigebied gezocht

Volgend jaar gaan we tijdens de paasvakantie met 4 gezinnen en een heleboel kids samen op vakantie. Bij voorkeur Oostenrijk (mag ook Zwitserland zijn), min of meer sneeuwzeker (Paasvakantie valt laat…), kindvriendelijk, betaalbaar!, max 10 min bus naar de gondel…Omdat er ook 2 baby’s bij zijn zouden we graag opvang (babybetreuung ;)) voorzien, anders moeten we onder de koppels afwisselen voor babysit. Vind het ontzettend moeilijk om een goed skigebied te vinden die aan al deze eisen voldoet. Alle tips zijn dus welkom ;)

Serfaus. Niet de goedkoopste, maar voor de rest is alles er wat je vraagt.
Gespecialiseerd in gezinnen met kinderen.

Als Zwitserland een optie is, dan lijkt Serfaus mij ook betaalbaar.

Heb je het woord “Kindvriendelijk” al eens aan de rechterkant ingevuld. Genoeg leesvoer voor een weekend.

May the ski force be with you !!

Serfaus. Niet de goedkoopste, maar voor de rest is alles er wat je vraagt.
Gespecialiseerd in gezinnen met kinderen.

Als Zwitserland een optie is, dan lijkt Serfaus mij ook betaalbaar.

Ton_ op 16 apr 2016 13:03

Ik vind Serfaus niet zo kindvriendelijk eigenlijk. Tenzij je aan een kinderland (op de erg, niet in het dorp!) en twee korte blauwe afdalingen genoeg hebt… Dan vind ik Fiss een betere optie. Die hebben het kinderland aan het dorp en in de directe omgeving veel meer pistes voor beginners.

Fiss zou ik ook niet doen. In dat hele gebied heb je in april zoveel zon dat je heel veel slush gaat vinden en maar weinig goede sneeuw.

❄️

En wat van Hochzeiger Pitztal, iemand ervaring?

Hochzeiger is een leuk overzichtelijk skigebiedje. Ze zeggen zelf kindvriendelijk te zijn. Ik heb geen kinderen dus heb er zelf geen ervaring mee. Persoonlijk zou ik er geen hele week hoeven te zitten maar met kinderen ligt dat natuurlijk anders.

Serfaus, is super voor kinderen! hoezo niet kindvriendelijk?

Serfaus, is super voor kinderen! hoezo niet kindvriendelijk?

gast1 op 18 apr 2016 10:53

Volgens mij staat de uitleg erbij.

May the ski force be with you !!

2 korte blauwe afdalingen? Leg eens uit?

2 korte blauwe afdalingen? Leg eens uit?

gast1 op 18 apr 2016 13:34

Rondom het kinderland/Panoramarestaurant heb je de Gampenabfahrt en de Bärenpiste. Met kleintjes die net op een piste kunnen skiën is de rest van de omgeving niet toegankelijk. De genoemde pistes zijn overvol en… jawel, berendruk.
Andere blauwe pistes (zoals de dalafdalingen naar het dorp en de Zandbodenabfahrt) zijn verre van ideaal voor beginners en liggen er vaak erg slecht bij, zeker aan het einde van de dag.

Ik heb een hele winter in Serfaus en tussen de skileraren gebivakeerd daar, dat is dus ook het referentiekader.

Maar het is niet nodig op heel uitgebreid in deze discussie verzeild te raken denk ik. Er zijn vast heel veel andere goede opties voor een kindvriendelijke vakantie. Laten we daar nog wat suggesties voor geven.

Ik denk dat Obertauern een zeer goed familiaal gebied is in deze periode met toch wel een hoge sneeuwzekerheid. De andere sneeuwzekere gebieden (Sölden, Obergurgl, Ischgl lijken me minder geschikt met kinderen.)

Nog even wat betreft vergelijking Fiss en Serfaus, los van aantal blauwe pistes.
Genoemde Gampen en Barenpiste liggen wel rond 1900-2000m terwijl Fiss Kinderland op zo’n 1500m ligt en veel meer op de zon georienteerd. Met een late Paasvakantie grote kans dat dat nogal verschil maakt voor de sneeuwomstandigheid.

...ski-addict...

Hallo,

Ik ben zeker bekend met Hochzeiger(Jerzens).
Wij zijn er zelf 6x geweest met onze kinderen,en vinden het fantastisch.

Plus punten:
De goeie hoogte,dus goeie sneeuw.
Prijs kwaliteit verhouding.
Snelle liften.
Ze doen veel voor kinderen.

Min Punten:
Weinig hoogte meters,dus veel in de lift.

Veel succes

peet3972

@peet3972: In welk hotel/appartement verbleven jullie in Hochzeiger?

wij hadden een appertement,in het wijkje Kaitanger.
Dat is boven op de berg,op loopafstand van de lift,ideaal.

peet3972

de Hochzeiger is zo laat in het jaar helaas niet meer open (pasen valt extreem laat volgend jaar) . Het Gletschergebied is dan nog wel open en ook zeker kindvriendelijk. Voor babyopvang zou je direkt ter plaatse moeten navragen.
Verder zou je nog kunen denken Kaprun, die hebben vanaf dit seizoen een nieuw oefeningsterrein en de nieuwe ‘Schneehasen-Lift’ voor kinderen.
Je hebt een aantal kinderen familievriendelijke Hotels in Zell am See en Kaprun.
Oetzt-Hochötz is ook erg leuk voor kinderen en je zou dan ook nog naar Kühtai kunnen rijden wat ook niet ver weg is.

