BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Skigebied Damuls-Mellau voor korte ski vakantie

Skigebied Damuls-Mellau voor korte ski vakantie

Dit onderwerp gaat over de bestemming Damüls - Mellau

 • Ilonamartin 2-09-16 19:43
  Ilonamartin 2 september 2016 · 19:43
  Hallo,
  Wij zoeken voor volgend jaar februari een bestemming, makkelijk aan te rijden vanuit Nederland (oost), en niet al te groot gebied voor een korte ski vakantie.
  Nu dachten we zelf aan Damuls- Mellau icm met Didamskopf (schoppenau, au)
  Iemand ervaring met deze gebieden, en in welke plaats zou je dan verblijven?
  Er hoeft geen apres ski te zijn,maar een gemoedelijk dorp met een paar restaurants zou prima zijn.
  Wie heeft er nog tips/ ervaringen voor ons?

  *bericht bewerkt door moderator
 • Userd 2-09-16 20:15
  Userd 2 september 2016 · 20:15
  Mellau is iets meer een dorpje, Damuls is vooral paar appartementen en hotels, klein supermarktje en kerk. Au-Schoppernau is ook een klein dorpje, ligt iets verderop maar heeft veel betaalbaar aanbod en de verbinding is prima. Evt zou je ook nog Warth aan je lijstje kunnen toevoegen om een dagje te skiën. Februari is overigens wel volop in het seizoen, kan even zoeken worden dan.
  *bericht bewerkt door Userd op 2 sep 2016 20:18 (12% bewerkt)
 • Ruud 2-09-16 23:44
  Ruud 2 september 2016 · 23:44
  Het is een gebied dat echt uit twee verschillende stukken bestaat;Mellau ligt in het dal en is goed te bereiken en Damuls ligt op 1400 mr ligt en je er komt er via een bergweg vanuit Au. Mellau is een echt dorp, Damuls meer een hoteldorp. Vanuit Mellau moet je eerst omhoog, in Damuls zit je al midden in het skigebied. Bij Damuls ski je wat meer in de heuvels, boven Damuls is het bergachtiger. Ik heb er met Roel twee dagen geskied en ik vond het erg leuk. Grappig was ook dat er meerdere skiroutes zijn in het skigebied, tussen en om de pistes. Pistes zijn over het algemeen niet heel lang maar wel leuk. En het gebied is relatief dichtbij!
  Blogger, skiër, verslaafd :-)
 • Denis 3-09-16 11:10
  Denis 3 september 2016 · 11:10
  vorig jaar shortski gedaan eind januari in Damuls. Leuk skigebied, lijkt groter dan het is omdat het redelijk uitgestrekt is over verschillende bergflanken. Afdalingen wel vrij kort, niet al te moeilijk, maar er zijn wel enkele leuke skiroutes. Pistenpreparatie kon toen wel beter, had soms de indruk dat veel pistes 's ochtends niet geprepareerd werden waardoor ze al voor de middag erg buckelig waren.

  Damuls is niet veel te beleven, heeft ook niet echt een dorpskern, paar resto's en rustige bar's, maar zeker goed voor enkele dagen als je geen wilde apresski verwacht. Hebben wel de dalafdaling naar Mellau gedaan maar niet echt in het dorp geweest daar. Mellau is makkelijker te bereiken, ligt een pak lager. Damuls ligt hoger middenin het gebied, bij sneeuwval is de weg ernaartoe niet simpel (vorige jaar bij het terugrijden hevige sneeuw en paar auto's de berm in), maar een paar sneeuwkettingen doen wonderen natuurlijk.


  *bericht bewerkt door Denis op 3 sep 2016 11:19 (1% bewerkt)
 • Bennie 4-09-16 00:49
  Bennie 4 september 2016 · 00:49
  Mellau kun je goed zitten, en biedt ook een beetje apres-ski. Door de nieuwe gondel kom je 's ochtends tenminste fatsoenlijk naar boven.
  Vanuit daar is een uitstapje naar de Diedamskopf goed te doen, ook met de bus. Warth-Salober is dan nog wel een stukkie rijden, maar met goede sneeuwcondities is een dagje naar Bizau-Andelsbuch zeker de moeite en vlakbij. Wil je elke dag kunnen variëren, zoek dan wat in Schoppernau. 1 Drinkgelegenheid en 2 restaurants, maar de Diedamskopf op loopafstand en gunstig wat betreft de bussen naar Warth-Schröcken en Mellau. Zit je in het grotere Au, dan is Damüls naast Mellau en de Salober ook een busbare optie maar zit je nooit op loopafstand van een skigebied. Qua betaalbaarheid zit het in Mellau en zeker in Schoppernau wel goed.
  Diedamskopf zeker in je skiweek meenemen. Verder vond ik Mellau de aardigste kant van het grote gebied, met een dalafdaling voor de extra meters. Deze staat als rood aangegeven, maar geenszins moeilijk te noemen.

Dit topic is meer dan twee jaar oud en daarom gesloten.