Kickstarter: Betaalbare en milieuvriendelijke, hoge kwaliteit ski/snowboardkleding

Beste wintersporters,

Laat ik beginnen te zeggen dat het onderstaande bericht volledig mag worden gezien als zelfpromotie. Maar ik denk oprecht interessant voor velen van jullie.

Momenteel ben ik betrokken bij een Kickstarter-campagne voor een hoge kwaliteit ski/snowboardjas. Denk aan een zeer hoge waterkolom (45.000mm), die ook nog eens zeer goed ademt en is gemaakt van gerecyclede PET flessen. De campagne kun je hier bekijken: http://kck.st/28WQeZX

Het idee is ontstaan toen we zelf op zoek waren naar een goede nieuwe jas, maar geen zin hadden om 600-800€ te betalen. Dus hebben we besloten zelf een jas te ontwikkeling van gelijke kwaliteit.
Maar door de dure en onnodige tussenschakels er tussenuit te halen, kunnen de jassen al aanbieden vanaf 279€ (was 249€ maar alle goedkoopste versies zijn al uitverkocht).

Tot zover mijn gespam.
Ik ben oprecht zeer benieuwd naar jullie feedback op dit concept.
Waarom vinden jullie het een goed / slecht idee?
Wat zouden jullie graag anders zien?

Alvast bedankt!
Martijn

null
null
null

@Martin12 Ik had deze al voorbij zien komen. Mooi initiatief, maar voor de gemiddelde wintersporter nog steeds veel geld vermoed ik.

Deze post zou je beter bij een community als Wepowder kunnen posten, want daar zitten meer freeriders dan hier.

Persoonlijk vind ik het lastig om een objectieve mening te geven aangezien ik over het algemeen (bijna nieuwe) spullen van anderen overneem. Het design van de jas is mooi btw :-)

PS. Die waterkolom van 45.000 is misschien een beetje overkill aangezien een waterkolom van 1.500 al bestempeld mag worden als waterdicht. En wie gaat er nu skien / boarden in de stromende regen :-P

When life gets too complicated.... SKI

Het desgin is erg mooi!

Ik koop zelf altijd mijn spullen in de zomer (kortingen

Wintersport.. daar kan je me 's nachts voor wakker maken!

Gaaf hoor @Martin12!
Jammer dat je geen damesjassen aanbiedt, anders zou ik hem bestellen!

Winter is coming

Bedankt voor de feedback allemaal!
@Alex. Ik heb ook op WePowder om feedback gevraagd inderdaad :) Een waterkolom van 1500mm is inderdaad officieel gezien waterdicht, maar ik zou het je echt niet aanraden op een dag dat het een beetje leuk sneeuwt. Daarnaast heeft druk die wordt uitgevoerd op het stuk stof nog een negatieve invloed op de waterkolom. Dus rondom een backpack is het dan niet meer waterdicht, of als je bijv op een natte/besneeuwde skilift gaat zitten. 45.000mm is inderdaad vrij fors, maar daarmee kun je dan ook ongerust enkele dagen voor een sneeuwstorm skiën ;)
@Brrian. Bedankt, ik kocht om deze zelfde reden ook vaak in de lente/zomer mijn spullen. Echter vaak was mijn beoogde item, net niet meer verkrijgbaar in mijn maat.
@MiTi. Blijf ons in de gaten houden. We krijgen zeer veel aanvragen voor damesjassen, zijn we hard mee aan het werk gegaan. Echter willen we deze natuurlijk ook van een zeer hoog niveau proberen te maken. Dus heeft een beetje tijd nodig :)

Ik vind 'm geweldig! Super goed ook dat jullie plastic recyclen. Alleen echt heeeeeeeeel jammer inderdaad dat er nog geen damesjas is, anders zou ik 'm direct bestellen. Tip voor het ontwikkelen van damesjassen: please maak ze niet roze, paars en wit. Gewoon de kleuren die jullie nu bieden, model dat jullie nu bieden maar dan een vrouwelijke pasvorm (boobies moeten er in passen). Dus ook geen rare korte modellen ofzo.
Dat vind ik vaak het probleem om goed dames outdoorkleding te vinden, Stomme kleuren, korte strakke jassen, strakke broeken, broeken zonder zakken, jassen met lelijke bontrandjes, etc. Why? Dames die boarden zijn ook stoer en willen ook bewegingsvrijheid in hun kleding. Ik board nu dus in een mannenbroek, bij jassen is dat wat lastig om je ronde vormen in een mannenjas te proppen (of je zit weer met veel te brede schouders en lange armen).
Touwens voor in Nederland is het best fijn dat ie zo super waterdicht is, want ik fiets nogal wat ;)

PS Laat je het hier even weten als de damesmodellen er zijn?

