Hoe is de reis verlopen in de voorjaarsvakantie?

Ik ben erg benieuwd hoe iedereen de heen en terugreis heeft gedaan en wat de opstoppingen waren dit jaar.
Het heeft natuurlijk alles te maken met weersomstandigheden, maar ik zag dat er vanmorgen aardig wat files stonden.
Misschien is het meegevallen, maar voor sommigen juist niet.
Volgend jaar zijn wij ook gebonden aan de voorjaarsvakantie, maar moeten even bekijken wanneer we gaan rijden met deze drukke periode.

Wij reden gisterochtend al richting Kempten en hebben bij Heillbron flink in de file gestaan, zonder duidelijke reden. Ik gok zo’n 30-45 minuten vertraging.

Onderweg verder geen slecht weer gehad, sneeuwgrens lag boven de 800 m.

Bij Nürnberg wat file gehad vanmorgen. Verder geen noemenswaardige vertraging opgelopen tijdens onze reis richting Flachau. We hebben München dan ook links laten liggen… Ik geloof dat dit een goede keuze was getuige de fileberichten.

Vrijdag 15:00 naar Zillertal gereden. Vanaf Arnhem tot Keulen files en drukte gehad. Daarna ging het ondanks de baustelle redelijk goed op de 3. Gegeven moment was Munchen afgesloten(geen idee waarom) dus kleine omleiding gehad. Al met al gaat mijn voorkeur voor de A3 gezien mijn rijstijl, gem. 120/130 km/uur. Wel vertrek ik volgende keer 2 uurtjes eerder

*bericht bewerkt door Jethro op 19 feb 2017 07:06

Wij zijn vroeg vertrokken vanuit NH, 1.45 uur. Tot Nurnberg niet zoveel aan de hand, toen kwam de file. Bij nurnberg iets andere route genomen. Daarna werd het drama. Uiteindelijk iets voorbij Ingolstadt binnendoor route genomen richting Traunstein -Ruhpolding en zo Munchen omzeilt. Duurde lang, maar we konden doorrijden. Ik denk dat we uiteindelijk er toch minder lang over hebben gedaan dan in de file te blijven staan.

En hoe is het dit weekend?

Niet verrassend maar wel balen als je er midden in zit:

http://vid.nl/Nieuws/article/VID.2017.056.03

Vrijdag de 24e om 14.30u vertrokken uit Utrecht. Uiteindelijk om 23.30 uur bij tussenstop hotel in München. Vanochtend om 6.00 uur vertrokken en we stonden om 10.00 uur op de piste in Ski Amade. Het was druk en ja ik heb het wel eens veel sneller gedaan maar al met al viel het niet tegen. Je moet het een beetje gelukkig timen ;)

In 2 etappes aangekomen in het zillertal. Gisteren tot aan leipheim gereden over de a61 a5 en de a8. Vanaf karlsruhe wat druk. Rest van de weg ging prima. Vanochtend laatste stuk gereden en voor München binnendoor gereden over de a95 richting garmisch. Dan via bad tölz naar achenkirch.via jenbach naar het zillertal. Al met al viel het mij nog mee met de files.
Gisterochtend om 9 uur thuis vertrokken en rond 5 uur in leipheim aangekomen. Vandaag om half 9 vertrokken en rond 1 uur in Kaltenbach aangekomen.

*bericht bewerkt door RFKANGOO op 25 feb 2017 15:03

Übung macht den meister!!!

Hoi,
Wij zijn om 02:30 vanaf Brandevoort (regio Eindhoven) vertrokken richting Kleinwalsertal ( in de buurt van Obersdorf, net over de grens bij Duitsland) om half 11 ongeveer aangekomen. Een file gehad net voorbij Ulm en op het einde langzaam rijden maar dat was niet op de snelweg. Niet heel lang gestopt. In totaal ongeveer 30 minuten. Dus in 8 uur hier gekomen.

Ski you later!

Vanmorgen om 7.15 uur vertrokken vanuit Ulm en vanmiddag om 14.15 uur aangekomen in Ehrwald (rit van +/- 180 km).
Niet echt een vlotte 2e dag. Volgend jaar dus gewoon weer in 1 ruk door op de vrijdag.

De A7 stond helemaal vast. Gelukkig konden de kids zich redelijk vermaken en scheen het zonnetje.

Niet lullen, skiën!!!

