Waar naar toe met kleine kinderen

Hallo wij willen komend winter eind januari met een kleine van 1,5 jaar en 6 volwassenen waarvan 2 gevorderde skiërs zijn en 4 beginners. Hebben jullie suggesties waar het leuk is voor deze combi aan mensen.

Avoriaz: pistes voor iedereen, draaimolen en zwembad voor de kleine en omdat je door het dorp kan skien is het gemakkelijk afspreken met de oppasser voor bijv. lunch.

@Rudi100 Om te beginnen: wat zijn jullie wensen? willen de gevorderde skiers graag een groot gebied? Willen jullie bijv wel weer altijd samen als groep lunchen, of maakt het niet uit dat een deel van de groep bijvoorbeeld een dal verderop luncht? Willen jullie graag aan het eind van de middag een bruisende apresski bar in, of gaan jullie liever met zn alle aan de kaasfondue? Of zijn jullie meer fan van pasta, anti pasti en goede wijnen?

Oostenrijk heeft namelijk de bruisende apresski, maar is over het algemeen weer drukker en een beetje afhankelijk van het gebied, overbevolkt met Nederlanders. Frankrijk heeft over het algemeen de grotere, hoger gelegen en rustigere gebieden, maarja het zijn en blijven Fransen en die hebben een gebruiksaanwijzing ;) Italie heeft fantastisch eten, een aantal mooie ruime gebieden en heeft fantastische pistepreparatie met veel kunstsneeuw. Het risico is daar wel weer dat je witte linten in een bruin landschap hebt.

En dan zijn er nog dingen zoals wat is jullie budget? Een knus familiegebiedje kan vaak zeer goedkoop zijn, zeker voor kinderen. Voor een groot en modern gebied kunnen de kosten al snel 3x zo hoog zijn, maar daar heb je dan weer veel meer kilometers piste en vaak wat modernere liften. Kortom genoeg vragen die laat zeggen een paar honderd mogelijk geschikte gebieden een stuk kan reduceren.

Born to Ride

Wii houden zeker van de apreski maar sneeuw zeker is ook wel van belang, en wat het middag eten betreft zou het leuk zijn om samen wat tekunnen eten

Ik denk aan skiwelt ( soll, elmau, brixen) veel kilometers voor de gevorderden , snneuwzeker genoeg eind januari , gemoedelijk , leuke maar niet al te drukke apres ski , leuke weides om met de kleine in de sneeuw te spelen, en voor de beginners om te leren skieen , en het gebied is dan wel groot , maar overzichtelijk genoeg om regelmatig goed met elkaar af te kunnen spreken voor de lunch . Bovendien heeft het gebied charme en uitstraling die velen van ons vaak zoeken in wintersport vakantie . En gemakkelijk aan te rijden , want het is het eerste grote skigebied na kufstein …

Zeker ook niet heet duurste gebied voor een weekje huisvesting …

Skipas is niet geheel goedkoop, maar daar krijg je dan wel weer heel wat ski kilometers voor terug !

Maar ja zoveel mensen zoveel wensen …

Succes en veel plezier!

Plaats een reactie