Leuk idee. Kijk ik er overheen of is er nergens het gewicht te zien van de jas?

Click. Click. Peace

@Nics, bedankt voor je feedback en wij zijn het helemaal eens qua pasvorm en kleuren. Ga het zeker ook hier plaatsen zodra de damesmodellen klaar zijn!
@Rogier, klopt. Het gewicht staat er nog niet vermeld. We zijn de jas nog aan het tweaken om 'm zo licht mogelijk te maken. We verwachten dat ie bij een L uit gaat komen op 750-850 gram. Dit is niet de allerlichtste jas ooit. Maar dit komt omdat we een tearproof materiaal hebben, welke minder snel slijt en ook doordat de jas net iets langer valt dan de gebruikelijke lichtgewicht jassen. Dit omdat wij dit fijner vinden voor in de poeder natuurlijk :)

Ik zal zo vrij zijn mijn mening te geven.

Op het eerste gezicht lijkt het product mij degelijk en het wordt mooi gepresenteerd. Testen of er vraag naar is zou ik niet uitsluitend doen op een forum. Daarbij neem ik aan dat Open Wear zich al aan een werkelijk marktonderzoek heeft gewaagd gezien de ontwerpen die op Kickstarter worden getoond. Dus is je vraag misschien overbodig. Als het goed is geloof je in je product en heb je via marktonderzoek de bevestiging dat er vraag naar is.

Ten eerste valt het mij op dat je jezelf al verontschuldigt mochten sommige mensen op dit forum denken dat je bericht onder reclame te scharen valt. Of dat nu niet het geval is of wel, of dat eventuele stiekeme reclame het merk natuurlijk ook niet slecht uitkomt, zijn er betere manieren om je product onder de aandacht te brengen. Dat geldt ook voor ‘testemonials’, waarbij je feedback wil krijgen op je product. Ook dat zou ik persoonlijk niet via een forum doen. Niet omdat het niet mag, maar omdat het in mijn ogen niet effectief is.

Om bij de ‘testemonials’ te beginnen: Je vraagt om feedback op het merk -en het idee erachter- zoals dat gepresenteerd wordt. Ik begrijp uit de ontwerpen dat de kleding het vooralsnog moet hebben van technische feiten zoals o.a. duurzaamheid, slijtvastheid en waterkolommen. De jassen zien er namelijk degelijk uit, alleen onderscheiden ze zich qua ontwerp voor mij niet zozeer van andere jassen. De foto’s zien er zover ik kan beoordelen goed uit. Dat is ook het meest waarschijnlijke wat je op een forum erover teruggekoppeld zult krijgen. Een bevestiging van wat je misschien zelf ook wel wist.

Een vergelijking die misschien niet helemaal opgaat, maar toch:

Je kunt een motor voor een sportwagen ontwikkelen die voordelen heeft boven de gangbare aandrijving in de huidige sportwagens. Als je die motor dan verstopt in een sportwagen die zich nauwelijks onderscheid van anderen is het de vraag of de techniek alleen een autoliefhebber over de streep zal halen. Bij kleding schat ik de kans dat een potentiële koper puur beslist op technische gegevens een stuk lager in. De kleding die Open Wear wil gaan maken is wat prijs betreft dan wel concurrerend, alleen wordt je dan als merk toch nog gepositioneerd in een hoger segment, vrees ik. Dat hoeft niet erg te zijn, zolang de marketing en visie maar goed is. Zorg dan bijvoorbeeld dat Willem en Maxima de kleding gaan ‘reppen’ in Lech.

Je kunt zelfs een stukje marketing en feedback samen laten gaan.

Go Pro heeft ieder jaar een Line Of The Winter video wedstrijd wie de beste filmpjes maakt. Als voorbeeld heb ik een willekeurig linkje hierbij geplaatst.

