Uitsteken snowboardschoenen buiten snowboard (zie foto)

null

Kan iemand mij helpen? Ik heb nieuwe snowboardschoenen gekocht maar deze steken uit. Ik sta redelijk hoog in de bindingen. Ik weet niet of de foto goed te beoordelen is. Ze steken aan de voorkant denk ik 2 a 3cm uit. Ik ben een licht gevorderde in het snowboarden en doe alleen piste. Kan iemand mij advies geven of dit echt vervelend gaat worden, anders stuur ik ze terug. Bedankt.

Als ik dit zo zie gaan bij mij niet gelijk de alarmbellen rinkelen :)
Dit zou pas een probleempje kunnen worden als je extreem gaat carven waarbij je echt flink gebruik gaat maken van je meskanten, maar dan zit je op een heel andere tak van snowboarden en heb je ook een ander board en stand van je bindingen.
mijn neus komt ook een beetje buiten het board en de hoogte van de schoen is vergelijkbaar dus in principe ook niets mis mee.
Pas als je ook offpiste gaat heb je een breder board nodig maar voor op de piste is dit prima van wat ik zo kan oordelen! ;)

*bericht bewerkt door Freerider op 13 okt 2016 08:31

Bedankt voor je reactie! Off piste ga ik niet, kan net een rode piste af :-) Eigenlijk zou ik het uit moeten proberen, maar dan kan ik ze niet meer terugsturen ;-)

*bericht bewerkt door ilovesnow op 13 okt 2016 09:50

De schoen lijkt vrij ver uit te steken, maar zoals hierboven wordt gezegd zul je er in de praktijk op de gewone pistes weinig last van hebben. Met daarbij 2 uitzonderingen waar ik er vaak last van heb:

  1. Stoppen/wachten op een steile zwarte piste op je knieën, toeside naar de berg zal lastiger worden. De neus van je schoenen steekt dan in de harde piste waardoor je de ijzers van je snowboard niet meer in de piste kunt steken.
  2. Offpiste een erg steile traverse op je toeside oversteken. Ook hier zal je neus dan steeds in de sneeuw komen en is het lastig om je kanten op de (vaak smalle ski)traverse te houden.

Het is aan jezelf om te beoordelen of je deze situaties vaak tegen zult komen.

PS: Welke maat schoenen heb je en wat is de waist width van je snowboard?

@Jeroen999 Zwarte pistes ga ik niet af… Dat is echt te veel voor me! :-) Offpiste doe ik ook niet… Misschien toch even uitproberen in Zoetermeer? Ik heb schoenmaat 42 en waist width is 235mm. Ik vind ze redelijk ver uitsteken, dus twijfel…

Ik heb de Flow Silhouette 144 en de schoenen zijn van Nike, SB Vapen x boa

Alleen door uit te proberen kom je er achter of het te ver uitsteekt of niet. Naar mijn mening is maat 42 klein genoeg om zonder problemen te kunnen boarden en vooral carven. Je kan de binding nog iets verschuiven waardoor je met de hakken iets meer over de rand heen komt dan de tenen bijvoorbeeld. Of een schroevendraaier meenemen en/of bij de liften hangen vaak ook wel schroevendraaiers. Succes en veel plezier!

Dat is ook wel een extreem smal bordje. Waarschijnlijk niet bedoeld voor maat 42. Op zich wel logisch, want hoeveel vrouwen zijn er nu met die schoenmaat…

Het kan allemaal prima op de piste op dit moment, dus ik zou het gewoon zo laten. Het “probleem” ligt namelijk bij het extreme smalle board, andere schoenen gaan dit niet verhelpen. Gewoon zo nog een tijdje verder boarden, totdat je het board ontgroeid bent.

Het schijnt dat ze in China hier nog wel een goede oplossing voor hebben ;) Gewoon de voeten een paar jaar stevig inwikkelen en je past vanzelf kleinere schoenen, dan heb je nooit meer last van het probleem dat ze uitsteken. Het punt zit hem inderdaad in het feit dat je voor vrouwen een redelijk grote maat hebt.

Zoals hierboven aangegeven, op jouw niveau zal je er geen last van hebben, maar als je nog 1 of 2 jaar verder ben en gewoon goed les neemt zal je dit niveau erg snel ontgroeien en zal je verder moeten kijken naar een iets breder board. Wanneer je geen les hebt zal je er nog vele jaren langer mee kunnen doen.

