Amer Sports (o.a. Atomic en Salomon) mogelijk verkocht aan Chinezen

Het Chinese bedrijf Anta Sports (gestuurd door de Chinese overheid) heeft een vrijblijvend bod gedaan op Amer Sports, het aan de Finse beurs genoteerde moederbedrijf van wintersportmerken Atomic en Salomon (maar ook van bijvoorbeeld tennisrackets en ballenmerk Wilson). In de aanloop van de Olympische Winterspelen die in 2022 in Beijing worden gehouden, is China op zoek naar mogelijkheden om in eigen land enthousiasme voor wintersport te boosten. Deze overname zou een van de stappen zijn in dat proces. Het bod heeft een waarde van 4,7 miljard euro.

Meer info: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-09-11/china-s-a…

De vraag is of ook de productie van het materiaal naar China zal worden verplaatst. In het verleden is dat met bijvoorbeeld de productie van skimerken K2 en Line ook gebeurd. Veel gebruikers van die ski’s hebben een daling ervaren in de bouwkwaliteit van dat materiaal, wat men (terecht of onterecht) in verband bracht met die verplaatsing naar China.

Hoeven ze de skies in elk geval niet meer na te maken! ;)
Daling in kwaliteit is wel zorgelijk natuurlijk, zal uiteindelijk een effect op de verkopen, want wij zullen dan sneller naar andere merken kijken

Het feit dat een moederbedrijf wordt overgenomen zegt natuurlijk helemaal niets over waar de ski’s geproduceerd gaan worden…
Als een bedrijf intresse heeft in een ander bedrijf komt dat vaak ook vanwege de geboden kwaliteit. Er wordt wel vaker met aandelen heen en weer geschoven. 9 van de 10 keer merk je daar als consument helemaal niets van…

Click. Click. Peace

Klopt. Het staat zeker niet vast dat de productie gaat verhuizen of dat dat impact zou hebben op de kwaliteit. In het verleden hebben echter verhuizingen plaatsgevonden en zijn kwaliteitsverliezen ervaren. Het is dus meer een vrees dan iets anders.

Ik mag hopen dat wintersportende Chinezen thuis in China blijven, dat lijkt me essentieel.dan mag die fabriek best in andere handen komen.

Klopt. Het staat zeker niet vast dat de productie gaat verhuizen of dat dat impact zou hebben op de kwaliteit. In het verleden hebben echter verhuizingen plaatsgevonden en zijn kwaliteitsverliezen ervaren. Het is dus meer een vrees dan iets anders.

GiGi op 13 sep 2018 12:08

Ja maar dat had lang niet altijd te maken met overnames… dus het voelt een beetje als stemmingsmakerij om het zo op te schrijven. Laten we eerst maar eens afwachten… het is ook alleen nog maar een bod.

Click. Click. Peace

Dat staat ook allemaal in mijn openingspost. Dat het de vraag is of de productie wordt verplaatst.
Indertijd is bij K2 en Line wel aangetoond in onderzoeken dat de kwaliteit echt minder was van in China geproduceerde goederen. Een deel van de productie is naar aanleiding van dat rapport ook weer terug gekomen in de VS.

Volvo is al jaren Chinees.
Arcteryx laat zijn jassen in China maken.
Alle iPhones en IPads komen uit China.
Dat zegt dus niks.
Het gaat om de nuance.

Plaats een reactie