Wij snowboarden kleuter gaat skiën

Hoi allemaal,
Wij boarden en onze kleuter zal voor het eerst op skiles gaan (te jong voor snowboardles in het gebied waar we zitten, ze is dan net 5). Kan ze, als ze een beetje een gemiddelde leerling zal zijn aan het eind van een week les al met ons een uurtje of zo de piste op? Maar hoe doen jullie, boardende ouders dat eigenlijk op de piste en in de lift met zo’n ienieminiskiërtje bij je???

Afgelopen jaar precies hetzelfde gehad. Dochter van 6 (en zoon van 7, beide voor t eerst op ski’s) die na 3/4 dagen mee ging de blauwe piste af (heeeel erg leuk). Uiteraard met snowboard wat onhandiger maar veroorzaakte geen problemen. Af en toe even uit moeten klikken.

Gewoon heeeeeel veel ‘pizzapunt’ roepen en zorgen dat ze achter je aan skiet en exact je lijnen volgt, dat ging bij ons het beste.

Geen ervaring met kinderen op de piste, maar in een stoeltjeslift vaak genoeg kinderen naast me gehad in de stoeltjeslift. Zorg dat ze aan je frontside kant zit, dan kan je makkelijk helpen met in de lift gaan zitten en uitstappen. Misschien overbodig om te zeggen, maar zorg dat je niet beide voeten hebt ingestrapt, zodat je goed kan helpen.

Wat @tiny-m zegt, zorg dat ze aan je frontside zit. Die van ons was vorig seizoen net 5 jaar en dat ging inderdaad ook prima. Na een aantal dagen een blauwe piste gedaan zonder problemen. Hij wilde mij juist zelfs helpen met uit de lift glijden, :)

*bericht bewerkt door Bertje op 02 sep 2018 09:34

Plaats een reactie