Niet elke deelnemer aan die wedstrijd zal al gesponsord zijn. Als je een deelnemer benaderd met de vraag of deze een setje kleding wil dragen tijdens het skiën of snowboarden (gratis! uiteraard) is dat een goede mogelijkheid om een naam op te bouwen. Laat daarvoor in een intro of outro van een filmpje je naam zien, en laat het logo op de kleding tijdens het filmpje een paar keer naar voren komen. Het is wel belangrijk welke sporter je daarvoor uitkiest, maar als je daar over nadenkt is het een goede en bewezen manier om reclame te maken en je product te hypen, bij de juiste doelgroep uiteraard. Het mooiste zou zijn als de sporter ook in het dagelijks leven de jassen draagt en er zo tevreden over is dat hij of zij zelf ook de naam Open Wear laat vallen. In bijvoorbeeld interviews of onderling bij andere sporters. Sociale media zoals Instagram werken goed voor verspreiding hiervan, mits je het goed (slim) aanpakt. Met alleen een website kom je er tegenwoordig niet meer.

En een dergelijk filmpje kun je ook aan verschillende internationale ski- en snowboard websites sturen. Een goed filmpje wordt graag geplaatst. Dat levert reclame op tegen vrij lage kosten. Je kunt het filmpje ook op een forum plaatsen om het onder de aandacht te brengen. Ook dan kan het als spam gezien worden (Je hoeft natuurlijk niet te zeggen dat je de eigenaar bent. Zeg gewoon: 'hier, een vet filmpje"). Zo’n filmpje doet meer dan forumbezoekers feedback vragen over een product wat ze niet kunnen aanraken of voelen, nog dat er iemand hen laat zien dat het in werkelijkheid ook echt goede kleding is.

Grotere sportmerken delen voordat de productie in gang wordt gezet samples uit aan een beperkte selectie uit de doelgroep. Zo test men wat de consument ervan vind en wat er verbeterd kan worden. dat zou mijn voorkeur ook hebben wanneer ik een merk op zou starten. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om door middel van een aantal mensen die je product testen mede je product te promoten.

Overigens denk ik ook dat het goed is om dan eerst een aantal complete setjes te ontwerpen -al zijn het er maar drie- met eventueel wat accessoires zoals bijvoorbeeld mutsen en wat er verder al niet meer te bedenken valt. Alleen een jas presenteren lijkt mij wat mager. Maak er op zijn minst een broek bij.

Het bovenstaande ging alleen maar over de feedback die je vraagt. Er valt mij nog wel iets op.

Je wilt gaan ondernemen, maar durft het financiële risico niet te nemen. Daarin ben je vrij natuurlijk. Mijn mening is: je bent ondernemer of je bent het niet. Je hebt Kickstarter ook niet nodig. Sterker: cijfers hebben uitgewezen dat ondernemers die zich op Kickstarter presenteren een lage slagingskans hebben met hun product.

Wat je eigenlijk wil is geld. Maar, geld alleen is niets zonder distributie van je kleding. Kickstarter helpt je daar niet bij. Daarom zou ik zelf eerst de distributie op orde maken. Zorg dat je afzetkanalen hebt die zorgen dat jouw producten in de winkels te vinden zijn. Je kunt zelf ook in een autootje door de Benelux of Europa rijden en gemaakte kleding op consignatie proberen te slijten, alleen wordt je daar op de lange termijn niet vrolijk van. Wat je wel kunt doen is zelf als vertegenwoordiger op pad gaan -of er eentje aanstellen- en bij winkels afspraken maakt over het aantal stuks wat ze willen afnemen, wat weer vast te leggen is in contracten. Zo ben je al meer verzekerd van omzet zonder dat je de hulp nodig hebt van Kickstarter. Daarnaast kan een contract met een distributeur je ook meer zekerheid geven. Mocht er dan nog een risico overblijven zijn er twee mogelijkheden: Of je hebt wat reserve gespaard om dat op te vangen, of je gaat even in de min. In dat geval is de ervaring ook een goede leerschool die ook wat waard is.

Als je fysieke en online winkels goed uitzoekt is mijn idee dat je wel een afzetmarkt kan creëren voor je merk. De winkel op de hoek is leuk, een grote keten die je spullen afneemt is beter. Als ik nu even mag spammen; Ik vind Blue Tomato een goede online shop (naast Revert en Planet Sports). Zij zijn ook vrij groot in Europa. Op een dergelijke winkel zou ik mijn pijlen op richten. Er zijn ook in Nederland wel Fysieke winkels te vinden, al zijn specialistische zaken gericht op wintersport dungezaaid. Daarnaast kun je een goede jas overal proberen te verkopen. Die keuze is ook afhankelijk wat je met je merk wil uitdragen en wat je ook in een marktonderzoek of bedrijfsplan al duidelijk hebt moeten krijgen.

