BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
skibril.

skibril.


 • Ruuddeveld 21 april 2018 · 15:47
  Hoi,
  Tot nu toe gebruikte ik een goedkope skibril maar ben er achter gekomen dat voor goed zicht een goede bril noodzakelijk is. Heb flink gezocht op Internet en ben tot de volgende conclusie gekomen: Een sferische lens, meekleurende glazen ( fotochromatisch) om wisselen van lenzen te voorkomen en polariserend. Dit is dan geen goedkope bril, maar wel een heel goede. Nu wil ik vragen wie heeft ervaring met dit soort brillen en kan mij iets aanbevelen? Kortom: wat is nu eigenlijk de beste skibril?
  Alvast bedankt,
  M.v.g. Ruud
 • GiGi 21 april 2018 · 16:15
  Even een overweging bij fotochromatische lenzen (heb er zelf een aantal gehad)...
  Net zoals allmountainski's is het een optie waarbij je veel concessies doet. Het is een prima lens in een groot middenbereik, maar in geen enkele conditie uitmuntend. En juist in dat middenbereik is de kwaliteit van de lens mijns inziens minder van belang dan als het echt interessant wordt (bij zware sneeuwval/weinig licht of juist de beschermende factoren die een lens moet beden in strak blauwe zonnige condities. Inmiddels ben ik meer overtuigd van een frame met verschillende, verwisselbare lenzen dan van de fotochromatische lenzen.
  gigiski.com | deskiclub.nl
 • Ruuddeveld 21 april 2018 · 16:42
  Hoi Gigi,
  Interessante informatie waar ik wat aan heb. Ben afgelopen jaar tot de conclusie gekomen dat juist bij weinig licht de bril optimaal moet zijn. Het fotochromatische was meer uit gemakzucht, maar als het ten kosten van kwaliteit gaat is dat niet slim. Wil nu echt gewoon goed spul. Heb je nog een aanrader?
  Gr.Ruud
 • DrPhil 21 april 2018 · 16:53
  Ik ben juist zeer te spreken over mijn Julbo. Vergeet niet dat hij ook grote voordelen heeft als je van de zon in de schaduw skiet en vv.
  In slecht zicht zie je met een gespecialiseerde lens vaak amper meer. En de Julbo kleurt vrijwel kleurloos in de lichtste stand.
  De enige polariserende photochromatische lens die ik ken is de Quattroflex Vario van Alpina. Ik ben geen voorstander van een polariserende bril. Hij vlakt in mijn ogen alles teveel af.
  Verder valt het me op dat je bij de eerste reactie meteen switcht.
 • Sneeuwbaard 21 april 2018 · 16:56
  Als het budget het toelaat: Anon M2 of Oakley Flightdeck.
  Beter één plank onder de voet, dan twee latten in de hand.
 • GiGi 21 april 2018 · 17:17
  Hoi Gigi,
  Interessante informatie waar ik wat aan heb. Ben afgelopen jaar tot de conclusie gekomen dat juist bij weinig licht de bril optimaal moet zijn. Het fotochromatische was meer uit gemakzucht, maar als het ten kosten van kwaliteit gaat is dat niet slim. Wil nu echt gewoon goed spul. Heb je nog een aanrader?
  Gr.RuudRuuddeveld op 21 apr 2018 16:42
  Als je nog een week geduld hebt, kan ik mijn ervaring delen met de Oakley Prizm Hi Pink lens en de Prizm Iridium Torch.
  *bericht bewerkt door GiGi op 21 apr 2018 17:19 (1% bewerkt)
  gigiski.com | deskiclub.nl
 • Ruuddeveld 21 april 2018 · 19:06
  Gigi, daar wacht ik op. Eigenlijk wens ik je alleen maar Kaiserwetter, maar doe er dan maar een dagje slecht zicht bij😉
  Gr. Ruud
 • Ruuddeveld 21 april 2018 · 19:17
  Sneeuwbaard, bedankt voor de tip. Heb heel de zomer om te sparen, dus er kan wel wat😉
  Gr.Ruud
 • Ruuddeveld 21 april 2018 · 21:54
  Dr Phil, eigenlijk weet ik helemaal niet wat het beste is, dus ik switch niet maar neem wat aan. Houd mij aanbevolen voor alle tips,wil gewoon iets goeds kopen maar daar geen spijt van krijgen. Vandaar mijn vraag hierover.
  Gr.Ruud
 • Alex 21 april 2018 · 22:14
  Wat ik nog mis bij de adviezen is het matchen (passen) van de skibril bij de helm. Niet geheel onbelangrijk.
  When life gets too complicated.... SKI
 • Irene 21 april 2018 · 22:20
  Oakley Prizm lens, ik heb de Flight deck XM met vier glazen: de "witte" voor indoor, de Pink Iridium, de Prizm Rose, beiden voor slecht weer en de Sapphire Iridium voor de zonnige dagen.