Ik wil nog even terugkomen op Serfaus! Serfaus is zeer kindvriendelijk en redelijk sneeuwzeker, ook later in het seizoen (Masner)!
Wat betreft de blauwe afdalingen die niet geschikt zouden zijn voor “beginners” heeft niets met kindvriendelijk te maken, maar met kun je skiën of niet! Als kinderen net skiën hebben ze niet zoveel afdalingen nodig. Ze gaan door het murmlipark , dinobos en berenpiste, welke ze helemaal geweldig vinden.
Er is een crèche aanwezig, welke wij als zeer prettig hebben ervaren! Alle kinderen zijn welkom in elk restaurant. Genoeg kinderstoelen aanwezig, voor oudere kinderen vaak genoeg mogelijkheden om ze te laten spelen. Als je met een buggy naar boven gaat wordt de buggy in de lift gezet, of er is een stalling waar je de buggy/kinderwagen kunt achterlaten.
Ik zou me niet laten afschrikken door de blauwe pistes!
Succes met zoeken!

Al eens naar Damüls gekeken? Sneeuwzeker, lieflijk dorpje, veel gemakkelijke blauwe pistes waarmee je bijna het hele gebied kan doorkruisen. Enkel voor naar Mellau moet je een klein stukje rood nemen. Het skigebied is zeer sneeuwzeker en niet overlopen met pasen. Bijkomende voordelen zijn de moderne liftinfrastructuur, de mogelijkheid om één dagje naar Diedamskopf te gaan en de geringe afstand vanuit de Benelux.

Ik ben niet volledig zeker of het skigebied dan nog open is, maar normaal houden ze toch relatief lange openingstijden aan.

Damuls en Oetz had ik ook al bekeken, lijken mij leuke skigebieden, maar vind ze wel prijzig van bvb skipas (gezien het kleine skigebieden zijn…)

Oetz is volgens mij juist goed te doen qua pas, 188 resp. 141 in het hoog- en laagseizoen voor volwassenen (kinderen op de helft) goedkoper dan gemiddeld in Oostenrijk voor die grootte. Ontbreken van een familiepas is natuurlijk wel een nadeel.

❄️

Oetz is volgens mij juist goed te doen qua pas, 188 resp. 141 in het hoog- en laagseizoen voor volwassenen, goedkoper dan gemiddeld in Oostenrijk voor die grootte.

David23 op 19 apr 2016 17:55

Klopt. Het is ook een leuk gebiedje - niet groot, maar wel divers, met verschillende dalen/hellingen met verschillende karakters, maar in 10 minuten zit je aan de andere kant. Zeer als die oude Ochsgarten-gondel vervangen wordt, is het echt een topgebiedje.

ECHTER… ik weet niet precies wanneer de Paasvakantie valt (Pasen valt volgend jaar op 16 april) en dit jaar sloot het skigebied op 9 april. Dat is mogelijk een issue voor heel veel gebieden overigens.

Pasen is volgend jaar 16 en 17 april. De paasvakantieweek zal dus tot zondag 23 april duren. Dat is heel erg laat in het skiseizoen. De meeste winters zullen de hier genoemde gebieden dat wel redden met acceptabele condities. Maar echt sneeuwzeker, dan moet je het toch wel echt hogerop gaan zoeken. In de zin van gletschers of de Gurgls van deze wereld. Die matchen vaak minder goed met goedkoop, zeker in deze toch nog hoogseizoenweek.

Als je kan leven met minder pistekilometers dan zijn Kaunertal (wel een eind met de bus tot aan het dalstation) en Pitztal nog wel betaalbaar. Als je kan leven met iets minder sneeuwzekerheid of papperige condities dan zijn de aanraders Fiss, Serfaus, Damuls, Nauders, Obertauern, Kuhtai ook nog goed te doen.

SFL, Nauders etc. zijn gewoon dicht dan. Sneeuwcondities hebben daar doorgaans gek genoeg weinig mee te maken, is mijn ervaring. In dat opzicht zouden we in Europa nog wat kunnen leren van Amerika, waar skigebieden open zijn zolang er geskied kan worden en de kosten opwegen tegen de baten.

@GiGi

Als Pasen laat valt, blijven sommige gebieden ook langer open. Zie
https://www.serfaus-fiss-ladis.at/de/winter/preise-saisonsze…
http://www.nauders.com/de/aktiv-erleben/skiparadies/skipasst…

SFL en Nauders zijn volgend jaar dus open in de Paasweek.

De skigebieden passen zich niet aan de sneeuwcondities aan, maar wel aan de geldende vakantieperiodes. De meeste skigebieden die nu met pasen open waren, (proberen) open te houden tot het einde van de paasvakantie in 2017. Bijvoorbeeld: Scuol sloot dit jaar op 3 april, terwijl dat volgend jaar tot 17 april is.

De problematiek met de latere paasvakantie snap ik ook gewoonweg niet. In België valt hij één week later dan dit jaar, dan valt er in de meeste skigebieden nog goed te skiën.

Kindvriendelijk én laat op het seizoen sneeuwzeker? Warth-Schröcken! Minder druk ook zo laat op het seizoen!

Obergurgl is ook kindvriendelijk maar niet goedkoop. Wel goede sneeuw nog laat in het seizoen.

Plaats een reactie