Je zou ook de beheerders van deze website kunnen sponsoren. Sommige maken veel uren op de latten lees ik :-)

Nog een aanvullinkje:

De meeste bedrijven hebben een investeerder. Deze investeerder, een holding, is als een paraplu met daaronder vaak verschillende bedrijven in diverse branches. Zelfs kleinere merken die als onafhankelijk over (willen) komen, zogeheten ‘independents’, hebben een investeerder achter zich. Misschien makkelijk, al trekken deze investeerders er ook heel makkelijk de stekker eruit wanneer het tegenzit, omdat hun enige doel is winst te maken. Als je met Kickstarter beetjes geld bij elkaar wil sprokkelen vraag ik mij af of je in plaats daarvan niet beter met één ‘grote jongen’ kan gaan praten. Ook dat lijkt mij veel effectiever. Ik ben voor kleine onafhankelijke bedrijfjes, maar gezien wat ik meekrijg in verschillende media is het haast een onontkoombaar feit dat een merk, een bedrijf, op enig moment genoodzaakt is om samen te werken met een investeerder. Dat hoeft dus niet per se slecht te zijn.

Dit is precies de jas die ik zou kopen en die 3 kleuren zijn fantastisch! Nu inderdaad nog een damesmodel. Zoals eerder al door iemand gezegd houdt deze lengte en kleuren aan.

Probleem bij mij en mijn skimaatjes is dat de damesjassen vaak klein en strak vallen terwijl wij juist behoefte hebben aan een comfortabele jas die genoeg bewegingsvrijheid geeft. Dus zorg ervoor dat de jassen ook lekker ruim vallen en niet zoals zoveel damesjassen zo krapjes.

Thank God summer is over!

Weer een dame hier: ook ik zie graag damesjassen met veel lengte en bewegingsvrijheid. Dus mocht er nog een damesmodel komen…

@Lisa & @Tiny-M zoals eerder beloofd zal ik hier posten wanneer we verder zijn met de damesmodellen. Jullie feedback is echt super. Ik beloof jullie, we gaan absoluut geen standaard rose, strakke damesjas maken. Maar een echte poederjas voor dames ;)
@Boarderline, enorm bedankt dat je zo erg de moeite hebt genomen om te reageren om mijn bericht. Ik probeer op zoveel mogelijk punten even kort terug te komen:

  • Ja we hebben marktonderzoek gedaan. Maar zoals je weet is dat altijd een kleine weerspiegeling, daarmee is ieder land / groep weer anders. Denk dat bovenstaande reacties aantonen dat er nog heel veel nuttige feedback voor ons is op dit forum.

  • Ik verontschuldig mij, omdat ik zelf geen actieve deelnemer ben aan topics normaal gesproken. Ik ben eerder een lezer. Daarnaast is het in strijdt met algemene forumregels. Testimonials zijn inderdaad een goede andere optie, maar nu niet haalbaar voor ons helaas.

  • Puur voor mijzelf sprekende geloof ik dat technische specs zeer belangrijk kunnen zijn voor een jas. De specs die ik zocht kon ik alleen terugvinden in jassen van 600-800€. Met betrekking tot auto’s. Ik ben meer van de oude Subaru’s die me keurig over de bergen heen brengen in ieder weertype ;)

  • GoPro is inderdaad een goed voorbeeld. Wij als founders komen ook uit de industrie en zijn ons zeer bewust van de importantie van goede marketing. Ik heb in vorige functies vele riders gesponsord en niet alles is gratis kan ik je zeggen ;)

  • Een goede videoproductie in de sneeuw kost ook al snel wat meer dan een paar tientjes, maar is zeker een goede manier om reclame te maken. Het plaatsen op fora zonder te zeggen dat ik er direct mee verbonden ben, voelt mijn inziens niet goed.

  • Ook wij hebben onze kleding al in kleine kring (ook met pro-riders) getest, maak je geen zorgen. Onderschat alleen de input van je mede-forum genoten niet.

