BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Do's and dont's in Via Lattea

Do's and dont's in Via Lattea

Dit onderwerp gaat over de bestemming Via Lattea


 • winterwonderland 13 maart 2018 · 22:52
  As zaterdag voor het eerst naar de Italiaanse West Alpen, Via Lattea. Afgelopen jaren veel geskied in de Dolomieten. Schijnt echt een hele andere beleving te zijn deze kant. Wat zijn de echte aan- of afraders voor komende week?
  Aequilater Nubila
 • Quick 13 maart 2018 · 23:14
  Kom er maar in @roberthoogenboom
  Mr. Slow
 • roberthoogenboom 14 maart 2018 · 10:13
  As zaterdag voor het eerst naar de Italiaanse West Alpen, Via Lattea. Afgelopen jaren veel geskied in de Dolomieten. Schijnt echt een hele andere beleving te zijn deze kant. Wat zijn de echte aan- of afraders voor komende week? winterwonderland op 13 mrt 2018 22:52

  Even voor mijn idee: Wat is je basis (welk dorp, bij welk dalstation)?
  Kom er later op terug, nu ff druk
 • winterwonderland 14 maart 2018 · 12:34
  We zitten in een appartement in Sauze d'oulx, drie keer vallen van de Clotes lift. Zover waren we zelf ook dat dit een gunstige ligging was 😁
  Aequilater Nubila
 • roberthoogenboom 15 maart 2018 · 19:37
  Zo, ff tijd:

  1: Ik heb een uitgebreide recensie geschreven over Sauze, kun je hier op de site terugvinden.

  2: Dont's (daar maar mee beginnen).

  Enige wat ik me kan indenken is dat als je een dag in Montgenevre wilt skiën, je beste met de auto die kant op kan. Is nog best een mooie rit trouwens. Maar de verbinding Italie - Frankrijk is niet ideaal. Qua periode zal het nu overal rustig zijn dus in die zin kun je skiën waar je wil.

  Verder: Even opletten bij harde wind, kan zijn dat dan de link Sauze-Sestriere dicht gaat.

  Als je naar Sestriere gaat is dit na een leuk begin verder een lang blauw pad. Puur verbinding dus, niet echt een boeiende piste. vergezichten wel mooi trouwens.

  Do's:

  Als er goede sneeuw ligt is het heerlijk skien naar de andere dalstations. Als je een beetje op tijd gaat (zeg 9.30 de lift - die 9.00 uur open gaat) dan ben je echt 1 van de eersten die over die pistes gaat (Gran Pista bv).
  De Jouvenceaux lift heeft overigens een tussenstation waar je wel kunt instappen, niet uitstappen.

  Sowieso kun je aan de kant van Sauze heerlijk skien tussen de bomen. Idem bij Sansicario. Sestriere ligt wat hoger en de pistes zijn dus wat meer open.

  De Lago Nero lift (sluit aan op de Clothes lift) is een prima lift en als je uit de lift komt en linksaf gaat kom je heerlijke verlaten rode pistes tegen.
  Onder bij de Lago Nero lift zitten meerdere horecapunten. 1e die je ziet als je naar beneden gaat heeft een grote bruine beer buiten staan. Niet dat de koffie daar niet goed is (duh) maar als je 1 tentje lager aan je rechterhand neemt heb je een mooie tent. Koffie 1 Euro. Scheut drank erin (doorgaans Grappa maar vraag gerust Sambuca als je dat prefereert) kom je tot 1,30 tot 1,50.

  De zwarte olympische piste bij Sansecario is ook erg lekker om te nemen. De bar die daar onder aan de piste ligt is ook ruim en prima.
  Maar er zijn sowieso veel berghutten en ze zijn allemaal prima.

  Bakker in het dorp, om de hoek van de banketbakker die weer naast het verkooppunt van de skipassen zit. Pas is een papieren pas met chip, geen borg/statiegeld.
  Tussen centrale pleintje en Clothes zit een kleine supermarkt. Grote supermarkt in Oulx (met koffiebar, grote sportwinkel etc. erbij, nog een redelijk winkelcentrum).
  Rond het pleintje ook enkele bars voor apres-ski. Happy hour meest 16.00-19.00 uur

  Tot slot, let even op de ZTL: deze wordt elektronisch gecontroleerd. Zonde om een prent te krijgen.

  Sestriere heeft zeker in het gedeelte 'Borgata' mooie brede pistes, ook daar is het rustig en je kan er geweldig carven
 • roberthoogenboom 15 maart 2018 · 19:38
  @Rogier kan ongetwijfeld nog e.e.a. aanvullen, zeker als het gaat over waar off-piste te skiën of waar de mooiste pistes van Montgenevre liggen.
 • Jeroen6 16 maart 2018 · 08:53
  Wij vertrekken ook vannacht naar Sauze. Voor de 2e keer. Hopelijk komt die retour d'est er... Dan wordt het idd zoals @roberthoogenboom aangeeft spelen in de bossen van Sauze 😉. De vorige keer Sauze hadden we ook geluk met een retour.