Om 05.10 vertrokken omgeving Utrecht en om 1530 aangekomen in Altenmarkt. 980 km in 10,5 uur. Vooral voor Nurnberg en tussen München was het erg druk

Heenreis (vorige week vrijdag en zaterdag) een paar keer files gehad en een paar keer goed files omzeild (o.a. bij meer van Genève).
Langzaam gereden/file voor grens FR-CH en Bern-Basel traject.

Vanmorgen iets na half 9 weer vertrokken vanuit Portes du Soleil en inmiddels vlak voor de grens van Nederland. Helemaal geen files gehad en heerlijk door kunnen rijden! Nog een paar uurtjes en dan zijn we weer in het hoge noorden :)
De andere kant uit was echter een compleet ander verhaal vandaag. In bijna heel Zwitserland stond file, van Bern tot Basel stond in ieder geval vast en ook voor de grens van Zwitserland was het een drama.

*bericht bewerkt door Siard op 25 feb 2017 18:48

Stay frosty

Gisteren om 13:00 uur vertrokken uit NL en om 21:15 uur in Illertissen (tussen Ulm en Memmingen). Was te doen.
Vandaag een ander verhaal, om 09:00 uur vertrokken en om 14:15 in Fiss aangekomen.
Arlbergstrasse (tunnel) was geen pretje. Gelukkig scheen de zon, waardoor het iets minder frustrerend was.

Wij zijn gisteren rond 17 uur vertrokken uit Eindhoven naar onze overnachting in Memmingen. Via de A61 reden we naar Koblenz, waar we een half uurtje vertraging hebben opgelopen. Daarna rond Stuttgart ook nog wat hinder ivm bauarbeiten. Door verder wat tijd er af te rijden een half uur later dan de routeplanner eerst aangaf aangekomen.

Vanochtend zaten we om 7 uur in de auto richting Fiss. De Fernpass zag er al akelig uit op de webcams, dus ging we over Bregenz en door de Arlberg tunnel. Bij de grens al veel oponthoud doordat er heel veel auto’s nog geen vignet hadden. Daarna op de snelweg in Oostenrijk nog veel vertraging opgelopen. Wat 2 uur 20 moest duren werd uiteindelijk een uur of 4.

Doordat het om deze tijd al zo druk was gaan we terug waarschijnlijk vrijdagavond al een stuk rijden.

@TeTe

Da’s Helmond toch?

Vrijdagochtend vertrokken vanuit Den Haag. Tussen Luxemburg en Metz in een flinke file gekomen en daardoor in de spits langs met en Nancy. Na 10 uur, waarvan 1,5 uur pauze (2 kleine kids bij) in Langres aangekomen.
Vanmorgen om 9.00 uur vertrokken en waren om 13.00 uur in Les Gets. Het was super rustig op de weg. Geen file meer gehad.

Blijkbaar weten de tussenstoppers niet dat je om 6u op baan moet zijn. Als je om 9u uit Ulm vertrekt zit je midden de rush van nachtrijders en de Duitsers. De extra overnachting heeft dan geen nut.
Goldener tip: 6u30 ten laatste vertrekken uit Ulm.

*bericht bewerkt door iSKI op 25 feb 2017 21:01

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Vrijdag vertrokken rond 15 uur vanuit E’ven. Om 23.30 gearriveerd in omgeving Bregenz op weg naar Fiss. Daar om 8.30 weer verder gereden. Gisteren file in omgeving Gladbach en veel tijd verloren in Stuttgart. En bij een inefficiënte Birger King. Vanochtend was het een groot drama op de Arlbergstrasse. Ik ben het wel eens met Ischgeil dat je om 7 uur op de Fernpas of voorbij Bregenz moet zijn om fileleed te voorkomen. En dan scheen de zon nu nog. Stel dat het regent of sneeuwt dan was de ellende niet te overzien.

vrijdagmiddag 14.30 uur vertrokken van Valtournenche en gearriveerd in Mulhouse om 19.45 uur. Iets verkeer rond Bern en Bazel.
Zaterdagochtend rond 08.00 uur via Straatsburg gereden en daarna de 61 naar Amsterdam. Waren om 16.30 uur terug zonder opstoppingen. Prima reis gehad.

May the ski force be with you !!

Om 3:30u vertrokken uit Serre Chevalier. Net voordat de Frejus tunnel voor 1,5u dichtging naar binnen gereden. Om 7u koffie gehaald even voorbij Lyon. Precies 10u later waren we thuis (bij Brussel). Dat was bijna 4 uur minder reistijd dan op de heenweg. Veel Belgen onderweg en die stonden zelfs om 11:00u al in de file bij Nancy …

Vanmorgen om 8.45 uur vertrokken uit Eben im Pongau en om 20.00 uur aangekomen in Assen. In zuid Duitsland hebben we de 20 gereden om München te vermijden, daarna de " Kassel route". Geen files gehad en rustig met 135 op de cruise doorgekacheld .

