the Horn

Op netflix een serie over air Zermat. Volgt de reddingsmedewerkers van de reddingsdienst van Zermat. Boeiend om te zien hoe deze mensen hun zware taak uitvoeren. Met niet altijd een goede afloop.

Bedankt voor de tip. Mooie indrukweekende serie!

Skiing is not a lifestyle, it's life.

Zelf vind ik de reportages van de PGHM in Chamonix vele malen indrukwekkender. (Heel eerlijk gezegd vond ik het soms wat amateuristisch overkomen (kan zeker aan de film/manier van filmen liggen) daar in Zermatt, vooral omdat ik dat niet verwacht had in Zwitserland) Een groot verschil is natuurlijk wel dat ze in Zwitserland niet full-time redders zijn en hun eigen geld als heli-bedrijf moeten binnenhalen, en in Frankrijk is het een overheidsdienst waar de redders alleen op het redden te hoeven concentreren. Plus bijna alle redders zijn zelf top-alpinisten, regelmatig zelfs absolute wereldtop (Jeff Mercier bijvoorbeeld)

Click. Click. Peace

Wij vinden het een goede serie. Misschien ook wel omdat het hele gebied bekend terrein is voor ons.

*bericht bewerkt door Denktank op 27 jun 2018 07:37

Paul

@Rogier - ik vind The Horn juist erg professioneel overkomen, de manier waarop ze met elkaar werken, het respect naar slachtoffers en de bergen/omstandigheden. Heb die Franse docu’s ook gezien en die zijn inderdaad ook erg indrukwekkend. Ik vind het lastig om onderscheid te maken in professionaliteit.

@Harm Ik moet beter uitleggen: de mannen zijn volgens mij zeer proffesioneel. Maar het voelt meer als een soort vliegende ambulance (wat natuurlijk ook echte proffesionals zijn) waarbij ze af en toe alpiene/bergsport specialisten inschakelen.

Een heel aantal reddingsmethodes vind ik wat oud/ouderwets overkomen. Plus een deel van de Zwitserse redders is zelf niet echt heel handig in zwaar alpiene terrein. Bij de PGHM zijn het zelf allemaal top-alpinisten en dat zie je in de reddingen terug.

Dat zeggende moeten het in Chamonix en Briançon ook wel echte absolute alpiene-specialisten zijn, teveel reddingen zijn hier te ingewikkeld door het extreem lastige terrein.

Click. Click. Peace

Dat plaatst je opmerking inderdaad in een beter licht, dank voor de toelichting… :)

Click. Click. Peace

https://www.facebook.com/j.simons.jones/videos/1733117886735…

Dit is redden op hoog niveau!

Rogier op 24 jul 2018 11:52

Mooi werk. Heb ze dit in Ailefroide ook wel zien doen (bijna een routineklusje voor die gasten)

Yep inderdaad een routine klus, maar zeer precies (en gevaarlijk)

Click. Click. Peace

Zoals ik eerder al zei, mooie serie, maar ze zijn wel van het type “sleuren en vervoeren”… (mijn topic werd gesloten, er was al een topic van een paar jaar oud over…)

Nu 2 afleveringen van The Horn gezien. Mooi hoor, ook het reilen en zeilen om de reddingsoperaties heen!

Gisteren een eerste aflevering gezien.
Ik vond het wel boeiend.

It is an amazing world

Plaats een reactie