Icelantic Shaman 161 cm

Hallo,

Ik ben op zoek naar een paar ski’s, namelijk Icelantic Shaman van 161 cm.

Weet iemand waar ik die zou kunnen kopen of weet iemand een vergelijkbare freeride- of powderski?

Vriendelijke groet

Ik denk dat je Icelantic het beste online kan bestellen.Ook zit er ergens in België een winkel geloof ik.
Leuke keuze Icelantic trouwens 👍

@Noukje heeft ze.
Misschien kan ze je verder helpen.

Stel je vraag ook nog even op Wepowder. Grotere kans dat je daar een antwoord krijgt waar je iets mee kunt.

When life gets too complicated.... SKI

Dank je Hooykaas!

Weet je waar in België? Ik heb het internet doorzocht en ik kon alleen wat dealers in Frankrijk vinden en nog een paar in Europa.

Hoe kan ik @Noukje een bericht sturen? Sorry, ik ben nieuw hier.

Bedankt Alex! Goede tip.

Groet

Misschien kan de moderator @Rogier bij wijze van uitzondering een mail sturen naar @Noukje om kontact met je op te nemen.
Noukje is een off-piste specialiste en heeft een aantal Icelantic ski’s.
Winkels in Frankrijk heb ik ook van gehoord .Maar waar … .Misschien dan toch in de USA bestellen! Je hebt ze zo in huis hoor.

Klik op haar naam en op haar pagina staat dan ‘bericht sturen’ kun je het helemaal zelfs doen :-) Als je er niet uitkomt hoor ik het wel.

Click. Click. Peace

Kijk anders even op http://www.ebay.de

@Nivek2000 Hier ben ik :-)
Ja, ik heb een paar Shamans in 161, maar jammer voor jou doe ik ze nooit of te nimmer weg. begrijp wel waarom je naar dit paar zoekt, een echte unieke ski-ervaring.
Misschien dat je makkelijk in Frankrijk een Salomon BBR kan op de kop tikken voor weinig, da’s een flagrante kopie geweest. Maar met dat verschil dat ze een smallere taille hebben, dus niet echt geschikt zijn voor off-piste.
Zag jouw post ook op WP, ook daar ben ik de enige met Shamans, vrees ik. Ik heb nog andere Icelantics, mocht je eens willen vergelijken. En nee, ik denk niet dat ze nog in België of Nederland verdeeld worden. Je mag me altijd PM’en voor meer info of een testje. Ik ben vast de grootste Icelantic fan van de Benelux :)

*bericht bewerkt door Noukje op 04 okt 2017 16:23

Dat weet ik @noukje
Vandaar.
Bedankt voor je reactie.

Hallo allemaal,

Bedankt voor de reacties. Jammer, Noukje, maar ik begrijp het wel. Ik zag deze ski’s ooit in een blad (tien jaar geleden ongeveer) en sindsdien wil ik ze kopen. Ik heb overal gezocht op het internet, maar nergens kan ik ze bestellen, ook niet in de VS. Ik heb Icelantic zelf een mail gestuurd (ene Travis) en zij zeiden ook dat het in Europa lastig wordt. Het mooie van deze ski’s is dat ze zo breed zijn, maar toch klein. Ik ben zelf een kleine jongen van 1 meter 65, maar ik ski al sinds mijn 4e a 5e en ik ski meer buiten de piste dan erop. Hoe breder onder de voet, hoe beter voor mij, maar dan wel een korte ski. Ik zag een damesski van 146 van Icelantic. Maiden heet die geloof ik. 111 onder de voet. Dat is dan wel een damesski, maar ook klein en breed. De Shaman is voor mij iconisch en ik wil eigenlijk niets anders dan die ski’s, mede door de übervette tekeningen. Maar ik besef nu wel dat mijn droom waarschijnlijk niet verwezenlijkt gaat worden. Maar de aanhouder wint (hopelijk), dus ik blijf doorzoeken.

Groet

Laatste kans.
Ik heb er één gevonden op http://www.ebay.com
Wel iets langer maar dat moet in de praktijk geen probleem zijn.beter deze dan helemaal geen.

null

Succes met bieden.

Let op: tomt flink wat bij aan BTW en douanerecht! Plus dat ze verzendkosten waarschijnlijk ca $ 85 zijn. En daar betaal je dan ook douanerecht eh BTW over. (Sorry voor de domper).

Is ook US, maar als je se eeeeeeeeeeecht wilt:

http://www.liquidationsports.com/index/page/product/product_…

When life gets too complicated.... SKI

@Nivek2000 Ik kan eventueel wel eens rondhoren bij enkele kennissen voor jou, maar een Shaman zal heel moeilijk worden. De Maiden zou voor jou misschien wel kunnen, maar die is ook wel een pak soepeler dan de Shaman. Voor mij was het een tegenvaller helaas, te slappe noedel. Hangt ook van je gewicht en kracht af natuurlijk.
Als je breed en kort wil en iets anders dan de rest: heb je ooit al eens de Icelantic Scout gezien in originele versie (later hebben ze er een onnozele kinderski van gemaakt in skinny versie, die bedoel ik dus NIET)? De Scout was de ski waar het voor Icelantic allemaal mee begonnen is in Ben Anderson’s garage: een ski van 143cm lang (!) 105mm onder de voet en 140mm/130mm voor en achter. Dat zou voor jou ook een prima “ik-kom-overal-met-gemak-naar-beneden-ski” zijn! :-)
Ik gebruik hem nog steeds graag als ultieme allmountain speelski. Ik heb al twee paar tweedehands gekocht van mensen die 'm voor hun kind hadden gekocht vanwege de lengte, maar waarvoor ze veel te stijf en breed waren natuurlijk.
Ik zag trouwens ook op de site van Icelantic dat ze een Seeker van 2012-13 in 170cm in aanbieding hebben voor $250. Da’s een weggevertje voor zo’n poederbak, zelfs;met importtaxen. De Seeker is hun allerstijfste lat met 112mm onder de voet. Zou voor jou ook perfect kunnen. het hangt er maar van af hoe jouw skistijl en -techniek is.
Succes met je zoektocht!

@nivek2000 Ik was even benieuwd.
Heb je al ergens een bod op gedaan?

Hoi, nee nog niet. Ik vind de andere ski’s van Icelantic ook mooi, maar de Shaman blijft mijn favoriet. Bedankt allemaal voor de tips.

Groet

Plaats een reactie