vanuit St. Johann een dagje naar Zillertal

Dit onderwerp gaat over de bestemming Zillertal Arena

Hallo, met de nieuwe grote kitzbuhler alpen skipas is het mogelijk dat we een dagje naar het Zillertal gaan vanuit St. Johann in Tirol. Welk startlift zouden jullie adviseren?? Wij vinden het leuk om een lekker tochtje te kunnen maken door het gebied.
Hoe lang zou het rijden zijn, ik heb wat dorpjes ingetypt op een routeplanner en kom dan toch wel op 1 1/2 uur uit. Maar ik weet niet precies waar ik op moet stappen… Ik schatte in dat het ongeveer net zo ver zou zijn als naar Kaprun, alleen bij Mittersill gaan we dan naar rechts. Klopt dat denken jullie??

Ik hoor graag tips. Misschien ook van andere nieuwe gebieden die we met de nieuwe pas kunnen bezoeken. AL denk ik wel dat de meeste nieuwe gebieden voor ons een beetje te ver zullen zijn.

Vanuit St. Johann in Tirol denk ik dat bijv. Kitzbuhel, Ellmau (SkiWelt Wilder Kaiser) of Fieberbrunn (Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn) een stuk handiger aan te rijden zijn - en ook daar kan je prachtige tochtjes maken.
Als de Zillertal Arena echt een doel op zich is zou ik naar Zell am Ziller gaan. Dat ligt aan de rand van het gebied maar volgens mij ligt het wat dichterbij St. Johann in Tirol dan bijv. Gerlos en Königsleiten. I.i.g. rij je dan niet via Mittersill maar langs Fügen en Kaltenbach.

Veel plezier i.i.g.!

Dat klopt zeker. Maar die gebieden bezoeken we elk jaar. Wij skien 2 x per jaar vanuit St. Johann en doorcrossen alle gebieden van de oude kitzbuhler alpen pas. Nu de pas vergroot is, willen we misschien 1 x een verder uitstapje maken naar 1 van de nieuwe gebieden. Ik zag dat Maria Alm bv 45 minuten rijden is. Dat lijkt mij ook leuk…

Tja, Zell am Ziller dan :-)
Als je aan Maria Alm denkt moet je volgens mij eens in gesprek met @elly3, die weet alles van dat gebied!

Er lopen hier wat dingen door elkaar denk ik??
St Johann in Tirol ligt een dik uur rijden van Maria Alm je kunt daar gaan skiën in het gebied van de Hochkönig maar niet met de skipas van Kitzbuhel.
Je kan van daar uit ook naar Kaprun is iets verder, maar dan moet je nog 2 uur om in het Zillertal te komen.of anderhalf uur naar Gerlos. Je kunt dan beter terug naar Worgl en dan langs de snelweg naar het Zillertal.
Of is het de bedoeling om in het nieuwe gebied van Zell am See te skiën? Dan rijdt je in 15/20 min naar Fieberbrunn en pakt daar de lift en gaat al skiënd over Saalbach/Hinterglemm naar Zell.
Wel vroeg opstaan en door skiën :D

Dienten Die Alte schule

@Elly3, @casilima doelt op de volgende kaart: http://www.allstarcard.at/de/skigebiete-kitzbueheler-alpen-a… Daarmee kan je dus zowel in Hochkönig terecht als in Zell am See, Kitzbühel en SkiWelt (in totaal 25 gebieden).

Best leuk - zo kom je nog eens ergens ;-)

@Forza, Heb ik overheen gekeken maar mooi die pas. Je kunt dan idd beter vanuit st Johann naar Mittersil rijden over Jochberg en dan naar Konigsleiten waar je in het skigebied van Gerlos en Zell am ziller komt. De rit daarheen is zeker 1.1/2 uur.
Maria Alm is zeker de moeite waard om een dagje te skiën je hebt er 120 km aan een gesloten piste, het ligt vrij laag en veel tussen de bomen, dus als het een dagje minder zicht is kun je hier goed uit de voeten. @casilima, je zou een vlgd keer ook wat centraler in dat gebied kunnen gaan zitten zodat je makkelijker ook naar Alpendorf/Flachau kan en Gasteinertal, die liggen nu wel een stuk verder rijden.

Dienten Die Alte schule

Nou dat wordt nog een hele onderneming, maar het is te doen.

Vanuit St. Johann is het ongeveer 1 1/2 uur rijden naar Krimml, via Mittersil (begin van de Zillertal Arena https://www.wintersport.nl/skigebieden/zillertalarena… eindpunt Zell am Ziller) Als je hier naar toe rijdt zou ik lekker op de Gerlosplatte, Koningsleiten en een stukje Iskogel van Gerlos pakken.

Naar Katenbach (Hoch Zillertal -Fügen) is het een uurtje. https://www.wintersport.nl/skigebieden/hochzillertal… dit vind ik een leuk gebied alhoewel het ook z’n knelpunten heeft, maar buiten de vakanties leuk om te doen.

Je kan ook naar Fügen, dit is dichterbij dan Kaltenbach, 10 minuten korter. (Spieljoch https://www.wintersport.nl/skigebieden/fugen ) maar dit is een vrij klein gebied.

Volgende stop zou Zell am Ziller zijn, maar dan zou ik optie 1 nemen.

Volgend gebied is Mayrhofen/Schwendau, 1 van de klassiekers in het Zillertal, weinig knelpunten maar geen fatsoenlijke dalafdaling. reistijd 1 uur en 10 minuten. Opstaplift zou ik niet in mAyrhofen nemen ivm beperkte parkeergelegenheid maar in Schwendau, Horbergbahn. https://www.wintersport.nl/skigebieden/zillertal3000… ik denk dat je hier de meeste prettige km kan maken als dat je doel is.

En als het rijden je niet uitmaakt is de Hintertuxgletscher wel eentje die je niet kan laten liggen. ruim 1 1/2 uur rijden maar dan in één keer door naar 3250m hoogte en heerlijk skiën. https://www.wintersport.nl/skigebieden/hintertux

Mijn favoriet in het Zillertal? toch wel de laatste 2.

Je zal veel reistijd (heen en terug) op de koop toe moeten nemen. Wellicht een idee om wat kleding mee te nemen en een overnachting in het Zillertal te boeken. Geeft wat meer rust en je kan relaxter skiën. Dit zou geloof ik wel mijn voorkeur hebben. Misschien dat er nog Iglo overnachtingen worden aangeboden op de Ahorn berg in Mayrhofen. Ik heb dat gedaan en was toch wel een once in a lifttime experience http://www.mayrhofenzillertal.nl/white-lounge/

That’s all! Veel plezier

I am a skiing dad, just like a normal dad. Except much cooler | retired :-(

Plaats een reactie