Nieuwe skilift Viehhofen

Dit onderwerp gaat over de bestemming Viehhofen

In 1939 werd de nieuwe lift vanuit Viehhofen naar Zell am See al aangekondigd. Vandaag, bijn a 80 jaar later, is het dan ook echt officieel, de eerste spadesteek werd feestelijk gevierd in Viehhofen.

null

null

Het traject is al langer bekend, hieronder nog een keer de details:

null

En dat alles komt er dan als volgt uit te zien:

null

*bericht bewerkt door joostsmit op 14 sep 2018 16:22

Als ik het goed begrijp is eind 2019 deze verbindingslift open en het duurt nog vier jaar voor je op de nieuw aan te leggen piste helemaal naar beneden kunt skiën.
De huidige piste naar het middelstation is wel een mooie en mooi lang maar ook vaak smal en ijzig.

Ha Frank, niet helemaal. Het dalstation met de lift naar middenstation is inderdaad eind 2019 klaar. Dat betreft de lift richting Zell am See. Je kan vanuit Zell am See via een skiroute naar Viehhofen skien, maar de meeste skiers zullen na een skidag in het gebied van Zell am See, vanaf het middenstation de lift naar het dalstation van Viehhofen nemen.

Aan de andere kant van het dal bestaat er al wel een afdaling naar Viehhofen, dat is afdaling nr 68 vanaf Saalbach (Polten) / Leogang (Großer Asitz). De komende tijd gaan ze aan die kant een wateropslag aanleggen waarmee de afdaling besneeuwd kan worden en daarna volgt ook een nieuwe lift vanuit Viehhofen het Saalbach-gebied in. De ontwikkeling aan de Saalbach-kant zal in de komende jaren plaatsvinden.

null

Grondwerkzaamheden voor de Zell am See Xpress in Viehhofen zijn in volle gang!

@joostsmit: vielen Dank :-)!

Hebben jullie evt,. iets gehoord/gezien of er dan ook een Skiweg onderin wordt aangelegd?

Vanaf ongeveer het punt waar nu de skiroute het dal uitkomt, zou dat langs de bosrand moeten kunnen. De laatste meters kunnen gelopen worden (bv. via een Unterführung van de straat).

MfG.

@Alpenfreund we hebben medewerkers van het ontwikkelbedrijf van de liften Zell am See gesproken. Zij geven aan dat er geen skiweg komt. Het dus is of de skiroute volgen en dan met de bus of vanaf het middenstation terug met de lift. Ze gaan ervanuit dat 99% van de skiers met de lift terug zullen gaan.

Ben het met je eens dat er wel mogelijkheden zijn. Misschien is dat nog wel iets voor de nabije toekomst als ook de lift vanuit Viehhofen het Saalbach-gebied in gerealiseerd gaat worden.

Vorderingen van de bouw in Viehhofen:

null

Wat een rare foto!
Hebben ze daar de sneeuwkanonnen in het dorp gezet i.p.v. op de piste?

Bla, bla, bla.

Schaduw tegenover zonzijde. Het is er midwinter best donker in het smalle dal daar.

Gewoon een kunstsneeuwlawine.

Sneeuwkanon voor de kinderweide staat er inderdaad vlakbij, maar wat je ziet is met name rijp. De bevroren dauw blijft liggen omdat dit gedeelte in deze periode van het jaar in de schaduw van de berg blijft.

*bericht bewerkt door joostsmit op 22 nov 2018 14:04

Vanaf ons balkon volgen we na de winterstop al weer enkele weken de bouw van de nieuwe ZellamseeXpress. Het grondstation krijgt inmiddels aardig vorm.

null

en de eerste liftpalen staan ook alweer enige tijd.

null

Iets verderop is de opslag van de bouwmaterialen en daar liggen de enorme liftpalen te wachten op de helikopter om ze op hun plaats te zetten.

null

null

Vanochtend vloog de heli af en aan. In een ochtend werden de middenpaal en bovenste liftpaal geplaatst.

null

null

null

In de loop van deze of volgende week gaan de kabels erop. We zijn weer benieuwd hoe ze dat klusje gaan klaren!

Mooie update Joost. Ik ben zeer benieuwd aankomende winter. Überhaupt wordt het de eerste keer in Zell am
See en afdaling 68.

wordt het de eerste keer in Zell am
See en afdaling 68.

Maxski op 19 jun 2019 19:07

Goed voornemen Max! Kom gerust even langs, we zitten met ons Sportchalet vlak aan de 68! En vergeet niet, halverwege de 68, even van het uitzicht te genieten bij Hecherhütte, altijd gezellig daar!

Beste, zal deze nieuwe lift naar skigebied Zell am See vanuit Viehhofen operationeel in 2020 ?
Bijkomend vraagje, zal piste 68 tegen eind maart 2020 kunstmatig besneeuwd kunnen worden ?

Misschien eens rustig teruglezen, @ksc.

“Aan de andere kant van het dal bestaat er al wel een afdaling naar Viehhofen, dat is afdaling nr 68 vanaf Saalbach (Polten) / Leogang (Großer Asitz). De komende tijd gaan ze aan die kant een wateropslag aanleggen waarmee de afdaling besneeuwd kan worden” @DrPhil, De komende tijd --> wanneer is dat dan precies klaar ? en waneer operationeel ?

In elk geval niet in maart 2020…

De ontwikkeling aan de Saalbach-kant zal in de komende jaren plaatsvinden.

*bericht bewerkt door DrPhil op 04 okt 2019 15:25

Beste, zal deze nieuwe lift naar skigebied Zell am See vanuit Viehhofen operationeel in 2020 ?
Bijkomend vraagje, zal piste 68 tegen eind maart 2020 kunstmatig besneeuwd kunnen worden ?

ksc op 4 okt 2019 14:53

De nieuwe skilift ZellamSeeXpress wordt op 7 december 2019 feestelijk geopend! De piste 68 vanuit het Saalbach-gebied (vanaf dit skiseizoen heeft deze nummer 168) wordt voorlopig niet kunstmatig besneeuwd. Dus hopen we net als de afgelopen 2 winters weer op veel en langdurig sneeuw! De gele Gentiaan van Rogier voorspelt in ieder geval weer veel goeds ;-).

De volgende goede berichten zijn dat in april 2020 de bouw van de lift vanuit Viehhofen het Skicircus van Saalbach-Hinterglemm in start. De nieuwste informatie geeft aan dat er een middenstation ter hoogte van Hecherhütte komt en dan door richting de Polten 8er. Dan is Viehhofen volledig ontsloten tussen Skicircus en Zell am See.
Het besluit dat er een middenstation komt, maakt dat de kunstmatige besneeuwing van de afdaling 168 geen pure noodzaak meer is. Indien de sneeuw voor het onderste deel van de afdaling onvoldoende is, dan kan je altijd tot halverwege skien en (na een bezoekje aan het terras van Hecherhütte :-)) het laatste gedeelte met de gondel naar beneden.

*bericht bewerkt door joostsmit op 05 okt 2019 17:36

Voor de liefhebbers nog wat beelden van de nieuwe lift, nu ook het nieuw gebouwde midden station in beeld.

https://youtu.be/daY4MmZSza0

Mooi filmpje man :-)

Ribbels, ribbels en nog eens ribbels....

Plaats een reactie