  De Pink Iridium het beste voor de bewolkte dagen, zicht blijft goed en geeft een rustige blik. Nadeel is dat wanneer er door de bewolking wat zon gaat schijnen, dit op de sneeuw kan schitteren en dan laat de bril te veel licht door. Ik moest af en toe echt knijpen met mn ogen.
  Prizm Rose, voor wanneer het bewolkt is met af en toe een zonnestraaltje, laat minder licht door dan de Pink Iridium.
  Sapphire Iridium voor de zonnige dagen en tevreden over, vind ik weinig verschil hebben met de Torch Iridium (getest van een vriendin).

  Ik kon voor weinig geld aan de Pink Iridium komen en dacht: "waarom niet", deed t eerst altijd met twee lenzen, maar moet zeggen dat ik toch wel erg blij ben met deze aankoop. Dus als je twee lenzen wilt, zou ik voor de Pink Iridium gaan en een lens voor goed weer, dan heb je meer uitersten dan wanneer je de Prizm Rose aanschaft.

  Over all meer dan tevreden over deze bril, makkelijk te wisselen lens, de extra lenzen zijn goed verkrijgbaar en eenvoudig en dus snel wisselen van lens.
  Alle lenzen zorgen voor rust en een wijd blikveld; ik ga niet meer voor iets anders dan Prizm (ook voor gewone zonnbril top trouwens).
  *bericht bewerkt door Irene op 21 apr 2018 23:15 (1% bewerkt)
 • Ruuddeveld 21 april 2018 · 22:59
  Hoi Irene,
  Bedankt voor je duidelijke verhaal👍👍
 • Gaston 21 april 2018 · 23:21
  In het rijtje goede brillen past Smith I/O ook, prima kwaliteit lenzen (vaak setje sun/storm), zeer goede integratie met (Smith) helm (zowel qua pasvorm als ventilatie), en beslaat me nooit. Als ik er al in adem, ontwasemt echt binnen seconde weer!

  Smith heeft verschillende groottes van monturen, voor verschillende maten gezichten. Ik heb een redelijk smal gezicht en de I/O past me goed. Wat bredere gezichten zijn wellicht beter af met I/O7.

  Wat bij Oakley Prism wordt genoemd (contrastverhogende coating) wordt bij Smith Chromapop genoemd. Zo’n coatings wil je.

  Persoonlijk erg handig voordeel vind ik de clip aan de achterkant van het bandje. Ik vind dat zo handig omdat ik erg zuinig ben op de bril en geen krassen wil. Die voorkom je door je bril van je helm af te pakken in bijvoorbeeld een skihut. Gaat erg easy met die clip. Ook makkelijk weer bril op je hoofd zetten als je helm al op hebt en bril nog niet.
  Wat minder is dan weer dat het lenzen wisselen bij dit merk ietsjes langer duurt (ik doe het in een klein minuutje op mn gemak, zonder vingervlekken te maken)

  Leuke deals zijn in Duitsland vaak te krijgen voor rond de €140 voor een goggle met 2 lenzen. Als ie niet al uitverkocht is😉

  Veel plezier met de zoektocht naar een voor jouw perfecte goggle!

  *bericht bewerkt door Gaston op 21 apr 2018 23:23 (1% bewerkt)
  Tijd voor een uitpakparty?!
 • Ruuddeveld 22 april 2018 · 08:21
  Gaston, bedankt👍👍
 • Sjaak27 22 april 2018 · 13:21
  Ik heb een Delayon bril met verwisselbare lens, supersnel wisselen omdat lens met magneten vast zit. Fijne bril met all round lens en slecht weer lens.
 • Ruuddeveld 22 april 2018 · 14:18
  👍
  *bericht bewerkt door Ruuddeveld op 22 apr 2018 14:20 (70% bewerkt)
 • MiTi 22 april 2018 · 17:47
  Ik ben juist zeer te spreken over mijn Julbo. Vergeet niet dat hij ook grote voordelen heeft als je van de zon in de schaduw skiet en vv.
  In slecht zicht zie je met een gespecialiseerde lens vaak amper meer. En de Julbo kleurt vrijwel kleurloos in de lichtste stand.
  De enige polariserende photochromatische lens die ik ken is de Quattroflex Vario van Alpina. Ik ben geen voorstander van een polariserende bril. Hij vlakt in mijn ogen alles teveel af.
  Verder valt het me op dat je bij de eerste reactie meteen switcht. DrPhil op 21 apr 2018 16:53

  +3!
  @SPAM, @annie-s en ikzelf hebben een Julbo met meekleurende lnzen en alledrie vinden we die perfect in alle weersomstandigheden. Ik heb het dan over de cat. 1 t/m 3. Aanrader!
  Winter is coming
 • Ruuddeveld 22 april 2018 · 17:54
  MiTi,
  Over welk type/uitvoering Julbo heb je het dan precies?
  Gr.Ruud
 • MiTi 22 april 2018 · 23:09
  MiTi,
  Over welk type/uitvoering Julbo heb je het dan precies?
  Gr.Ruud
  Ruuddeveld op 22 apr 2018 17:54

