Welk dorpje? Skigebied Kronplatz

Dit onderwerp gaat over de bestemming Kronplatz

Hallo,
Wij zijn ons aan t orienteren voor een skigebied voor volgend jaar. Kronplatz lijkt ons een mooi gebied.
Heeft er iemand tips/ervaringen in welk dorpje je het beste kunt verblijven? Centraal in het gebied? Betaalbaar?
Wij zoeken een Ferienwohung /appartement voor 5 personen, wellicht iemand hiervoor tips?
Alvast dank voor reacties!

Groet, Ilona

*bericht bewerkt door Ilonamartin op 07 mrt 2017 11:54

San vigilio di marebbe heeft de meeste wintersportsfeer. 3 liften en je staat boven op Kronplatz. Olang vond ik wat doods. Percha heeft als nadeel dat er een behoorlijk drukke doorgaande weg doorheen loopt. Met de rest heb ik geen ervaring

*bericht bewerkt door Superskismurf op 07 mrt 2017 12:47

En ben je er nog geweest? Wij zijn ook aan het kijken, willen liefst een appartement dichtbij de gondel, welk dorp ligg het meest centraal? Bruneck of st virgil?

Nee, niet geweest. Weer gekozen voor Nauders, waar we vaker zijn geweest.
Kronplatz blijft nog wel op ons lijstje staan!

@snowy1978

St*Vigil ligt middenin 't skigebied.
Bruneck is de grote stad en ligt op +/- 4 km, niet doen dus.
Reischach ligt onder aan de gondel.(aan Sylvesterpiste )
St-Vigil heeft mooiere hotels en appartementen maar is ook duurder.

Wij hebben 1 maal op de piste gelegen “Hotel Heinz” in Reischach; toppie.
3 x verbleven in Kiens(Hotel Zur Post) op 10 km met goede busverbindingen, zéér budgetvriendelijk(als tweede skireis in 1 seizoen.)

Born to run. B.S.

Ik blijf het een geweldig gebied vinden. Heb er 20 jaar geleden zelf als tiener leren skiën en nu een paar weken geleden met partner en zoontje van 4 voor het eerst op de latten. Wij logeerden in Reischach in hotel Reipertinger Hof. Heel goed hotel en vlakbij de pistes. (5 min te voet of er rijdt ook gratis een hitelshuttle op en af). St Virgil lijkt me als dorpje gezelliger maar je moet veel meer liften nemen vooraleer je op de top van de Kronplatz staat. Vanuit Reischach sta je met 1 lift meteen boven.

10 maart in Riscone (Reischach) gezeten in hotel Feldmessner. Dorp helaas niet bekeken, zat aan de buitenkant. Skigebied is mooi, overzichtelijk, maar voor de betere skiers niet uitdagend en wat aan de kleine kant.

Wij gaan met 2 kleine kinderen dus hebben nog niet zoveel aan een groot gebied, willen wel dichtbij de piste zitten en niet te duur aangezien dit de ‘2e’ wintersportweek van het jaar is…reischach komt dan denk ik het beste uit de verf, ziet het daar nog wel een beetje gezellig uit?

@snowy1978

Dorp Reischach stelt NIETS voor, geen winkels , geen tavernes, geen après, is eigenlijk ook geen dorp te noemen maar een aanéénschakeling van hotels met huizen tussen.
St-Vigil is een echt dorp en daar zijn ook in 't dorp kinderskiweides.
Eigenlijk is Kronplatz NIET echt geschikt om met kleine kinderen te gaan.
Alléén aan de kant van Reischach is een lange (500m) blauwe kinderpiste met eigen lift.
Anders is het altijd de gondels nemen en zit je boven op de berg aan de " klokkenbel" en worden de pistes eigenlijk wat te moeilijk voor kleine kinderen en zeker te druk in de schoolvakantie.
Wij blijven 't daarentegen een LEUK gebied vinden en kan zeker NIET bevestigen wat @Sjaak27 zegt nl. “aan de kleine kant”

Born to run. B.S.

Ok dat maakt niets uit, kindje van 2 gaat sochtends spelen in croniworld en de andere van gaat inmiddels alle pistes (ook zwart) af met pa en ma (doen alleen skiles tijdens de ‘andere’ wintersport.)

Smiddags eventueel wat glijden met de kleine , brunech is dichtbij om te winkelen? Is reichsach het voordeligste dorp om in te zitten ?

Reischach als dorp is idd niks bijzonders, Bruneck is wel om de hoek, heb daar alleen de hoofdstraat gezien, maar is een grotere plaats dus er zal wel te winkelen zijn.

Het gedeelte "oude stad" van Bruneck uit de late Middeleeuwen is ingericht als winkel-wandelstraat met héél mooie winkels, bars en eethuizen in zéér fraaie gebouwen.
Dit is ongeveer 4 km gelegen van de voet van de piste Reischach.
Nadeel : stadsbussen van Reischach naar Bruneck reiden alléén 3 x s'morgens en 3x in de late namiddag, eigen wagen is handiger.
Kronplatz is ook gekend als gebied met 5 zwarte pistes waarvan Piculein de pittigste is.
@snowy1978

*bericht bewerkt door dan58 op 23 mrt 2019 20:10

Born to run. B.S.

Plaats een reactie