  Het is aanstaande zaterdag (en zondag geloof ik ook nog) Dutchweek in Sauze. Mocht je er van houden kan je na t boarden/skieën op Sportina een drankje doen met dikke beats.  If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.
 • roberthoogenboom 19 maart 2018 · 20:44
  En, volgens mij een prima week @jeroen6 en @winterwonderland : Verse sneeuw, koud, veel zon, lekker rustig.
 • Quick 19 maart 2018 · 20:55
  Even hierop aanhakend: is het buiten de schoolvakanties altijd rustig in Via Lattea? 😃
  Mr. Slow
 • winterwonderland 19 maart 2018 · 23:47
  Het is inderdaad genieten hier @roberthoogenboom ! Zondag was nog druk met locals en de laatste dag van Dutchweek. Nu hooguit 1 liftje wachten als je pech hebt😂😂
  *bericht bewerkt door winterwonderland op 19 mrt 2018 23:48 (4% bewerkt)
  Aequilater Nubila
 • winterwonderland 19 maart 2018 · 23:50
  Wel twee keer niet het beste restaurant gekozen op de piste.. Morgen ff beter plannen!
  Aequilater Nubila
 • Jeroen6 22 maart 2018 · 21:51
  orso bianco op sportina, goed eten.... montgenvre is ook goed te doen. auto bij cesana zetten. dan heb je wat meer tijd.. ps top week @winterwonderland bevalt het?
  *bericht bewerkt door Jeroen6 op 22 mrt 2018 21:53 (10% bewerkt)
  If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.
 • winterwonderland 22 maart 2018 · 22:11
  @Jeroen6. Vandaag ook Montgenevre gedaan en de auto neergezet in Cesana 😁. Echt heel fijn skiën daar. Stukken beter qua aanduiding van de liften etc. Eten ook aan de Franse kant niet heel geweldig. In Sauze d'oulx zelf gister erg goed gegeten bij de Old inn. Mooie stukken vlees van de grill die midden in de zaak staat!
  Aequilater Nubila
 • Snowy1970 23 maart 2018 · 09:58
  Deze week geboekt voor volgend jaar in Jouvenceaux. Nog maar 51 weken aftellen...
 • Onnem 23 maart 2018 · 14:17
  Deze week geboekt voor volgend jaar in Jouvenceaux. Nog maar 51 weken aftellen... Snowy1970 op 23 mrt 2018 09:58

  Hoe ben je tot die keuze gekomen en bijv. niet in Sauze? Kom je van Jouvenceaux ook makkelijk met de lift naar de rest van het gebied? Is het een slaapdorp of een echt dorp waar nog wat te doen is (restaurants, winkels etc)?

  Dat Sauze erg leuk is qua dorp kun je overal lezen, maar Jouvenceaux is voor mij een grote onbekende 😉 en ik ben een grote fan van "slimme dorpen" oftewel een klein leuk dorp maar toch verbonden met een mooi groot skigebied. Vaujany is ook zo iets, authentiek dorp (itt Oz station) en toch sta je in 20 minuten op 2800 midden in het skigebied van Alpe d'Huez.

  De meeste informatie vind je op het Snowheads forum (logisch gezien het aantal Engelsen dat naar Sauze gaat) maar daar vind je (vrijwel) niets over Jouvenceaux. Op booking.com, tripadvisor en zoover wordt je ook niet veel wijzer want als je zoekt op Jouvenceaux krijg je alleen maar resultaten uit Sauze ;(


  *bericht bewerkt door Onnem op 23 mrt 2018 14:33 (6% bewerkt)
  The older I get, the better I was
 • Quick 23 maart 2018 · 15:03
  Jouvenceaux is toch gewoon een soort van buitenwijkje van Sauze?
  Mr. Slow
 • roberthoogenboom 23 maart 2018 · 19:55
  Jouvenceaux ligt iets onder Sauze. Sauze heeft een traditionele oude dorpskern. Jouvenceaux is meer het iets lager gelegen buitenwijkje.

  Om op wat vragen van @onnem te reageren: Jouvenceaux is over het algemeen wat goedkoper dan Sauze. Er is dan ook weinig te beleven, voor het meeste moet je naar Sauze, maar je vindt er wel een bar, skishop en bij de lift een paar restaurants.

  Verbinding met het gebied is prima, met de 4-zit lift kom je via een middenstation (niet uitstappen, je kan alleen instappen) mooi centraal uit net boven Sportinia. Maar doordat je aan de rand zit is de lift en bijbehorende pistes extreem rustig. En vanaf Sportinia of de top bij de Rocce Nere ski je in 1 ruk naar beneden.

  Rond de lift was nu wat bouwactiviteit, wellicht dus komend winterseizoen nog iets meer leven rondom het dalstation.

  Enige nadeel kan zijn dat in geval van gebrek aan sneeuw je hier het laagste zit dus misschien in de 1e en laatste week niet per ski terug kan naar het dal?

  Jouvenceaux is dus geen compleet dorp qua voorzieningen maar afhankelijk van waar je zit is naar Sauze lopen wel te doen. Afstand is kort maar wel een redelijke klim (ochtendgymnastiek richting bakker 😉 )
Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.