Beginnen met toerski

Beste wintersporters

Vroeg op het seizoen heb ik samen met enkele vrienden voor het eerst kunnen proeven van toerski. Het was een vrij korte introductie waarin we het materiaal leerden kennen, geleerd hebben hoe we onze bochten moesten maken op steile poederhellingen en waarin we een heel klein stukje omhoog gelopen hebben. Al was deze initiatie maar heel kort, het smaakte direct naar meer. Vandaar mijn vraag: hoe gaan we hier best mee verder?

Midden maart zouden we graag opnieuw een short-ski doen en een stap verder willen gaan. We hebben alle 3 voldoende off piste ervaring en een goede conditie. We beschikken echter noch over toerski-materiaal, noch over de 3-eenheid. Hoe pakken we dit best aan? Is het bijvoorbeeld mogelijk om met de gewone gidsen van de skischool te gaan toerskiën? Of moeten we ter plaatse op zoek naar gespecialiseerde organisaties? Is het bv een goed idee om direct al een tocht van meerdere dagen te doen?

Alle info en tips zijn welkom! Thanks!

Johan

*bericht bewerkt door Wolfman op 02 feb 2018 10:06

Ik denk dat je op WePowder meer mensen vindt dan hier die je verder kunnen helpen. Dus daar zou ik ook zeker even een gratis account aanmaken en je vragen stellen.

Mijn vrienden hebben afgelopen week een volle week weer een opleiding gevolgd. Vanuit Königsleiten.
Dit is het tweede jaar dat ze die cursus volgen.

It is an amazing world

null

It is an amazing world

http://www.alpinskischule.at. Markus Hirnbock, zeer ervaren gids in te zetten in zo ongeveer heel het Salzburgerland. Daarnaast ook iedere week een vast programma. Kijk hiervoor op zijn site onder water en dan weekprogramma.
veel plezier,
Rob

Via de nkbv.nl kun je ook reizen en cursussen boeken voor toerskiën.

Wie had gedacht dat een beetje glijden zo leuk kon zijn?

Plaats een reactie