Triest nieuws: helikopter bergredding stort neer

In de Pyreneeën is tijdens een reddingsoefening een helikopter van de PGHM (Franse bergredding) neergestort. Alle vier inzittenden zijn overleden bij dit ongeluk. Waarschijnlijk heeft de helikopter een rotswand geraakt bij een manoeuvre. Erg triest nieuws.

De Franse bergredding hoort bij de beste ter wereld en redt het hele jaar door mensen (voornamelijk wandelaars trouwens) in alle bergachtige streken in Frankrijk. In de winter verlenen ze hulp aan iedereen die off-piste in de problemen komt en bij ernstige ongelukken op de pistes. Al deze mannen en vrouwen doen het omdat de bergen hun passie zijn.

Click. Click. Peace

Triest, temeer daar dit soort mensen de week ervoor in die regio het lichaam van een bekende van me hebben moeten bergen …

Rob

Zeer triest!
Deze mensen beseffen dat ze een zeer gevaarlijk job doen en kennen de risco’s als geen ander!

:( Is er iets bekend over de situatie? Dus moesten ze iemand redden of was het een oefening o.i.d.?

Bij een oefening heeft voor compleet onduidelijke reden de helikopter een bergwand geraakt en is daarna zo’n 400 meter naar beneden gestord. Dit gebeurde net na het opstijgen om een team bergredders (die aan het trainen waren) ergens op te pikken. Het opstijgen hier was een eenvoudige routine klus. (Volgens alle kranten). Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van dit ongeluk. In de bergen vliegen blijft sowieso altijd erg gevaarlijk.

Click. Click. Peace

Plaats een reactie