Vandaag 10:30 vertrokken uit Den Haag, 20:45 aangekomen in Rauris. 0,0 file.

Vrijdag 17:30 uur vertrokken vanuit omgeving Arnhem, om 23:15 waren we in ons hotel in Nurnberg, de meeste vertraging hadden we opgelopen in Nederland, A12 tot aan Duitse grens. Wel veel Baustellen op de A3. Zaterdag om 8:45 vertrokken en via Regensburg naar Wagrain gereden, 2 keer een file weten te omzeilen en om 13:30 waren we daar. Al met al per dag een 3 kwartier vertraging opgelopen, daar zitten ook tank- en koffiepauzes bij. Wel was het verkeer veel drukker dan normaal, maar mogelijk vanwege het goede reisweer toch een redelijk voorspoedige reis geweest.

Zaterdagmiddag vertrokken om 16.15 en tegen 23.00 uur in Westendorf vanuit Arnhem.
Heerlijk rustig op de weg dus lekker doorrijden?

Gister om 15.00 uur weggereden vanuit Oberstdorf, ging heerlijk vlot en geen enkele file onderweg, volgens navigatie rond 23.30 uur thuis incl stops.

Totdat er op de A7 tussen Homberg en Kassel even na 19.00 uur een zwaar ongeluk was gebeurd.
Voetganger stak de de snelweg over en is aangereden door een Nederlands gezin, persoon is helaas overleden, het gezin in shock en auto total loss ?
Dit resulteerde in een fikse file waardoor we twee uur lang stil hebben gestaan op de snelweg en uiteindelijk om 1.40 uur thuis waren.

http://m.bild.de/regional/frankfurt/frankfurt-am-main/mann-a…

Zowel vorig week de heenreis en gister de terugreis vanuit Noord-Holland over Venlo en de A61 gereden. Normaliter pakken we de A3 maar links Reinisch is goed bevallen. Gister om 0530 weggereden vanuit Dachtstein West en incl tanken stoppen etc binnen 11 uurtjes thuis ?

Aequilater Nubila

Wij zijn vorige week vrijdag rond 24:00 uur vertrokken vanuit Groningen met als eindbestemming het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, we kwamen uiteindelijk zonder problemen rond 13:00 uur aan bij ons appartement (residence Saalbach).

Het enige “probleem” was na München waar het druk was, resulteerde in langzaam rijdend verkeer, maar iedereen ging richting Küfstein en wij reden richting Salzburg om vervolgens via Inzell te rijden. Mooie route met bijna geen drukte, onder lekker doorrijden en genieten van de sneeuw en de bergen.

Gisteren zijn we na 9 uur vertrokken, de eerste stuk via Lofer, Kirchberg richting Küfstein. Voor Küfstein binnendoor gegaan en uiteindelijk op de ring van München. Hierna niet richting Ingolstad maar Stuttgart gereden en geen files gehad.

Het enige stuk waar we langzaam moesten rijden was bij München, voor de afslag naar de A9 daar was een ongeluk gebeurd eenzijdig waarbij een caravan was geschaad.

We waren om 20:50 thuis, dit inclusief een sanitaire stop daarna om te tanken en als laatste een om te eten. Volgens de TomTom was het zonder stop eenrit van 10 uur, dan hebben we dit netjes gedaan, niet harder gereden dan max 130km/u.

We zijn zatermorgen 5.30 uur in de morgen vanuit Ischgl vertrokken 14.30 in Anjum Noord Oost Friesland reisje van 1080 kilometer ging vlekkeloos!

Heenreis vrijdag 17-02 vanuit Zwolle richting Livigno, vertrokken om 6:30 en waren op 16:30 over, geen file route via Zwitserland.
Terugreis vrijdag 24-02 vanuit Livigno om 8:30 vertrokken en om 19:00 in Zwolle, file bij Oberhausen 30 min.

Groeten, Harald

Voor de terugreis:
Afgelopen woensdag terugereden via a7 a6 a61. Voor Heilbronn liep het behoorlijk vast op de a6 door vrachtwagens die massaal stil vielen op de rechter en middenbaan. Dit leverde een behoorlijk chaotische situatie op. Na Heilbronn gebeurde dit nog een keer. Opletten daar.

Misschien dat het in het weekend minder is doordat er minder vrachtwagens op de weg zitten.

Plaats een reactie