  • Mbt de ondernemen, risico en het aanbieden van een complete collectie. Zoals gezegd komen wij uit de industrie en weten we welke kosten en risico’s ergens aan verbonden zitten. Het opzetten van een complete collectie kost tonnen en ondanks dat we best dat risico willen nemen, staat het niet op onze spaarrekeningen te wachten om uitgegeven te worden. Dus Kickstarter is voor ons een perfect medium om een eerste stap te zetten naar een hele collectie. We zijn bewust klein begonnen, om het overzichtelijk te houden in communicatie, om het doel haalbaar te maken en om te kunnen garanderen dat we een top product gaan leveren.

  • Distributie via winkels is geen optie voor ons, zoals je kunt lezen op de Kickstarter is het direct aanbieden aan consumenten voor ons de manier om een goede kwaliteit aan te bieden voor een betere prijs.

  • Investeerders, zelfs de grootste durfkapitalisten, stappen niet zomaar in een ‘leuk’ plannetje. De product-market-fit moest juist zijn en graag zien zij een validatie van het business plan. We staan open voor iedere partij die ons wil helpen. Echter het product dat wij maken blijft centraal staan, iets wat soms met investeerders lastiger kan worden, omdat ze graag willen dat je met bepaalde ketens gaat samenwerken.

Zelf vind ik het heel leuk dat je zo met ons meedenkt. Dus de dislike heb je absoluut niet van mij gekregen. Ik hoop dat ik je vragen en punten een beetje heb kunnen beantwoorden :)

@Martijn12

Als je iets hebt aan reacties hier moet je dat zeker gebruiken in de ontwikkeling van jullie merk.

Mijn idee om iets onder een andere naam op fora te posten over Open Wear was niet serieus bedoeld. Meer met een knipoog. Al kun je zo wel mooi reacties testen van een doelgroep.

Als ik het goed zie heeft de Kickstarter campagne al ruimschoots het benodigde bedrag binnengehaald. Of kijk ik nu verkeerd? Als het jullie zo lukt is dat natuurlijk mooi. Als jullie echt maar 15.000 euro nodig hebben voor de eerste (kick)start vind ik dat zelf een heel bescheiden bedrag. Als je dat door drie -of meer- compagnons deelt valt het financiële risico in mijn beleving best mee. Met een beetje baan heb je dat vrij snel gespaard lijkt me. Maar goed, dat maakt verder niet uit want jullie hebben het doel al gehaald.

Kickstarter of niet, ik heb altijd bewondering voor mensen die hun droom najagen. Ik hoop dan ook voor jullie dat het ook echt een start blijkt te zijn van een nieuw merk.

Moeilijk lijkt me wel om een nieuw businessmodel op te zetten, door rechtstreekse verkoop aan consumenten. Dat vraagt denk ik wel om inventieve marketing. Een naam creëren hoeft tegenwoordig niet veel meer te kosten als je het handig aanpakt.

Als je wil kun je overal kritiek op hebben. Wat dat betreft zou ik niets moeten zeggen. Wat ik wel een beetje mis in de presentatie is een smoel van het merk. Branding. De producten en presentaties zien er goed uit, maar springt er voor mij niet echt tussenuit in vergelijking met andere merken. Voor nu maakt dat niet zoveel uit, maar bij vragen over continuering zou dat naast geldvragen ook een aandachtspunt kunnen zijn.

Ook hiervoor geldt dat er meerdere wegen zijn die naar Rome kunnen leiden, dus komt het misschien ook wel neer op ‘wie niet waagt wie niet wint’.

Ik weet dat er in skateboarden drie categorieën in sponsoring zijn. Professioneel, amateur en flow. Als Pro krijg je product en vergoeding (salaris+eventueel royalties), Als amateur vergoeding en met een beetje geluk wat vergoeding, al was het maar geld voor een vliegticket om naar een wedstrijd te kunnen reizen. Flow status rijders krijgen voornamelijk (beperkt) gratis product. Veel flow skaters zijn ondanks de beperkte vergoeding toch bereid om hun sponsor onder de aandacht te brengen. Ik denk dat dat bij skiërs en boarders niet anders zal zijn. Een beginnend merk kan er gebaat bij zijn. Als jij er zelf tussen hebt gezeten en de andere kant van de medaille (industrie) kent kan ik niet om jouw ervaringen heen uiteraard.

Onder een filmpje wat ik bij mijn favorieten heb staan vanwege de actie en de kwaliteit van van de edit in het algemeen. Het product wat er gepromoot wordt zou ik zelf niet aanschaffen. Toegegeven: dit is een duurdere productie. Maar het kan ook veel goedkoper…met dezelfde impact.