  Wij hebben de Julbo Zebra light, dus cat. 1 t/m 3.
  Winter is coming
 • Ruuddeveld 22 april 2018 · 23:21
  MiTi,
  Thnx👍
 • Arnie777 23 april 2018 · 10:18
  Zelf heb ik de Spy Doom Goggle met 2 soorten van hun Happy lens. Dit is alleen wel een oversized ski bril en zal dus denk ik niet helemaal goed werken met een helm. Zelf rij ik zonder, dus weet dit niet zeker. Als voordeel heeft deze bril dat hij een groot 'field of view' heeft, aangezien het ook een grote bril is. En persoonlijk vind ik de Happy lenzen fijner dan de oakley's. Al blijven lenzen toch persoonlijk. Veel succes met zoeken!
 • Marijnt 23 april 2018 · 16:12
  Ik ben voor de Anon M2 met 2 lenzen gegaan, kan simpel gewisseld worden door de magneetjes die de lens op de goggle vast zetten. Kwaliteit van de lenzen is uiteindelijk wel bepalend voor hoeveel je bij zware bewolking nog gaat zien. Tot nu toe heb ik nog niet hoeven wisselen, want de Red Solex geeft mij voldoende zicht, maar ik heb er een lichtere lens bij, die ik dus nog steeds eens moet uitproberen!
 • MountainHugger 23 april 2018 · 19:18
  Hier een voorstander van Oakley flightdeck met prizm iridium jade en prizm rose glazen, beslaat echt bijna niet en buiten een totale whiteout goede contrasten in de sneeuw.
 • MrSKi 24 april 2018 · 07:08
  Ook hier een Oakley Flightdeck gebruiker met Prizm rose lens. Prima lens, veel contrast en ook bij afwisselend zon/wolken prima. Zoals eerder al aangegeven ... check ook prijzen ( bijvb. op Amazon.de) bij de buren. Liggen vaak lager dan hier.
 • Jorien83 24 april 2018 · 21:10
  Ik ben superblij met m’n Oakley Airbrake met de Prizm Rose (voor minder weer) en de Prizm Black Iridium (bewolkt tot superzonnig) lenzen. Het verwisselen is zo gedaan, maar ik kan bijna altijd met de Black Iridium uit de voeten. Alleen bij flinke sneeuw wissel ik naar de Prizm Rose.

  Mijn man heeft een Smith I/O met een donkere en een lichte lens, en die bevalt ook heel goed. Persoonlijk vind ik de Oakley-lenzen net wat prettiger en vind ik die ook makkelijker te verwisselen, maar qua kwaliteit liggen ze denk ik heel dicht bij elkaar.

  Check ook even Ekosport voor goede deals... wij hebben onze brillen daar voor 140 euro (mijn Oakley met 2 lenzen) en 110 euro (de Smith met twee lenzen) gevonden. Je hebt dan niet altijd de keuze uit alle kleuren monturen (mijn bril is eerlijk gezegd best lelijk, met een Shaun White-camouflagemotief), maar het ging ons vooral om goede lenzen en je ziet dat frame toch niet als je ‘m op hebt😉
 • GiGi 27 april 2018 · 07:13
  Gisteren in Ischgl was het een mix tussen bewolking en opklaringen. Met de Oakley Prizm Iridium Torch lens ging dat perfect, ook met soms vlak licht geen zichproblemen. Een hele verbetering ten opzichte van de Adidas ID 2 Pro.
  Als ik de weersvoorspelling zie denk ik dat een test van de Prizm Hi Pink nog even op zich laat wachten.
  *bericht bewerkt door GiGi op 27 apr 2018 07:13 (1% bewerkt)
  gigiski.com | deskiclub.nl
 • DrPhil_de_echte 27 april 2018 · 09:12
  Heeft de Prizm Torch (ook) een roze basiskleur?
  *bericht bewerkt door DrPhil_de_echte op 27 apr 2018 09:32 (83% bewerkt)
 • Brian36 27 april 2018 · 14:29
  Heeft de Prizm Torch (ook) een roze basiskleur?DrPhil_de_echte op 27 apr 2018 09:12

  Alle Prizm's hebben een roze kleur, maar dit merk je na een minuutje niet meer.
 • DrPhil_de_echte 27 april 2018 · 16:09
  Heeft de Prizm Torch (ook) een roze basiskleur?DrPhil_de_echte op 27 apr 2018 09:12

  Alle Prizm's hebben een roze kleur, maar dit merk je na een minuutje niet meer.Brian36 op 27 apr 2018 14:29
  Ik heb twee roze zonnebrillen, ik blijf het merken. De lucht heeft bv een hele onnatuurlijke kleur. Ik vind het niet prettig.
 • GiGi 27 april 2018 · 17:19
  Ik heb er geen probleem mee.
  gigiski.com | deskiclub.nl


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.