Born to Ride

Nou, het is zo, ik heb schoenmaat 39, maar op 1 of andere manier heb ik van snowboardschoenen maat 42, had ik ook al bij mijn Burtons. Echt vreemd… misschien dat ik toch even naar een winkel ga, neem ik mijn board mee en kijk ik daar even…

Ik heb laatst op dit board gesnowboard op de hintertuxer en toen had ik een 140cm en de schoenen die ik toen aanhad waren gewoon goed. Maat en hoe ze op het board paste. Dat waren flow schoenen, helaas weet ik niet meer welke van flow en de maat… :-(

Niks vreemd aan dat verschillende merken een andere maatvoering hanteren. Mijn “nette” schoenen zijn maat 42,5 en de sportschoenen/snowboardboots maat 44. Je hoeft niet naar de winkel gaan, gewoon aantrekken en vastsnoeren en met de lift omhoog, als je merkt dat je tenen (nose) door de sneeuw slepen bij een frontside turn, en bij de backside turn is dat niet het geval, kun je de bindingen 1 gaatje verschuiven waardoor de “hakken” wat dichter bij de rand komen, of er net overheen. Dat je schoenen uitsteken hoeft echt geen probleem te zijn, is bij mij ook

Burton zijn gewoon heel kleine maten van boots… is meestal 1à2 maten groter dan je normale schoenen

@Marijnt volgens mij heb ik ze al op het laatste gaatje, maar ik zal het voor de zekerheid nog even checken! Bij mij vallen snowboardschoenen altijd klein lijkt wel, of ik pas elke x de verkeerde…

*bericht bewerkt door ilovesnow op 13 okt 2016 12:25

Heb je geen duidelijkere foto??

Uitstekende delen zoals ik hier zie is voor mij een absolute no-go. De bindingen lijken me ook wat aan de kleine kant.

Dit zou pas een probleempje kunnen worden als je extreem gaat carven waarbij je echt flink gebruik gaat maken van je meskanten, maar dan zit je op een heel andere tak van snowboarden en heb je ook een ander board en stand van je bindingen.

Pas als je ook offpiste gaat heb je een breder board nodig maar voor op de piste is dit prima van wat ik zo kan oordelen! ;

Freerider op 13 okt 2016 08:27

Dus jij wil zeggen dat je met duckstance op een (wat stijver) freestyle board niet kan carven?? En wat versta jij onder extreem?? Zoals op deze foto hoef ik niet te gaan snowboarden hoor.

En om te freeriden heb je ook geen breder board nodig. Zolang dit board genoeg float heeft is dat prima. Het word wel makkelijker met wat meer setback en een bredere neus dan tail.

Übung macht den meister!!!

Burton zijn gewoon heel kleine maten van boots… is meestal 1à2 maten groter dan je normale schoenen

flap20 op 13 okt 2016 11:44

Dit kan eerder per model verschillen dan dat dit iets met de maat te maken heeft. Het ene model is aan de buitenkant kleiner dan de ander. Hierdoor kan het zelfs zo zijn dat de nieuwe snowboardboots niet meer in de bindingen passen. Bij mij vielen de Salomon boots die ik na mijn Burton boots kocht kleiner uit aan de buitenkant, maat was verder gelijk.

Heb helaas (nu) heen duidelijkere foto. Ik zal eerst eens kijken of de bindingen naar achter kunnen. Ik heb de Burton scribe maat L en daar zouden schoenen met maat 42 op moeten kunnen maar ik vind ze er ook wel klein uitzien en vallen… ik twijfel toch wel… misschien dan toch maar langs een winkel met mn board en daar schoenen passen…

Burton zijn gewoon heel kleine maten van boots… is meestal 1à2 maten groter dan je normale schoenen

flap20 op 13 okt 2016 11:44

Nee dat is niet zo, niet alleen bij mij niet, maar ook bij mijn vrienden niet.

Burton zijn gewoon heel kleine maten van boots… is meestal 1à2 maten groter dan je normale schoenen

flap20 op 13 okt 2016 11:44

Nee dat is niet zo, niet alleen bij mij niet, maar ook bij mijn vrienden niet.