@Martijn12
Als je tegen die tijd vrouwelijke testers nodig hebt dan weet je me te vinden. Zit elke winter een behoorlijke periode in de sneeuw;)

Thank God summer is over!

Hallo [mention=“124734”]@martin12/mention]

Je kan ook Denken aan unisex wintersportkleding M/V scheelt in kosten,
En ik moet zelf goede maten zien te krijgen en dat valt soms al tegen,
En skiërs/snowboarders met handicap die dan aangepast moeten hebben,

Gr Renée

*bericht bewerkt door Renée63 op 20 sep 2016 22:15

Positive additude to live,with Respect

@Martijn12

Zoals je leest zijn er genoeg forumleden met (goede) ideeën over een jas. :D

Mijn vrouw vindt haar jassen vaak te kort en zou bijna een moord doen om een leuke langere jas te vinden. Mochten jullie dus zo’n jas kunnen produceren voor het genoemde bedrag, dan denk ik dat er zeker markt voor is en dat zette me (heel kort :P ) aan het denken…

Het zou geweldig zijn als je met de input van bijvoorbeeld de forumleden hier een jas bij elkaar zou kunnen brainstormen om op die manier zo veel mogelijk wensen in een jas te verwerken en zo uiteindelijk tot een ‘perfecte’ jas te komen. Ik heb nu een paar jassen, welke allemaal wel een handige feature hebben, maar ik zou deze graag eens in één jas zien. (al zie ik dat jullie al een aardig eind op weg zijn zo’n beetje alles al in een jas te verwerken ;) )

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Zie ik dat nou goed en mist er een vakje voor de skipas onder aan de arm??
Wel zie ik een vakje boven aan de arm maar dat lijkt me nou niet echt heel handig om te gebruiken.

Als dit vakje er niet zit is het voor mij al een no-go hoe mooi, technisch en goedkoop de jas ook zal zijn.

Übung macht den meister!!!

[post]Sneeuwbaard op 21 sep 2016 00:58[/post][/quote]

Momenteel ben ik betrokken bij een Kickstarter-campagne voor een hoge kwaliteit ski/snowboardjas. Denk aan een zeer hoge waterkolom (45.000mm), die ook nog eens zeer goed ademt en is gemaakt van gerecyclede PET flessen.

Martijn12 op 25 jul 2016 13:46

Wat kritische vragen dan.

  • Waar uit blijkt de ‘hoge kwaliteit’ uit?
  • Gerecyclede PET flessen is roch tegenwoordig bijna altijd de basis voor heel veel verschillende kunstof vezels?
    @Martijn12

Sorry had een paar berichten gemist.
Maar bij deze enkele reacties:

  • @Renée63 Unisex-kleding is iets waar we ook aan hebben gedacht, maar qua fitting is het toch vrij lastig. Zeker omdat we echt willen proberen, perfecte kleding te maken. Maar de juiste maat is zeker iets waar we goed over nadenken.
  • Kleding voor gehandicapte sporters is zeker iets waar we over na kunnen denken. Heel goed idee.
  • @Sneeuwbaard We gaan zeker met een vergelijkbare vrouwenversie komen. Als jij of je vrouw zich inschrijft op open-wear.com dan wordt je zeker op de hoogte gehouden.
  • Input vanuit een community is ook zeker iets waar we heel erg veel mee willen gaan doen. We focussen nu eerst op het perfect uitleveren van deze eerste jas, maar zijn stiekem al een nieuwe site aan het bouwen, waar we zeker de inspraak vanuit een community nog veel makkelijker gaan maken.
  • @RFKANGOO Het zakje voor de skipas zit er inderdaad niet zoals jij hem kent en wilt. Dit omdat wij voor deze jas met focus backcountry meer geloven in een pocket wat hoger op de mouw. Hierin kun je dan ook makkelijker wat andere zaken meenemen zonder dat het gewicht hiervan onder je mouw gaat bungelen. Overigens kom je nog steeds moeiteloos door alle poortjes met je skipas hoger op de mouw :)
  • @PC2K De hoge kwaliteit blijkt onder andere uit de zeer hoge waterproofness (45.000mm). Daarnaast hebben we alleen maar gebruik gemaakt van de meest hoogwaardige materialen die op de markt beschikbaar zijn.
  • Je zou inderdaad hopen dat er al veel meer stoffen gemaakt zouden zijn van gerecyclede flessen. Dit is helaas niet zo. Vele merken kiezen nog steeds voor materialen die door een zeer chemisch en vervuilend proces zijn vervaardigd. Het materiaal wat wij gebruiken is het enige materiaal wat én zeer functioneel is voor in de sneeuw én gemaakt is van gerecyclede flessen.

