Twee Britten omgekomen in Chamonix...

https://cdn.wintersport.nl/forum/20/b68f801c4dba05bc2acf7538...

Verschrikkelijk bericht…
Roept bij wel direct allerlei vragen op maar die krijg je via Teletekst natuurlijk niet beantwoord.

Het gaat om het Chapeau couloir bij de Grand Montets, een vrij klassieke afdaling, die niet al te moeilijk of steil is. (40°). Wel schijnt de sneeuw er erg slecht te zijn momenteel (hard) en dan is een val snel lastig te stoppen.

Click. Click. Peace

Dank, @Rogier. Had inmiddels ook gevonden dat het om dat couloir ging maar had nog geen idee hoe lastig die was/is. En harde sneeuw helpt natuurlijk niet…
speculeren of wat er met de tweede persoon is gebeurd (waarom viel hij ook) zullen we hier verder maar achterwege laten.

*bericht bewerkt door Forza op 29 jan 2018 09:31

Triest! Ver boven mijn niveau, wepowder heeft hem classificatie “expert” en als ie dan ook nog hard is, verschrikkelijke gevolgen in ieder geval :(

Edwin van Riel

Triest … en helaas “part of the game”
Sommigen halen het NL nieuws (zoals deze), sommigen niet.
Zoals de 22 jarige Duitse, zeer ervaren klimmer/gids die afgelopen woensdagmiddag in Wolkenstein is omgekomen bij het ijsklimmen waarbij een stuk afbrak en is meegesleurd.
Zijn begeleider kon zich nog net op tijd zekeren; het slachtoffer is na een lange, moeilijke en meerder keren noodgedwongen onderbroken zoekactie, uiteindelijk vrijdag morgen geborgen.

Rob

@rcgrootveld, neem aan, dat je deze bedoelt. Oorzaak is lawine naar het schijnt. https://www.stol.it/Artikel/Chronik-im-Ueberblick/Lokal/Wolk…

*bericht bewerkt door evr66 op 29 jan 2018 13:37

Edwin van Riel

Inderdaad …
Wij zaten net aan de apres ski woe middag toen de brandweer af en aan reed om mensen en materieel naar boven te brengen.

Rob

Ze hebben hem uiteindelijk vr morgen gevonden mbv metaaldetectoren die ze onder een heli hadden gehangen.
Hij is door de lawine in een soort hol gedrukt en was daardoor kansloos; het is dan ook aannemelijk dat hij het zichzelf nauwelijks heeft kunnen realiseren.
Bron: Iemand van de brandweer

Rob

@RCGrootveld Je bedoelt waarschijnlijk een Recco zoekapparaat.

Click. Click. Peace

@RCGrootveld Je bedoelt waarschijnlijk een Recco zoekapparaat.

Rogier op 31 jan 2018 13:25

Nee … ik bedoel metaal detectoren … is wel wat anders als recco

Rob

@RCGrootveld Je bedoelt waarschijnlijk een Recco zoekapparaat.

Rogier op 31 jan 2018 13:25

Ze hebben alletwee gebruikt, ervan uitgaande dat een alpinist behoorlijk wat metaal aan zijn gordel heeft hangen.

volgens krantenartikel idd Recco:

“Franz Xaver Mayr aus Uffing am Staffelsee wurde von den Suchtrupps der Bergrettung am Freitag gegen 10 Uhr mittels Recco-Handsuchgerät gefunden, erklärte Hubert Moroder von der Bergrettung Gröden gegenüber STOL.”

Edwin van Riel

Volgens een hotelmedewerker, die bij de brandweer zit en vrijdag morgen ter ondersteuning was ingezet, hebben ze een metaaldetector onder een heli gehangen en zijn daarmee gaan zoeken.
Inderdaad er van uitgaande dat hij als klimmer het nodige om zijn lijf had hangen, iets waar een Recco niet op reageert.

Rob

Plaats een reactie