Kicks op 13 okt 2016 13:09

we zijn met 5 thuis die Burton boots hebben en scheelt bij alle 5 1à2 maten dan onze normale schoenen…
Zelfs in de winkel nemen ze direct een maat groter dan je normale schoenmaat… moet toch zijn dat er iets van aan is

Ik heb zelf de Burton Moto ruler black en deze vallen absoluut niet kleiner dan mn gewone schoenen. M’n boots zijn 45.5 en m’n gewone schoenen zijn 46. Het probleem is, net als met skischoenen, dat mensen ze heel snel (veel) te groot kopen. Hier vloeit ook uit voort dat veel mensen pijnlijke voeten en benen hebben tijdens het boarden. Ze verkrampen hun spieren teveel om het overschot aan ruimte en daardoor gebrek aan grip in het schoenen te compenseren.

Born to Ride

Deze combinatie van te kleine bindingen en ver uitstekende tenen lijken mij echt niet lekker boarden! Ik draag zelf Burton damesschoenen maat 43 en pas daarmee ook totaal niet in hun damesbindingen maat L, volgens Burton zelf zou het moeten passen maar dat klopt niet. (zie foto, hier staat de baseplate op z’n grootst)

Ik zou als ik jou was op zoek gaan naar mannenbindingen (of damesbindingen die groter uitvallen dan die van Burton) en een breder board zou ook niet verkeerd zijn zolang je met maat 42 boardt. Zelf sta ik ook op een herenboard en ondervind daar (vanwege de grote voeten) geen problemen mee.

Overigens heb ik bij diverse modellen van Burton een grotere maat nodig dan mijn normale schoenen. Als ik ze in dezelfde maat als m’n normale schoenen pas dan zitten m’n tenen echt opgerold.

null

*bericht bewerkt door Nipper op 13 okt 2016 14:04

Ik zou toch ook nog in twijfel trekken of de maat inderdaad wel klopt. Ik heb met maat 39 in zowel Burtons, als flows als Salomon’s min of meer dezelfde maat. Scheelt hooguit een halve maat + of -, maar 3 maten lijkt me toch echt teveel.
Als je rechtop staat in je schoenen is het normaal om de voorkant te voelen met je tenen, als je door je knieën gaat zouden je tenen los moeten komen van de voorkant.

En maat 42 op een klein vrouwenboardje, ik vind het echt wel ver uitsteken.

Bedankt voor de reacties! Ik ga toch kijken voor andere schoenen. Heb op hetzelfde board gesnowboard een paar weken geleden en toen paste alles goed… maar toen had ik dus andere schoenen…

null
dit is van de onderkant…

Ik moet met mijn maat 39 toch wel schoenen in die maat, of 1 maatje groter, moeten kunnen vinden?

null

null

Als ik het zo zien lijkt het goed te gaan.
Probeer in ieder geval de schoen zo veel mogelijk te centreren op je board (dmv. de disks) dan is de kans op problemen het kleinst!

@ilovesnow De sportschoenen, en dus ook snowboardboots, hebben een andere maatvoering dan bijvoorbeeld je normale schoenen. De normale schoenen hanteren meestal een kleinere maat dan de sportschoenen. Dat is bij mij niet anders. Voor de leren schoenen heb ik maat 42,5, voor het sporten, hardlopen, crossfit en snowboarden heb ik maat 44. Staar je er niet blind op, de schoenen passen goed of niet. Als ze niet goed passen moet je andere schoenen nemen.
Op deze foto’s valt de overhang van de snowboardboot enorm mee, probeer het maar gewoon uit

Bedankt voor je reactie @marijnt Ik heb het idee dat het op de foto minder lijkt als in werkelijkheid… Hmm… toch even voor advies naar een zaak die erin gespecialiseerd is denk ik. Die zullen wel zeggen dat het te erg is en mij andere schoenen willen verkopen… ik kijk het even aan. Wil namelijk niet straks op vakantie er achter komen dat het toch niks is… wil een ontspannen vakantie ;-) Toch bedankt!! :-)

Als ik het niet vergeet probeer ik eerdaags van mijn set wel een foto te maken!

Is goed @marijnt Thnx!!

Plaats een reactie