Hallo @martijn12,

Unisex is vrij normaal, combinatie van kleur en maat,
b.v ik wil knal oranje jas maat 42,en broek lichtblauw met zwarte biezen op grote backyclothing en maatje 32/34 dan kan een M/V het ook dragen,
En zou meer naar mensen zoeken die het willen promoten geeft ook meer mond op mond reclame,en het dragen er van jullie,
En merk wat meer promoten bij de goede sportwinkels en in Europa zelf,

Gr Renée

Positive additude to live,with Respect

@Renée63: ik pas al vrouw helaas echt niet in mannenjassen. Dan moet ik al een hele grote jas kopen en zit dat verder als een zak.
Graag lange vrouwenjassen!

Mogen alle merken hier “gratis” adverteren???

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

@Martijn12
Als snowboarder is zo’n zak hoog op de arm helemaal niet handig bij de lift. Verder heb ik het liefst zo min mogelijk andere zaken in mijn jas. Als ik meer mee neem dan enkel een skipas en wat geld dan gebruik ik liever een rugzak.

Übung macht den meister!!!

Hallo @tiny-M

Ik heb een redelijk brede schouders en bovenarmen,maar heb weer erg smalle taille en als ik kleding koop zal ik meest nooit slagen met vrij normale dameskleding in mijn maatje,
En check heel ff mijn cv hier,
Dan zal je het begrijpen,
Ik koop meest een grote maat jas en zit niet als een hobbezak om mij heen,

Vriendelijke Gr Renée

Positive additude to live,with Respect

Ik snap dan alleen niet waarom je dan niet een gewoon een mannenjas zou kopen. Ik zie daar genoeg leuke exemplaren tussen (wat mij betreft zelfs vaak beter dan die korte vrouwen jasjes), maar past dan weer nooit :(

Misschien een kwestie van smaak.

Nog een korte update voor de dames. Onze nieuwe producten staan nu live op Kickstarter. 3L shell jassen en broeken en een insulator jas, voor zowel mannen als vrouwen. Zie: l.open-wear.com/2ubRv8y

https://youtu.be/sX0BLHWXdmY

TOP!

Misschien heb ik erover heen gelezen, maar is hij al ergens getest? Met name het ademend vermogen?
Goretex Pro Shell is 28.000, meen ik. Waarom dan toch meer?
Is hij gevoerd? (Die van 850gr)
Heeft hij ook pit zips? (Misschien ook al vermeld, sorry.)

@Berrie2 > het materiaal van de jas is gelijk aan die van vorig jaar en deze is uitgebreid getest. Hier kun je de samenvatting lezen van 119 reviews van kopers: http://www.open-wear.com/blog/2017/4/time-for-some-serious-o…

  • De jas is niet gevoerd, daarvoor zul je een losse insulator jas moeten aanschaffen.
  • Pit zips zitten er natuurlijk op :)

P.S. Zag dat ik de link niet helemaal goed had geplakt de vorige keer. Via onderstaande link vind je alle informatie: https://l.open-wear.com/2ubRv8y

Dank je wel, maar ik zie geen reviews>? Alleen een samenvatting. Mis ik iets? Is hij ook getest door een onafhankelijk blad?
Het jack ziet er mooi uit, mooie features. Eerst vond ik 850gr voor een hardshell wel erg zwaar, maar ik zie dat dat een Arcteryx hardshell met sneeuwvanger ook 820gr is. Blijf het overigens wel zwaar vinden. Ik ski met een windstopper van 147gr 😁.
Wat weegt hij precies? Dat kan ik niet vinden.
Goretex jacks worden met de dag duurder. Absurde prijzen. Een Arcteryx Theta AR kost inmiddels € 650 (die weegt overigens maar 485gr - maar geen sneeuwvanger). Goed om te zien dat er alternatieven worden gemaakt. Maar ik ben dus wel benieuwd naar een onafhankelijke test. Wat is de reden dat jullie het jack niet hebben laten testen door derden?

Plaats een reactie