Waar Ski's huren

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden - Ötztal Arena

Hallo samen,

Iedereen de beste wensen natuurlijk!
Dit jaar gaan we naar Solden, waar kunnen we het beste onze ski’s/ snowboards huren?

Iemand tips?

Hoor het graag.

Maarten

Overal… er zijn tientallen aanbieders in Sölden…

Maar liggen de prijzen en kwaliteit van materiaal dicht bij elkaar?

Tegenwoordig kun je (bijna) alleen nog maar goed spul huren.

Prijzen zullen nauwelijks verschillen tussen de aanbieders.

Vaak zijn de ski’s ingedeeld in categorieën zoals brons/zilver/goud of met sterren oid.

Deze geven meestal alleen aan in welke prijsklasse ze ski’s vallen. Brons zullen dus de “budgetski’s/beginnerski’s” zijn, zilver de middenklasser en goud de high-end ski’s. De klasse zeggen meestal niets over de leeftijd van de ski’s, huurski’s zijn is de meeste gevallen max. 2 jaar oud.

Voor de meeste is huurders is dus zo’n “bronzen ski” prima en als je vroeg is het seizoen bent krijg je vaak splinternieuwe ski’s mee.

Weet niet of je ook nog op les moet, wij hadden een pakket waar de spullen bijna gratis waren.
(voor een week 20 euro).

Nee les is niet meer nodig… of de lerares moet heel mooi zijn ;)

Hallo,

Wij willen wel graag les nemen in Solden.
Iemand tips?

@ Michael, wat voor pakket heb je genomen?

Bedankt.

Edith

Bij Intersport kan je altijd goed materiaal huren die is ook bijna in elk skiegebied wel te vinden.

Zeker in Solden is er een intersport maar je heb ook lokale skiverhuur, huren is nooit een probleem

en wat betreft les hebben wij 4 dagen les genomen en dit is vaak in het hotel al te boeken en zo niet dan op het middelstation aan je rechterhand bij het restaurant daar zijn de skischolen.

Succes en veel plezier en weer heel thuis haha

Iemand tips waar de keus aan ski’s groot is.
Als er veel sneeuw ligt wil ik graag een all mountain ski met rocker tips. Ligt er wat minder dan liever lange knal ski’s.

Iemand een prijsindicatie van gemiddelde ski’s huren in Sölden?

Wat je ook doet, huur geen spullen bij Mietski. Incompetent personeel (vakantiebaantje?) Spreken 3 woorden Engels. Je krijgt zondermeer een verzekering bij je spullen, waar je voor betaalt, maar waarvan ze je de spelregels niet uitleggen. Wij betaalden ruim 400 euro voor snowboard, schoenen en 1 paar ski’s en schoenen voor 6 dagen. De eerste dag brak al een binding van het snowboard. We lieten het boven op de berg repareren. Dat kostte 10 euro. We kregen het bedrag niet vergoed, ondanks onze verzekering, omdat we hadden moeten bellen…
De snowboardschoenen deden pijn en toen we wilden ruilen bleek dat ze maar 1 soort schoenen hadden. We ruilden toen maar voor schoenen 1 maat groter en werden gevraagd 18 euro voor het ruilen te betalen.
Wat een idioten. Nog nooit meegemaakt.

Wat je ook doet, huur geen spullen bij Mietski. Incompetent personeel (vakantiebaantje?) Spreken 3 woorden Engels. Je krijgt zondermeer een verzekering bij je spullen, waar je voor betaalt, maar waarvan ze je de spelregels niet uitleggen. Wij betaalden ruim 400 euro voor snowboard, schoenen en 1 paar ski's en schoenen voor 6 dagen. De eerste dag brak al een binding van het snowboard. We lieten het boven op de berg repareren. Dat kostte 10 euro. We kregen het bedrag niet vergoed, ondanks onze verzekering, omdat we hadden moeten bellen…
De snowboardschoenen deden pijn en toen we wilden ruilen bleek dat ze maar 1 soort schoenen hadden. We ruilden toen maar voor schoenen 1 maat groter en werden gevraagd 18 euro voor het ruilen te betalen.
Wat een idioten. Nog nooit meegemaakt.

Smit op 25 dec 2019 20:07

In het verleden een aantal keer gehuurd via Mietski in Saalbach. Eigenlijk net de tegenovergestelde ervaring dan hierboven:
Personeel wist zeer goed waarover het sprak (ook via mail betreffende het advies over welke ski te huren). Engels is inderdaad een punt, maar dat is wel op meer plaatsen in Oostenrijk.
1 maal binding afgebroken op de berg, met de hulp van de liftdiensten afgedaald en zonder problemen of extra kost een ander paar ski's gekregen (en de afgebroken binding ligt nog steeds ergens in het bos op de berg).

Mietski heeft minder high-end ski's in de verhuur, maar daar staat tegenover dat je precies weet welke ski je gaat krijgen (niet 'of vergelijkbaar'…) en in welke lengte. Prijs is naar mijn ervaring ook een stuk goedkoper (tot 50%) dan elders.
Door het systeem van op voorhand exact de ski die je wenst te reserveren, gaat het ophalen ook heel snel, zelfs op drukke momenten.
Tijdens de huurperiode wisselen van model ski is ook geen probleem, op voorwaarde dat de andere ski's nog op stock zijn uiteraard.

ps: ik heb geen aandelen bij Mietski :)

*bericht bewerkt door Klec op 26 dec 2019 10:00

Sport 2000 in Solden. Goede service, uitstekende kwaliteit. En je kunt bij elke sport 2000 je materiaal omwisselen, mocht er bijvoorbeeld heel veel sneeuw vallen, of het bevalt niet.

Plaats een reactie